Moderator: Student
Ja mam ta nowego typu od UAZA, niestety nie ma piatego biegu ale jazda zupelnie inna na tej skrzyni. Polecam.EDEK:):):) pisze:Witam.Mam pytanie odnośnie skrzyni biegów a raczej zamiennika jaki mógłby się nadać w miejsce oryginalnej.Zaznaczam iż mam włożoną ANDORIĘ ale zależy mi na oryginalnym reduktorze z uaza , chyba że są dobre , dobrze pasujące ( bez większych przeróbek ) skrzynie zintegrowane z reduktorem.Mile widziany piąty bieg![]()
Tym ze masz synchronizowane wszystkie biegi do przodu, a nie tylko 3 i 4.EDEK:):):) pisze:A czym się różni stary typ skrzyni od nowej i czy wszelkiego rodzaju mocowania są te same tzn czy można je montować bez żadnych konsekwencji bo mój jest rocznik 75'.A czy w uazie nie montują skrzyń pięciobiegowych
jeżdziłem przez krótki czas na tej skrzyni i jest o wiele lepsza każdemu polecam. Nie polecam jej rozbiórki np w wypadku wymiany łożysk kulkowych lub igiełkowych, straszna robota - ciasnopiotrek_uaz pisze:Tym ze masz synchronizowane wszystkie biegi do przodu, a nie tylko 3 i 4.EDEK:):):) pisze:A czym się różni stary typ skrzyni od nowej i czy wszelkiego rodzaju mocowania są te same tzn czy można je montować bez żadnych konsekwencji bo mój jest rocznik 75'.A czy w uazie nie montują skrzyń pięciobiegowych
I jak kupisz nowa skrzynie to masz szanse ze dziala![]()
NIe slyszalem nic o potrzebnych przerobkach, ale w tym temacie castrol niech sie wypowie ktory ta skrzynie montowal mi do samochodu.
Mi sie jezdzi duzo lepiej na tej skrzyni - auto jest bardziej cywilizowane![]()
Piotr
pewnie że się rozkręca...Doktor200 pisze:etam bajki piszesz, rozkreca sie tylko troszke dluzej niz zwykla skrzynie
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 4 gości