zakleszczona skrzynia??
Moderator: Student
- hipis79
- jestem tu nowy...
zakleszczona skrzynia??
miał ktos podobne problemy albo wie co moze być przyczyną mojego problemu?? miałem wrzucony wsteczny który wyskoczył (czasem tak ma) ale zawsze umiałem wrzucić go ponownie, a teraz nie wchodzi ani wsteczny ani żaden inny bieg:(
aha proszę nie pisać że mam skorzystać z opcji "szukaj" bo szukałem:P
aha proszę nie pisać że mam skorzystać z opcji "szukaj" bo szukałem:P
UAZ 1979r 2.3l V6
nie wiem jak w uazie, ale u mnie w traktorze
jak sie zaklesdzczy to zdejmuje pokrywe, biore młotek i kawałek płaskownika, patrze rozkminiam własciwe połozenie wodzików i jak którys jest nżle ustawiony to go poprawiam 

Jest tylko cienka czerwona linia między rozsądkiem, a szaleństwem
Jeep
Chevy Suburban
Jeep
Chevy Suburban
no dokladnie... zdejmij dekielek i popraw wodziki pamietajac o własciwym ułożeniu dźwigni zmiany przełożeń w aucie marki UAZCrOOchy pisze:nie wiem jak w uazie, ale u mnie w traktorzejak sie zaklesdzczy to zdejmuje pokrywe, biore młotek i kawałek płaskownika, patrze rozkminiam własciwe połozenie wodzików i jak którys jest nżle ustawiony to go poprawiam
można i młotkiem ale jak często to będziesz musiał robićchudy1 pisze:no dokladnie... zdejmij dekielek i popraw wodziki pamietajac o własciwym ułożeniu dźwigni zmiany przełożeń w aucie marki UAZCrOOchy pisze:nie wiem jak w uazie, ale u mnie w traktorzejak sie zaklesdzczy to zdejmuje pokrywe, biore młotek i kawałek płaskownika, patrze rozkminiam własciwe połozenie wodzików i jak którys jest nżle ustawiony to go poprawiam

http://www.moto-panamericana.pl
4x4 Szczecin
4x4 Szczecin
Kurcze niedokładny dałes opis awarii.
Na którym biegu się sklinowało??
Mi sie klinowała raz na 2 gim biegu i raz na 4 tym biegu.
Raz przyczyną było odkręcenie się śrubki podtrzymujacej wodzik...drugi raz wyskoczył piesek.
Jesli sklinowały się pieski to tymczasowo je wybijasz i jeździsz do wytarcia synchronizatorów. Jesli wodzik to dokrecasz i po sprawie.
Tak czy siak trzeba odkrecić boczna pokrywę i zdiagnozowac. Ta operacja nie wymaga demontowania skrzyni.
Na którym biegu się sklinowało??
Mi sie klinowała raz na 2 gim biegu i raz na 4 tym biegu.
Raz przyczyną było odkręcenie się śrubki podtrzymujacej wodzik...drugi raz wyskoczył piesek.
Jesli sklinowały się pieski to tymczasowo je wybijasz i jeździsz do wytarcia synchronizatorów. Jesli wodzik to dokrecasz i po sprawie.
Tak czy siak trzeba odkrecić boczna pokrywę i zdiagnozowac. Ta operacja nie wymaga demontowania skrzyni.
http://www.mudmasters-4x4.com
Pimpek... strikes again:) KNK forever!
Pimpek... strikes again:) KNK forever!
- GikroV
-
Domyślam się że jak jedyneczka nie chce wskakiwać, dopiero za 2 lub 3 razem wskakuje... to też wodziki będą przyczyną? 

UAZ 469B: Radiostacja WD-43 / RD-115ZT (uazy.pl)
- maciejmlynarz
Zakleszczyła mi się kiedyś na 4. Okazało się że wysunęło się zapezpieczenie spod koła zębatego ( taka metalowa płytka w której osadzona jest metalowa kulka) niestety efektem mojej naprawy było częste wyskakiwanie biegów. skończyło się na remoncie skrzyni. Ale to mój przypadek może w Twoim nie będziesz trzeba posuwać się do tak drastycznych rozwiązań