nagrzewnica i nawiew?
Moderator: Student
nagrzewnica i nawiew?
Witam przelozylem bude na nowszy typ aku z prawej strony i brakuje mi nagrzewnicy i nawiewu, poniewaz nie bylo w tej co kupilem a zmojej starej budy wentylator niebedzie pasowal,a nagrzewnica podejdzie orjentuje sie ktos?
pozdr.
pozdr.
uaz yz250f bmw 325
Re: nagrzewnica i nawiew?
jaśniej panie, jaśniej 
pytasz czy stara nagrzewnica pasuje do nowej budy czy co? czy jak?

pytasz czy stara nagrzewnica pasuje do nowej budy czy co? czy jak?
- GikroV
-
stara buda - elektryczny nawiew nad prawym nadkolem
nowa buda - elektryczny nawiew w nagrzewnicy
zakładając starą nagrzewnice do nowej budy masz tylko "grawitacyjny" nawiew a elektryczny musiałbyś motać
Jak coś źle napisałem to mnie poprawcie
Edit: bo sama obudowa i wymiennik nagrzewnicy powinny pasować
nowa buda - elektryczny nawiew w nagrzewnicy
zakładając starą nagrzewnice do nowej budy masz tylko "grawitacyjny" nawiew a elektryczny musiałbyś motać
Jak coś źle napisałem to mnie poprawcie

Edit: bo sama obudowa i wymiennik nagrzewnicy powinny pasować
Ostatnio zmieniony pn sty 05, 2009 9:31 pm przez GikroV, łącznie zmieniany 1 raz.
UAZ 469B: Radiostacja WD-43 / RD-115ZT (uazy.pl)
ok oto mi chodzilo nigdy niewidzialem tego nowego typu.wiec czy podejdzie od czegos innego? czy musze szukac?mam tylko stary typ nagrzewnicy do dyspozycji i nagrzewnice od zuka, co jak byscie to rozwiazali, gdzie kupic nagrzewnice nowego typu, bo juz troche przewertowalem?
uaz yz250f bmw 325
cmegorz pisze:ok oto mi chodzilo nigdy niewidzialem tego nowego typu.wiec czy podejdzie od czegos innego? czy musze szukac?mam tylko stary typ nagrzewnicy do dyspozycji i nagrzewnice od zuka, co jak byscie to rozwiazali, gdzie kupic nagrzewnice nowego typu, bo juz troche przewertowalem?
Mam tylko takie foty

Może coś pomogą

Mówię co myślę, robię co mówię, już nie jem co lubię.
"nullo retentus impedimento"
"nullo retentus impedimento"
Ja mam zamontwaną nagrzewnice od Poloneza, ponieważ jak wrzucałem Andorie to wawaliłem oryginalną nagrzewnice i przesuwałem całą ściane grodziową. Zamontowana jest nad nogami pasażera, daje dobrze, szyby nie marzną i nie parują, no i cena - 30 zł razem z rurami do nawiewu. Montaż prosty, na 4 śrubach do płaskownika. Posiada 6 wylotów powietrza :]