zagięte śruby z boku miski olejowej.
Moderator: Student
- losiek
- Kontaktowanie:
zagięte śruby z boku miski olejowej.
Witam. Dzisiaj pośmigałem po mega trasach z jednego rajdu w okolicach Wojsławic (lubelskie) no i sie na robiło. Zagialem jedną śrubę z prawej strony miski olejowej, te takie wystające długie i zaczął z niej ostro spierniczać olej. Druga juz byla zagięta wczesniej ale z nią było OK. Do domu sie doholowałem i jutro zabieram sie za robote. Czy te 4 śruby po bokach miski to są te śruby o których mowa w instrukcji jako śruby dwustronne trzymające miske? A może tylko u mnie jakiś magik zrobił tak że te śruby wystają po 3 cm z miski? Poradźcie coś na co to wymienić żeby nie było jak tego zaginać, ewentualnie jak to naprawiać. Domyślam sie że będe musiał spuścić olej i miske odkręcać tymi śrubami do okoła uszczelki? JEDNYM Słowem POMOCY!!!o
- losiek
- Kontaktowanie:
nie wiem po co są te śruby ale dzięki nim zrobilem dziurke w misce. Zaraz wytne te wystające z miski garby i zaspawam miske na gładko. Polecam, taki zabieg, przynajmniej nie bedzie mialo o co zachaczać. No chyba, że ktoś ma patent na osłone miski:) Ok. Mam nadzieje ze tym postem zakończyłem mój monolog i wszystko będzie OK 

- GikroV
-
Może titulkometrem przez bulbulatorek?
hehe jak nie masz podgrzewacza rozruchowego to te śruby są bardzo zbędne

UAZ 469B: Radiostacja WD-43 / RD-115ZT (uazy.pl)
bo masz blok aluminiowy jezeli zaczniesz wkrecac wykrecac tam sruby to w koncu gwint skonczysz
jak masz spilke to gwint jest z jedne strony zwykły a z drugiej drobno zwojny i mniejszy problem z rozkrecaniem
ja kiedys zastosowałem szpilki ze zykłym metrycznym gwintem a le nakredki z masą aby sie nie rozkrecało

Mój Tel 502-449-548 juz działam
Jeep reaktywacja faza kolejna destrukcja
Jeep reaktywacja faza kolejna destrukcja