Czy ktoś to oglądał
Moderator: Student
Czy ktoś to oglądał
Wzorem forum nissana czy ktokolwiek oglądał tego Uaza:
http://allegro.pl/item392892479_otomoto ... esel_.html
Troszkę daleko mam od domu aby jechać w ciemno.
http://allegro.pl/item392892479_otomoto ... esel_.html
Troszkę daleko mam od domu aby jechać w ciemno.
- romet
- jestem tu nowy...
- Kontaktowanie:
silnik chodzi ok, auto mialo w historii dacha i boka. bez wspomy kierow, na reduktorze z gazika, calosc dosyc niechlujnie poskladana, reduktor itp sa zawieszone w jakis dziwnych konstrukcjach z katownikow. male kolka, do wymiany resory z prawej srony auta, jeden plasciki drugi pekniety. wieszaki w resorach przedluzane o 100% wiecej niz normalna dlugosc, niby mocna klatka ale przykrecona tylko w 4 lichych miejscach. ogolnie auto jezdzi, zbiera sie calkiem fajnie, ale trzeba by nad nim popracowac. aha i cieknie dosyc mocna z okolic skrzyni biegow. ja pojechalem z gotowka, ale po jezdzie jednak zrezygnowalem, wiecej nie pamietam juz co tam popsute bylo, ale troche chrzań zajechanych jest.
brum brum
- UAZ Adventure
Dziś przejechałem 350 km żeby go zobaczyć i co ujrzałem:
1. Silnik nie pasuje do opisu. 5 cylindrowy i na pokrywie widnieje ze jest 2,5 a nie 3,0 (może się myle ale...). Lata świetności ma juz dawno za sobą, bo nie widziałem juz dawno tak umytego przez olej silnika. Niebieski dymek obecny, a do tego silnik bez gazu sam przyśpiesza. Mocy brak.
2. Skrzynia. Znikają biegi + mego wyciek.
3. Z lewej strony wyrywają się zaczepy amortyzatorów. Przednie resory do wymiany. Prawy jest prosty a lewy ledwo podgnięty.
4. Polibusze, wieszaki do ramy i innych pierdułach nie wspomne.
W skrócie ostro zlatany. Biorac pod uwagę, że cena wywoławcza to 4 tysie (zejdzie do 3,5) to jak kto lubi. Jest w nim pare plusów (blachy, napędy - mosty nie wyją, rama) ale i kupa roboty. Ja zrezygnowałem, ale może ktoś sie skusi.
1. Silnik nie pasuje do opisu. 5 cylindrowy i na pokrywie widnieje ze jest 2,5 a nie 3,0 (może się myle ale...). Lata świetności ma juz dawno za sobą, bo nie widziałem juz dawno tak umytego przez olej silnika. Niebieski dymek obecny, a do tego silnik bez gazu sam przyśpiesza. Mocy brak.
2. Skrzynia. Znikają biegi + mego wyciek.
3. Z lewej strony wyrywają się zaczepy amortyzatorów. Przednie resory do wymiany. Prawy jest prosty a lewy ledwo podgnięty.
4. Polibusze, wieszaki do ramy i innych pierdułach nie wspomne.
W skrócie ostro zlatany. Biorac pod uwagę, że cena wywoławcza to 4 tysie (zejdzie do 3,5) to jak kto lubi. Jest w nim pare plusów (blachy, napędy - mosty nie wyją, rama) ale i kupa roboty. Ja zrezygnowałem, ale może ktoś sie skusi.
Dziekuję za pomoc. mam nadzieje, że topic sie komuś jeszcze przyda. Dodam coś od siebie:
http://allegro.pl/item392749679_uaz_315126.html
To ja trochę od innej strony. Wczoraj wybrałem się obejrzeć tego piaskowego potwora. Generalnie z ceną gość przesadził. Co wyłapałem:
Rozpadająca się skrzynia.
Nieistniejąca elektryjka (prościej wywalić niż znowu łatać).
Wszystkie elementy gumowe zawieszenia do wymiany.
Pompa hamulcowa cieknie, albo raczej sie z niej leje.
Micha olejowa cieknie.
Silnik nierówno pracuje przy dodawaniu gazu.
To były drobne poprawki przez telefon.
Bardzo fajna blacharka oczywiście do poprawek (tu bez sarkazmu).
Fajna maszyna do postawienia w garażu na pół roku do robienia.
Jedyne co mnie urzekło to właśnie ta blacharka... oczywiście jak na uaza
przekleiłem z wcześniejszego swojego posta który zawiesiłem w formie ciekawostki na nissanie... Pozdrawiam.
To ja trochę od innej strony. Wczoraj wybrałem się obejrzeć tego piaskowego potwora. Generalnie z ceną gość przesadził. Co wyłapałem:
Micha olejowa cieknie.
przekleiłem z wcześniejszego swojego posta który zawiesiłem w formie ciekawostki na nissanie... Pozdrawiam.
- romet
- jestem tu nowy...
- Kontaktowanie:
no to ja chyba trafilem akurat w dzien po myciu itd, w sumie to tak moglo byc, bo jak sie autoppojawilo w necie 2 dni pzniej tam bylem, to jeszcze w miare czysty byl, kopcenie rzeczywiscie zapomnialem, koles twwierdzi ze rozrzad jest rozciagniety... ogolnie sprzedawca wg mnie nie ma pojecia o tego typu samochodach, no i go meczy w terenie, wiec kto wie czy przez te 1,5tyg pozniej jak WYscie go ogladali nie p[opsul juz go bardziej. ja zrezygnowalem i sadze ze dobry wybor.
brum brum
- piotrek_uaz
Zadam jedno pytanie: Co Wy ludzie chcecie za 3200 ? Nowke sztuke ?savek pisze:Dziekuję za pomoc. mam nadzieje, że topic sie komuś jeszcze przyda. Dodam coś od siebie:
Micha olejowa cieknie.
Dodam ze z autem nie mam nic wspolnego

