Filtr powietrza - jak wymienić?
Moderator: Student
Filtr powietrza - jak wymienić?
Witam wszystkich. Uaza mam od 3 tygodni. Na początku postanowiłem wymienić oleje i filtry. I tutaj zaczyna się problem. Jak w sklepie poprosiłem o filtr powietrza to dostałem cienki worek z materiału w kształcie litery "U". Zajrzałem do silnika i nie mam pojęcia gdzie założyć ten filtr, starego nie ma więc nie mogę tylko podmienić. Może ktoś mi pomoże, jakieś fotki podeśle gdzie jest ten filtr.
Pozdrawiam i z góry dziękuję za pomoc.
Pozdrawiam i z góry dziękuję za pomoc.
Re: Filtr powietrza - jak wymienić?
Boszszsz jaja se robi

Zacznij ludzi traktować tak samo jak oni ciebie a od razu poczują się obrażeni i dostaną ataku furii
taki okragly prawdo podobnie czarny, doczepiony do gaznika, roskreca sie go i tam jest takie sitko i czysci sie je, a potem tam wlewa sie olej, bo jest to filtr olejowy
uaz dojedzie prawie wszedzie, w inne miejsce dolecisz smiglowcem.
Dostałeś prawdopodobnie worek na śmiecie od odkurzacza marki Zelmer.....florek555 pisze:(...)dostałem cienki worek z materiału w kształcie litery "U".(...)

Proszszsze...florek555 pisze:(...)dziękuję za pomoc
ps
W sklepach AGD raczej nic do UAZa nie dostaniwsz....

JA'JACEK
GAZ 69M 1967r.
GAZ 69M 1967r.
Dzięki, widzę że na tym forum zawsze można liczyć na życzliwość i pomoc
.
Pozdrawiam

Pozdrawiam
Noooflorek555 pisze:Dzięki, widzę że na tym forum zawsze można liczyć na życzliwość i pomoc.
Pozdrawiam

Zacznij ludzi traktować tak samo jak oni ciebie a od razu poczują się obrażeni i dostaną ataku furii
Źle zacząłeś.
Spróbuj jeszcze raz i nie przejmuj się. 

"..i spojrzał Pan na pracę naszą i był zadowolony,na wieść o zarobkach-usiadł zapłakał.."
jak poradzisz sobie z forum, to z uazem tez hehe,a i ta siatke to warto pomoczyc w ropie lup bezynie zeby otajala troche a puzniej zalac swiezego oleju chyba moze byc silnikowy tak chyba pisze w ksiasce (kiedys czytalem) i jak wymieniasz olej w skrzyni to wymien w obu odrazu, w rozdzielczej lubi byc woda gdy pokonuje sie jakies rzeczki i wtedy troche biegi cieszko wchodza.
Eeee... Bez przesady, dobrze było.... Przywitał się, podzielił się swoim dramatem,Janek 44 pisze:Źle zacząłeś.(...)
a że niedoświadczony no to trochę śmiesznie było..... ale chyba się nie obraził....?
@florek555 zapoznaj się z tym tematem, http://www.forum4x4.pl/viewtopic.php?f=3&t=16895 na pewno znajdziesz tam wiele ciekawych rzeczy i..... nie przejmuj się.
JA'JACEK
GAZ 69M 1967r.
GAZ 69M 1967r.
Tak łatwo się nie obrażam. Wracając do tego filtra to chyba już rozumiem ( po poczytaniu książki i katalogu części ). Ciekawi mnie tylko jedno, skoro ten worek który kupiłem za 25 zł nie jest do filtra powietrza, to do czego? Chyba mnie w bambuko zrobili w tym sklepie.
Pozdrawiam
Pozdrawiam
albo jest do nowych uazow.
może do uazów sucho filtrowców 

Ja jak kupowałem swojego to miał założony taki niby pseudo-sportowy stożek, chyba K&N, ale wróciłem do oryginału
takzę różne mogą byc filtry w Uazach

takzę różne mogą byc filtry w Uazach

Może taki jak pokazał zippo68Frolik pisze:Ja jak kupowałem swojego to miał założony taki niby pseudo-sportowy stożek, chyba K&N, ale wróciłem do oryginału![]()
(...)
http://www.forum4x4.pl/viewtopic.php?f= ... 9&start=75
JA'JACEK
GAZ 69M 1967r.
GAZ 69M 1967r.
Zrób fotkę i wklej....florek555 pisze:(...) Ciekawi mnie tylko jedno, skoro ten worek który kupiłem za 25 zł nie jest do filtra powietrza, to do czego? (...)
Instrukcja : -> http://www.forum4x4.pl/viewtopic.php?f=12&t=44703
JA'JACEK
GAZ 69M 1967r.
GAZ 69M 1967r.
ten model dziala na zasadzie odkurzacza pioracego 

UAZ 452D, 469B, mocno motany wrangler - do zabawy, GrVitara '07 , XC60 II - na co dzień
Nie taki, mój był założony bezsensownie dosyc bo na samym gaźniku, bezpośrednio na nim. Tam chyba jest dosyc gorąco, a powinen on chwytać zimne powietrze....JA'JACEK pisze:Może taki jak pokazał zippo68Frolik pisze:Ja jak kupowałem swojego to miał założony taki niby pseudo-sportowy stożek, chyba K&N, ale wróciłem do oryginału![]()
(...)http://www.forum4x4.pl/viewtopic.php?f= ... 9&start=75