Inna skrzynia biegów

jak wyżej... wszystkie modele...

Moderator: Student

EDEK:):):)

Inna skrzynia biegów

Post autor: EDEK:):):) » ndz paź 26, 2008 6:12 pm

Witam.Mam pytanie odnośnie skrzyni biegów a raczej zamiennika jaki mógłby się nadać w miejsce oryginalnej.Zaznaczam iż mam włożoną ANDORIĘ ale zależy mi na oryginalnym reduktorze z uaza , chyba że są dobre , dobrze pasujące ( bez większych przeróbek ) skrzynie zintegrowane z reduktorem.Mile widziany piąty bieg :-? :-?
Bóg stworzył czołgi by siały zamęt i zniszczenie.

Awatar użytkownika
piotrek_uaz

Re: Inna skrzynia biegów

Post autor: piotrek_uaz » pn paź 27, 2008 8:35 am

EDEK:):):) pisze:Witam.Mam pytanie odnośnie skrzyni biegów a raczej zamiennika jaki mógłby się nadać w miejsce oryginalnej.Zaznaczam iż mam włożoną ANDORIĘ ale zależy mi na oryginalnym reduktorze z uaza , chyba że są dobre , dobrze pasujące ( bez większych przeróbek ) skrzynie zintegrowane z reduktorem.Mile widziany piąty bieg :-? :-?
Ja mam ta nowego typu od UAZA, niestety nie ma piatego biegu ale jazda zupelnie inna na tej skrzyni. Polecam.

Jak bys chcial to mozesz kiedys wpasc do mnie (jak zreanimuje auto) i sie przejechac - okolice Piaseczna.

Piotrek

EDEK:):):)

Post autor: EDEK:):):) » pn paź 27, 2008 6:34 pm

A czym się różni stary typ skrzyni od nowej i czy wszelkiego rodzaju mocowania są te same tzn czy można je montować bez żadnych konsekwencji bo mój jest rocznik 75'.A czy w uazie nie montują skrzyń pięciobiegowych :-?
Bóg stworzył czołgi by siały zamęt i zniszczenie.

kita

Post autor: kita » pn paź 27, 2008 6:49 pm

są piątki do uaza ale jest troche przeróbek w ukł. napędowym no i z częściami zamiennymi

Awatar użytkownika
piotrek_uaz

Post autor: piotrek_uaz » wt paź 28, 2008 8:03 am

EDEK:):):) pisze:A czym się różni stary typ skrzyni od nowej i czy wszelkiego rodzaju mocowania są te same tzn czy można je montować bez żadnych konsekwencji bo mój jest rocznik 75'.A czy w uazie nie montują skrzyń pięciobiegowych :-?
Tym ze masz synchronizowane wszystkie biegi do przodu, a nie tylko 3 i 4.
I jak kupisz nowa skrzynie to masz szanse ze dziala :)

NIe slyszalem nic o potrzebnych przerobkach, ale w tym temacie castrol niech sie wypowie ktory ta skrzynie montowal mi do samochodu.

Mi sie jezdzi duzo lepiej na tej skrzyni - auto jest bardziej cywilizowane :)

Piotr

Awatar użytkownika
benes

Post autor: benes » wt paź 28, 2008 10:34 am

piotrek_uaz pisze:
EDEK:):):) pisze:A czym się różni stary typ skrzyni od nowej i czy wszelkiego rodzaju mocowania są te same tzn czy można je montować bez żadnych konsekwencji bo mój jest rocznik 75'.A czy w uazie nie montują skrzyń pięciobiegowych :-?
Tym ze masz synchronizowane wszystkie biegi do przodu, a nie tylko 3 i 4.
I jak kupisz nowa skrzynie to masz szanse ze dziala :)

NIe slyszalem nic o potrzebnych przerobkach, ale w tym temacie castrol niech sie wypowie ktory ta skrzynie montowal mi do samochodu.

Mi sie jezdzi duzo lepiej na tej skrzyni - auto jest bardziej cywilizowane :)

Piotr
jeżdziłem przez krótki czas na tej skrzyni i jest o wiele lepsza każdemu polecam. Nie polecam jej rozbiórki np w wypadku wymiany łożysk kulkowych lub igiełkowych, straszna robota - ciasno

Awatar użytkownika
Doktor200
Kontaktowanie:

Post autor: Doktor200 » wt paź 28, 2008 4:18 pm

etam bajki piszesz, rozkreca sie tylko troszke dluzej niz zwykla skrzynie
GazikoLandPatrol z pakietem V8, project :)17

Awatar użytkownika
benes

Post autor: benes » wt paź 28, 2008 4:19 pm

Doktor200 pisze:etam bajki piszesz, rozkreca sie tylko troszke dluzej niz zwykla skrzynie
pewnie że się rozkręca...

ODPOWIEDZ

Wróć do „Uaz”