Uaz+Silnik parcha+mosty parcha+skrzynia parcha+reduktor
Moderator: Student
- sebos_dg
- jestem tu nowy...
Uaz+Silnik parcha+mosty parcha+skrzynia parcha+reduktor
Witam.
Tak jak w temacie.
Motał ktoś coś takiego? Cały ukł. napędowy z parcha, obojętnie którego.
Szukałem ale nic ciekawego nie znalazłem, ale jeżeli był już temat o tym proszę o linka.
Tak jak w temacie.
Szukałem ale nic ciekawego nie znalazłem, ale jeżeli był już temat o tym proszę o linka.
...I zesłał ich Pan aby siali zamęt i zniszczenie...
- nie_mientki
Raczej nie ma takiego tematu. A sam pomysł trochę cieniawy-już łatwiej budę uaza przerzucić na parcha (przy takiej operacji wybrałbym GRuchota ze względu na sprężyny). A przy przeszczepie...no cóż: sprawa wszystkich mocowań, długi silnik, długa skrzynia-będzie problem. I ten wybuchowy RD28T-no chyba że celujesz w 3,3 albo benzyniaka.
Re: Uaz+Silnik parcha+mosty parcha+skrzynia parcha+reduktor
zapytaj w dziale Nissanasebos_dg pisze:Witam.
Tak jak w temacie.

- maciejmlynarz
Re: Uaz+Silnik parcha+mosty parcha+skrzynia parcha+reduktor
Mój kuzyn ma takie cos. Silnik 2,8D (4 cyl) + skrzynia z reduktorem + mosty z K-160. Buda, rama, resory zostały UAZa. Wczesniej kilka wypadów zaliczyl tym kolega i na 35" calkiem fajnie to jezdzilosebos_dg pisze:Witam.
Tak jak w temacie.

Land Cruiser HZJ-73
GAZ 69A (2,4TD-nie oryginał)
GAZ 69M (2,4-oryginał)
GAZ 69A (2,4TD-nie oryginał)
GAZ 69M (2,4-oryginał)
z tej calej litani to z patroliny tylko te mosty sie nadaja i ewntualnie reduktor (i to tez nie kazdy) - silnik RD28 to se mozna w d... wsadzic - duzy, ciezki i nie jedzie - tym to raczej nie zmielisz uazowych mostow 

UAZ 452D, 469B, mocno motany wrangler - do zabawy, GrVitara '07 , XC60 II - na co dzień
Tez kiedys na moment zaswitała mi mysl wsadzenia silnika, skrzyni, reduktora z parcha
bardzo szybko mi ta mysl przeszła jak sie dowiedziałem ile to razem waży a ile waży zestaw napedowy w uazie
Podstawową zaletą uaza jest waga
, dlatego objezdza parchy
Przeszczepić do jedynie mosty proponuje, do tego jakis mocny motor ze 400KM, simexy 37" jakieś ohlinsy po 2 na koło i w droge

Podstawową zaletą uaza jest waga

Przeszczepić do jedynie mosty proponuje, do tego jakis mocny motor ze 400KM, simexy 37" jakieś ohlinsy po 2 na koło i w droge

Uaz 2.4D-> 2.3 Evo2 -> Discovery 97' -> Subaru Impreza 96' ,GT 98' -> Jeep ZJ
-
-
- maciejmlynarz
A skoro już mowa o wymianie mostu to może wsadzić mosty z lublina?? Fajne hipoidalne przekładnie wytrzymalsze od oryginalnych ale wcale nie cięższe. Nie wiem tylko co i jak z przełożeniami.Oczywiście myśle o czymś takim pod kontem silnika który wkładam. 3.0 od merca 123
Szumią jodły gdzieś na dole Tam gdzie stoją dwa Patrole Stoją tam już od godziny Uaz zrobił koleiny
Ja mam zawieszenie GR, największą fedimę, mechanika, wolna skrzynię kaczki, silnik skorpio,reduktor robura, buda prawie cała z nowej blachy.
wyjade na wiosnę lub lato.
Czy warto??
Dla mnie warto bo TO LUBIĘ.
Następnym pomysłem jest wstawienie w to silnika V8 z bmw 540. Już takie kupiłem rozbite tyłem.
A czy warto??
Dla mnie warto
A czy warto wędkarzowi siedziec całe dnie z kijem w wodzie?
Dla mnie to jest śmieszne, bo rybe przecież moze kupic w sklepie i wyjdzie taniej.
Czy warto??
Następnym pomysłem jest wstawienie w to silnika V8 z bmw 540. Już takie kupiłem rozbite tyłem.
A czy warto??
Dla mnie warto
Dla mnie to jest śmieszne, bo rybe przecież moze kupic w sklepie i wyjdzie taniej.
pilmar pisze:Ja mam zawieszenie GR, największą fedimę, mechanika, wolna skrzynię kaczki, silnik skorpio,reduktor robura, buda prawie cała z nowej blachy.
Czy warto??
A czy warto??
Dla mnie warto

Mówię co myślę, robię co mówię, już nie jem co lubię.
"nullo retentus impedimento"
"nullo retentus impedimento"
maciejmlynarz pisze:A skoro już mowa o wymianie mostu to może wsadzić mosty z lublinaFajne hipoidalne przekładnie wytrzymalsze od oryginalnych ale wcale nie cięższe. Nie wiem tylko co i jak z przełożeniami.Oczywiście myśle o czymś takim pod kontem silnika który wkładam. 3.0 od merca 123

Znaczy co? Dwa tylne i skręcać siłą woli, czy w wyścigach torowych w głębokiej koleinie?

A destiny - it's the rising sun
Zawodowo patrzę na ptaki
Zawodowo patrzę na ptaki

- maciejmlynarz
Tak. 2 tylne mosty jeden bez przeróbek na tył leci a drugi ucinasz na długosć oryginalnego przedniego i wspawywujesz flansze do której przykręcasz uazowskie przyguby. Pytanie tylko czy półosie z przodu będą pasowały na wielowpust w mechanizmie różnicowym lublinkaKrees pisze:maciejmlynarz pisze:A skoro już mowa o wymianie mostu to może wsadzić mosty z lublinaFajne hipoidalne przekładnie wytrzymalsze od oryginalnych ale wcale nie cięższe. Nie wiem tylko co i jak z przełożeniami.Oczywiście myśle o czymś takim pod kontem silnika który wkładam. 3.0 od merca 123
![]()
Znaczy co? Dwa tylne i skręcać siłą woli, czy w wyścigach torowych w głębokiej koleinie?
Szumią jodły gdzieś na dole Tam gdzie stoją dwa Patrole Stoją tam już od godziny Uaz zrobił koleiny