Gdzie kupic chłodnicę oleju do Uaza
Moderator: Student
Gdzie kupic chłodnicę oleju do Uaza
Panowie, gdzie można kupic chłodnicę oleju do uaza ? nikt tego nie ma, na allegro też nie ma.
http://www.7fly.pl Ekstremalne loty widokowe
Re: Gdzie kupic chłodnicę oleju do Uaza
Do Tarmotu dzwoniłeś? Magazyn duży mają 
Jak chcesz cieknącą, to pw

Jak chcesz cieknącą, to pw

tam akurat nie dzwoniłem. jutro tyrknę, ale już raz się na firmie tarmot mocno naciąłem. kupiłem nowy wałek rozrządu który okazał się szlifowaną używką. trochę to ponizej godności na taką firmę, ale trudno.
szukam nawet używanej chłodnicy, ale szczelnej.
szukam nawet używanej chłodnicy, ale szczelnej.
Mam chyba ze 3 sztuki, problem w tym, że jestem 1200 km od nich.... Jak nie znajdziesz, to przypomnij się w kwietniu...
Inna sprawa czy jest sens montować tę chłodnicę - moje obserwacje były takie, że dzięki niej tylko spadało ciśnienie oleju, nie zauważyłem, żeby obniżała temperatutę silnika (czy bardziej - pomagała zapobiegać przegrzewaniu się). Kolega w UAZie miał podobne odczucia. Ja nie badałem dalej tematu, przy okazji wywaliłem i już....
Inna sprawa czy jest sens montować tę chłodnicę - moje obserwacje były takie, że dzięki niej tylko spadało ciśnienie oleju, nie zauważyłem, żeby obniżała temperatutę silnika (czy bardziej - pomagała zapobiegać przegrzewaniu się). Kolega w UAZie miał podobne odczucia. Ja nie badałem dalej tematu, przy okazji wywaliłem i już....
Pozdrawiam!
Marcin
Marcin
Ja podobnie - wywaliłem chłodnice, mam 2 niepotrzebne ale cieknące. W Tarmcie też się raz naciełem, ale ładnie wymienili część na nową i jescze dostałem gratisy w ramach zwrotu za paliwo... zachowali się ok.
- konrad1983nr1
- Kontaktowanie:
panjarek1@poczta.onet.pl napisz tu, jak bedzie miał napisze cene, jak pasuje wyśle za pobraniem, POLECAM bo może załatwić dużo rzeczy w przystępnej cenie, nowe, uzywane
UAZ 469B 1980rok, silnik Żuk 2,1L LPG- był
SUZUKI GV II 2006 rok, 2.0 benzin- jest
SUZUKI GV II 2006 rok, 2.0 benzin- jest
Do Pana Jarka już dzwoniłem, ale nie ma. Ale to rzeczywiście facet bardzo w porządku i znacznie lepiej robi się z nim interesy niż w sklepie. ceny też ma OK.
właśnie tak sie zastanawiam nad tą chłodnicą, bo specjalnie tanie to nie będzie. wcześniej miałem uazy z chłodnicami i tego nie włączałem. tyle ze nie jeździły a aż tak cieżkim terenie. teraz mam uaza bez chłodnicy i muszę jeździc w cięzkim terenie.
ale skoro występuje zjawisko spadku ciśnienia - trochę dziwne, bo powinno byc odwrotnie. Może przez pierwsze kilkanaście sekund faktycznie spadnie ciśnienie, ale potem pompa powinna sobie poradzic. Napiszcie cos, bo jeśli tak jest w każdym przypadku to bez sensu. Przecież chodzi o utrzymanie jak najwyższego ciśnienia
właśnie tak sie zastanawiam nad tą chłodnicą, bo specjalnie tanie to nie będzie. wcześniej miałem uazy z chłodnicami i tego nie włączałem. tyle ze nie jeździły a aż tak cieżkim terenie. teraz mam uaza bez chłodnicy i muszę jeździc w cięzkim terenie.
ale skoro występuje zjawisko spadku ciśnienia - trochę dziwne, bo powinno byc odwrotnie. Może przez pierwsze kilkanaście sekund faktycznie spadnie ciśnienie, ale potem pompa powinna sobie poradzic. Napiszcie cos, bo jeśli tak jest w każdym przypadku to bez sensu. Przecież chodzi o utrzymanie jak najwyższego ciśnienia
ciśnienie niestety faktycznie spada z powodu dłuższego układu z włączoną chłodnicą większe opory
Moim zdaniem przy współczesnych olejach nie jest to potrzebne.
2 Uazy miałem, w jednym była chlodnica oleju, w drugim nie.
Nie widziałem różnicy.
Na upartego to można se z rurek miedzianych zrobić, niektóre auta tak mają.
Przynajmniej mniej tłumi przepływ powietrza przez chłodnicę wody.
2 Uazy miałem, w jednym była chlodnica oleju, w drugim nie.
Nie widziałem różnicy.
Na upartego to można se z rurek miedzianych zrobić, niektóre auta tak mają.
Przynajmniej mniej tłumi przepływ powietrza przez chłodnicę wody.
VW T4 syncro, 2.4D, long 

Chłodnica jest równolegle a nie szeregowo do układu więc ciśnienie spada nie z powodu "długosci" tylko zmniejszenia "oporu" układu.Olek1605 pisze:ciśnienie niestety faktycznie spada z powodu dłuższego układu z włączoną chłodnicą większe opory
z Waszych wypowiedzi wynika, że jest źle dobrana wydajnośc pompy oleju. W takim układzie - jaki sens miało zabudowanie chłodnicy oleju ?
na sprawnym silniku ciśnienie spada ale nie poniżej wartości zagrażającej smarowaniu układuskyrafal pisze:z Waszych wypowiedzi wynika, że jest źle dobrana wydajnośc pompy oleju. W takim układzie - jaki sens miało zabudowanie chłodnicy oleju ?
Nasze pompy po 30 latach pracy nie są pierwszej młodości i dlatego z otwartą chłodnica cisnienie nie bedzie rewelacyjne.
UAZ "78r z dłubniętym silnikiem bez gaźnika
Land Cruiser LJ 70 2,4TD
Land Cruiser KZJ 90 3,0TD
Land Cruiser LJ 70 2,4TD
Land Cruiser KZJ 90 3,0TD
Się oto ukazała na allegro jak jeszcze potrzebna http://www.allegro.pl/item590231739_chl ... u_uaz.html
POJARKA III DID
UAZik 469 B -03.2013
RAFKA 4 I
PIP ZJ
UAZik 469 B -03.2013
RAFKA 4 I
PIP ZJ