Orurowanie Uaz'a
Moderator: Student
Orurowanie Uaz'a
Chciałbym orurować Uaza ale nie wiem za bardzo jak to powinno wygladać. Ogladałem wasze zdjęcia ale sa one ogolnie saqmochodu i nie widac co do czego jest przyspawane. Bardzo bym prosił o jakiś opis do czego, oraz o jakieś zdjęcia podgladowe. Z dóry bardzo dziękuje za pomoc.
LAND ROVER DISCOVERY 96'
AUDI B4 Cabrio V6 2.8
PASSAT B5 1.9 TDI 152 KM 336NM
AUDI B4 Cabrio V6 2.8
Re: Orurowanie Uaz'a
Zależy do czego Ci to ururowanie potrzebne.Rafal102 pisze:nie wiem za bardzo jak to powinno wygladać.
Napewno musi być solidne jeśli ma służyć nie tylko na pokaz

Nie spawane a przykręcane do ramy. Jeśli zastąpi zderzak to powinno mieć ze dwa porządne uchwyty do holowania i rwania

A poza tym... co kraj, to obyczaj, wzór sobie wymyśl sam. Jest gdzieś wątek "najlepsze grille świata"

Polecam

Uaz and GR Y61
zależy czy chesz rury na zewnątrzRafal102 pisze:Chodzi mi o rame na autko(Kabina). Gdzie je motujecie i w jakie miejsca.

ogólnie wyginasz rury, wiercisz dziury w podłodze gdzie przechodzi przez karoserie, mocowanie spawasz do ramy(najlepiej po przymieżeniu klatki żeby w razie czego nie musieć odcinać wszystkiego) a do mocowania przykręcać będziesz klatke

Quidquid latine dictum sit, altum videtur
Cokolwiek powiesz po łacinie, brzmi mądrze
Cokolwiek powiesz po łacinie, brzmi mądrze
Autko chcem w teren. Zabawa na polach, podjazdy zjazdy, jakies jeziorko. Ulica w bardzo małym stopniu. Potrzebuje go wzmocnic, żeby wrazie wywrotki nie zrobic sobie za duzo krzywdy.
Ostatnio zmieniony śr lip 16, 2008 10:08 pm przez Rafal102, łącznie zmieniany 1 raz.
LAND ROVER DISCOVERY 96'
AUDI B4 Cabrio V6 2.8
AUDI B4 Cabrio V6 2.8
wiesz.. orty po jakims czasie mocno denerwuja, a co do orurowania dziwne ze jeszcze nikt nie wyslal Cie do opcji "szukaj" - bo tak po prawdzie tyle pomyslow na klatki, grille i orurowania ile zmot..
byle z glowa i bez przesady - bo zalapiesz sie w kategorii "najlepsze grille swiata"
byle z glowa i bez przesady - bo zalapiesz sie w kategorii "najlepsze grille swiata"

no limits,no rules,no roads
4runner 1st gen. '88
4runner 1st gen. '88
Grila nie chcem ruszać. Mam go orurowanego i niech tak zostanie. Jestem tylko ciekawy w jakim miejscu mocujecie rure przechodzaca z prawej strony autka do lepwej, bo tam sa zbiorniki paliwa i nie wiem jak by to za bardzo zamontować.
LAND ROVER DISCOVERY 96'
AUDI B4 Cabrio V6 2.8
AUDI B4 Cabrio V6 2.8
- wladimir.r
- Kontaktowanie:
[...]lbl78 pisze: zależy czy chesz rury na zewnątrzczy do środka
![]()
ogólnie wyginasz rury, wiercisz dziury w podłodze gdzie przechodzi przez karoserie, mocowanie spawasz do ramy(najlepiej po przymieżeniu klatki żeby w razie czego nie musieć odcinać wszystkiego)23
Taaa... Zwłaszcza jak ta klatka jest od środka to mocuje ja do ramy... Przy walnięciu kasta z fotelami odejdzie od ramy, klatka z rama zostanie i między kastą a klatka wylecą kawałki jego i współpasażera...
Wewnętrzna klatka tylko do nadwozia, w razie wątpliwości wzbogacić o powiązane z klatką mocowania foteli - to ma prawo odpaść od ramy (chrzanić ramę!) ale ma w jednym kawałku z fotelami, zaczepami pasów i całym wnętrzem pozostać!
Załącznik J, jest opisane wszystko. Nie podpowiem na której stronie choć wiem, są opisane punkty mocowania podpór do nadwozia i w jaki sposób. Może po lekturze całego załącznika temat bezpieczeństwa będzie bliższy. Domyślam się, że UAZ ten nie wystartuje nigdy w RMPST, ale niech nie będzie puszką, w której ktoś zginie. http://www.pzm.pl/userfiles/file/sport_ ... t253_1.pdflbl78 pisze:..... jak chcesz według załącznika (J) to poszukaj sobie w necie na forum też było kilka razy i o wyginaniu i o przepisach do klatki.... aa tak przy okazji zewnętrzna jest tak ogólnie zabroniona przepisami ruchu drogowegoRafal102 pisze:Chodzi mi o rame na autko(Kabina). Gdzie je motujecie i w jakie miejsca.![]()
Trochę zdjęć w temacie do czego http://www.4x4.ee/rigs/kotkas/uaz469/mi ... _0001.html
i jeszcze dwa o klatce
http://www.4x4.ee/rigs/kotkas/uaz469/mo ... 230012.JPG
http://www.4x4.ee/rigs/kotkas/uaz469/mo ... 230011.JPG
I wszystko jasne dlaczego nie do ramy. Teraz podziękować ładnie i chyba można temat zamknąć.ladzk pisze:[...]lbl78 pisze: zależy czy chesz rury na zewnątrzczy do środka
![]()
ogólnie wyginasz rury, wiercisz dziury w podłodze gdzie przechodzi przez karoserie, mocowanie spawasz do ramy(najlepiej po przymieżeniu klatki żeby w razie czego nie musieć odcinać wszystkiego)23
Taaa... Zwłaszcza jak ta klatka jest od środka to mocuje ja do ramy... Przy walnięciu kasta z fotelami odejdzie od ramy, klatka z rama zostanie i między kastą a klatka wylecą kawałki jego i współpasażera...
Wewnętrzna klatka tylko do nadwozia, w razie wątpliwości wzbogacić o powiązane z klatką mocowania foteli - to ma prawo odpaść od ramy (chrzanić ramę!) ale ma w jednym kawałku z fotelami, zaczepami pasów i całym wnętrzem pozostać!
Jedynym dowodem, że istnieje jakaś pozaziemska INTELIGENCJA, jest to, że się z nami nie kontaktują.