- wladimir.r
- Kontaktowanie:
- terenowiec69
-
- terenowiec69
-
Szczerze ci powiem że UAZY kiepsko sie sprzedają,chyba że takie do 2 tysia.willard pisze:No tak, a na mojego to ledwo kto zajrzy, a jak czytam co wy znajdujecie w tych cudach to mnei krew zalewa, ze u mnie jest tak jak pisze, ale nikt go nie chce.
No ale cena 2x tej ktora dacie za cos co po wladowaniu 5 tysi bedzie jezdzic (po pol roku).
taka kryptoreklama mojeog syfa na sprzedaz ;|
terenowiec69,GAZ 69 AM 1964r,GAZ 69 M 1971r,
- romanowicz_z3 car469b
Jak swoim barachłem jeżdżę (aktualnie przez blacharką, strup rozczulający) to co chwila ktoś pyta czy nie chcę sprzedać - no ogół wtedy mówię że ewentualnie mogę - za 15000 - mina pacjenta bezcenne.
Wkurzają mnie placki co się tyle znają, że widział takie po 2000 na allegro i to jeszcze z pocałowaniem ręki.
Inna sprawa, historia jednego gościa z forum co za 1500 kupił ładną tojkę hiluxa, ale generalnie to trochę kultury handlowej i pojęcia w temacie to trzeba mieć...
no
Wkurzają mnie placki co się tyle znają, że widział takie po 2000 na allegro i to jeszcze z pocałowaniem ręki.
Inna sprawa, historia jednego gościa z forum co za 1500 kupił ładną tojkę hiluxa, ale generalnie to trochę kultury handlowej i pojęcia w temacie to trzeba mieć...
no

Tzarrr!!
- piotrek_uaz
Biorac pod uwage fakt ze za kase 5000-10000 mozna kupic starą ale nie ruska terenowke, ktora do tego mozna jeszcze normalnie jezdzic do sklepu - to trudno sie ludziom dziwic, ze na UAZy patrza ze smiechem.terenowiec69 pisze:Szczerze ci powiem że UAZY kiepsko sie sprzedają,chyba że takie do 2 tysia.
Obecnie UAZ ma status najtanszej mozliwej terenowki ktora da sie naprawic przy pomocy duzego mlotka i srubokreta - a najlepiej wogle nie naprawiac.
Twierdze ze jeszcze 5 lat i bedziemy widzieli coraz wiecej ładnych doinwestowanych UAZow, tak jak ma to miejsce teraz z Gazami, Seriami i innymi zblizonymi 'technicznie' samochodami.
Czyzby byl czas na kupienie tanio paru UAZow na czesci na przyszlosc

- chiquito83
- piotrek_uaz
- romanowicz_z3 car469b
Z Krakowa to już większość uazów wymiotło - pobyli się ich harcerze, służby elektryczne - zek, zue, enion; wojsko itppiotrek_uaz pisze:Biorac pod uwage fakt ze za kase 5000-10000 mozna kupic starą ale nie ruska terenowke, ktora do tego mozna jeszcze normalnie jezdzic do sklepu - to trudno sie ludziom dziwic, ze na UAZy patrza ze smiechem.terenowiec69 pisze:Szczerze ci powiem że UAZY kiepsko sie sprzedają,chyba że takie do 2 tysia.
Obecnie UAZ ma status najtanszej mozliwej terenowki ktora da sie naprawic przy pomocy duzego mlotka i srubokreta - a najlepiej wogle nie naprawiac.
Twierdze ze jeszcze 5 lat i bedziemy widzieli coraz wiecej ładnych doinwestowanych UAZow, tak jak ma to miejsce teraz z Gazami, Seriami i innymi zblizonymi 'technicznie' samochodami.
Czyzby byl czas na kupienie tanio paru UAZow na czesci na przyszlosc![]()
Tzarrr!!
za to coraz więcej jeździ wyremontowanych i ładnychromanowicz_z3 car469b pisze: Z Krakowa to już większość uazów wymiotło - pobyli się ich harcerze, służby elektryczne - zek, zue, enion; wojsko itp

Quidquid latine dictum sit, altum videtur
Cokolwiek powiesz po łacinie, brzmi mądrze
Cokolwiek powiesz po łacinie, brzmi mądrze
- romanowicz_z3 car469b
lbl78 pisze:za to coraz więcej jeździ wyremontowanych i ładnychromanowicz_z3 car469b pisze: Z Krakowa to już większość uazów wymiotło - pobyli się ich harcerze, służby elektryczne - zek, zue, enion; wojsko itpw tym Twój były choć walka była ciężka
Tobie sprzedałem? Ano faktycznie Jordanów! prześlesz fotki? gratulacje za skończenie remontu

Tzarrr!!