UAZ problem z rejestracją
Moderator: Student
UAZ problem z rejestracją
Mam problem z rejestracją UAZa 459b 76r, mianowicie nie posiada on numeru nadwozia (albo nie moge go znaleźć) czy można coś z tym zrobić, jakoś ominąć. Ewentualnie gdzie dokładnie jest on podany
- chiquito83
- Mercenaryy
-
- Mercenaryy
-
Jeśli już chodzi o ten rocznikchiquito83 pisze:moze sie myle ale wydaje mi sie ze mialy tylko numer ramy, odkrec tylne lewe kolo, tam gdzies powinno byc na ramie
NAPEWNO nie po lewej stronie tylko po prawej

Ostatnio zmieniony ndz mar 21, 2004 9:03 pm przez Mercenaryy, łącznie zmieniany 1 raz.
Samotny UAZ w Polsce i ja z Z moim nowym(starym) Isuzu TROOPEREM 3.2 BENZYNKA
Chyba chodzi Ci o numer podwozia
Cytuję wg instrukcji od Uaza:
"Numer podwozia samochodu jest wytłoczony na tabliczce fabrycznej, a oprócz tego jest namalowany farbą na tylnej części prawej podłużnicy ramy."
Jeśli byś miał szukać tabliczki to umieszczona powinna być na wewnętrznej stronie lewych przednich drzwi. Ale przypominam - to jest wg instrukcji...).

"Numer podwozia samochodu jest wytłoczony na tabliczce fabrycznej, a oprócz tego jest namalowany farbą na tylnej części prawej podłużnicy ramy."
Jeśli byś miał szukać tabliczki to umieszczona powinna być na wewnętrznej stronie lewych przednich drzwi. Ale przypominam - to jest wg instrukcji...).
Silvestr
Opel Monterey 3.2, Nissan Pickup D22 Double Cab 2.7 TDI + 12,5 tonowy... Żurek 8x8
Opel Monterey 3.2, Nissan Pickup D22 Double Cab 2.7 TDI + 12,5 tonowy... Żurek 8x8
- chiquito83
- chiquito83
To co masz w fakturze to śmiało możesz olać - w tym przypadku chodzi o podwozie. Generalnie jak masz samochód to ważne są numery silnika (o ile posiada) i nadwozia/podwozia. Po prostu większość samochodów ma nadwozie samonośne i na nim są numery, skoro jednak masz auto na ramie to ona jest numerowana.
Ostatnio zmieniony ndz mar 21, 2004 9:20 pm przez Silvestr, łącznie zmieniany 1 raz.
Silvestr
- piotrpoi
- jestem tu nowy...
- Kontaktowanie:
mialem taki sam problem
musisz jechac na stacje diagnostyczna, uaz musi miec tabliczke znamieniowa pod maska przed chlodnica, na wieszchu(TAM GDZIE ZACZEPIA SIE MASKA),ja takiej nie mialem i nabili mi nowa,numer jest na ramie po prawej stronie,tuz za tylnym kolem i nie musisz sciagac kola!
tam jest tylko srodkowy num.na tabliczce musi byc najpierw typ uaza,potem numer podw. i rocznik(chyba w tej kolejnosci:)) bez tej tabliczki moga ci zatrzymac auto przy kontroli policyjnej.
Mialem tez problem z rejestracja typu tego auta!w starym dowodzie bylo sanitarny a nie jest to karetka,zmienilem na ciezarowo-osob.bo inaczej nie mozna bylo(pracownicy stacji nagieli tym przepisy dla mnie).
Pozdrawiam.[/code]
tam jest tylko srodkowy num.na tabliczce musi byc najpierw typ uaza,potem numer podw. i rocznik(chyba w tej kolejnosci:)) bez tej tabliczki moga ci zatrzymac auto przy kontroli policyjnej.
Mialem tez problem z rejestracja typu tego auta!w starym dowodzie bylo sanitarny a nie jest to karetka,zmienilem na ciezarowo-osob.bo inaczej nie mozna bylo(pracownicy stacji nagieli tym przepisy dla mnie).
Pozdrawiam.[/code]
UAZ...kupić...remontować...kochać...

- El Modzello
terefere
jedziesz do rzeczoznawcy żeby ci wystawił zaswiadczenie że numer ramy jest nieczytelny (70 pln) potem do wydziału komunikacji z podaniem o nadanie nowego numeru, oni tobie "git nie ma sprawy, bo masz glejt od rzeczoznawcy" potem na stacje diagnostycznš, tam ci numerek nowy na rame pierdyknš i masz swięty spokuj.... a tak przy każdym przeglšdzie problem... cała operacja 200 pln plus 7dni max

jedziesz do rzeczoznawcy żeby ci wystawił zaswiadczenie że numer ramy jest nieczytelny (70 pln) potem do wydziału komunikacji z podaniem o nadanie nowego numeru, oni tobie "git nie ma sprawy, bo masz glejt od rzeczoznawcy" potem na stacje diagnostycznš, tam ci numerek nowy na rame pierdyknš i masz swięty spokuj.... a tak przy każdym przeglšdzie problem... cała operacja 200 pln plus 7dni max

A może ktoś by mi przesłał zdjęcie oraz wymiary tabliczki znamionowej bo u mnie nic takiego nie ma. A znalazłem gościa który może coś takiego dorobić.
http://www.moto-panamericana.pl
4x4 Szczecin
4x4 Szczecin