Czy warto teraz kupić teraz czy za 2 lata?
Moderator: Student
Czy warto teraz kupić teraz czy za 2 lata?
Mam możliwość kupienia tanio uaza, w bardzo dobrym stanie i dobrych podzespołach (silnik mercedes 3.0 TD, afgany) . Rodzice twierdzą że za 2 lata, będzie uazów jeszcze więcej, będą jeszcze lepsze i w jeszcze lepszym stanie. Co wy o tym sądzicie. Czy bardziej opłaca się kupić teraz czy za 2 lata. Ale proszę o szczere wypowiedzi, każda wypowiedź sie przyda 

Ostatnio zmieniony pn cze 08, 2009 6:27 pm przez Jafiosz, łącznie zmieniany 2 razy.
Już wkrótce w garażu zagości jedyna słuszna maszyna...
Re: Czy warto teraz kupić teraz czy później?
A mamusi latek ubywa czy przybywa

Zacznij ludzi traktować tak samo jak oni ciebie a od razu poczują się obrażeni i dostaną ataku furii
Re: Czy warto teraz kupić teraz czy za 2 lata?
A niby skąd te Uazy mają się pojawićJafiosz pisze:Mam możliwość kupienia tanio uaza, w bardzo dobrym stanie i dobrych podzespołach (silnik mercedes 3.0 TD, afgany) . Rodzice twierdzą że za 2 lata, będzie uazów jeszcze więcej, będą jeszcze lepsze i w jeszcze lepszym stanie. Co wy o tym sądzicie. Czy bardziej opłaca się kupić teraz czy za 2 lata. Ale proszę o szczere wypowiedzi, każda wypowiedź sie przyda

Rosja nas napadnie i wygramy

VW T4 syncro, 2.4D, long 

To że wygramy to pewneA.F. pisze:A niby skąd te Uazy mają się pojawićJafiosz pisze:Mam możliwość kupienia tanio uaza, w bardzo dobrym stanie i dobrych podzespołach (silnik mercedes 3.0 TD, afgany) . Rodzice twierdzą że za 2 lata, będzie uazów jeszcze więcej, będą jeszcze lepsze i w jeszcze lepszym stanie. Co wy o tym sądzicie. Czy bardziej opłaca się kupić teraz czy za 2 lata. Ale proszę o szczere wypowiedzi, każda wypowiedź sie przyda
Rosja nas napadnie i wygramy

Zacznij ludzi traktować tak samo jak oni ciebie a od razu poczują się obrażeni i dostaną ataku furii
-
- jestem tu nowy...
Bo Uaz jak wino...Jafiosz pisze: Rodzice twierdzą że za 2 lata, będzie uazów jeszcze więcej, będą jeszcze lepsze i w jeszcze lepszym stanie. Co wy o tym sądzicie.
A skąd się takie osobniki jak @Jafiosz biorą

Z Suwałk 

kuj żelazo póki gorące
swojego gaza kupilem i dwa miesiace stal u kumpla zanim go do domu przyprowadzilem 

Niemozliwe aż takich mutantów tam nie maJafiosz pisze:Z Suwałk

jest kasa i jest okazja to brać
następna może się już nie zdarzyć
następna może się już nie zdarzyć
jak ktoś ma pecha to i w dupie palec złamie
LR disco 200
5 o'clock offroad team
LR disco 200
5 o'clock offroad team
W Suwałkach wszystko jest możliweklucz13 pisze:Niemozliwe aż takich mutantów tam nie maJafiosz pisze:Z Suwałk![]()

- Przemekslaw
-
- Kontaktowanie:
Jeśli faktycznie podzespoły (motor + mosty) są w dobrym stanie to jeszcze sprawdź rame i czy da sie cos uratowac z karoseri. Jeśli to wszystko jest dostepne w dobrej kasie, to brac 

eee tam ja bym poczekał
za 2 lata rama przerdzewieje i będzie taniej 

Polonez Quattro GG 1715477
http://www.4x4.szczecin.pl
http://www.4x4.szczecin.pl
za 2 lata to wpierdzieli cala reszte - a rama wtrzyma jeszcze nastepne 20
UAZ 452D, 469B, mocno motany wrangler - do zabawy, GrVitara '07 , XC60 II - na co dzień
- GikroV
-
Ja mam wrażenie że ceny Uazów idą powoli w górę. 3 lata temu za oryginała w b.dobrym stanie trzeba było dać 4000 zł a teraz nawet 8000 wołają za takiego
UAZ 469B: Radiostacja WD-43 / RD-115ZT (uazy.pl)
- seba4x4
-
- Kontaktowanie:
Wołać, a dostać.......... Tu widzę różnicęGikroV pisze:Ja mam wrażenie że ceny Uazów idą powoli w górę. 3 lata temu za oryginała w b.dobrym stanie trzeba było dać 4000 zł a teraz nawet 8000 wołają za takiego

- maciejmlynarz
To prawda, że ceny ida w górę. A co do tego uaza to ja bym brał. Wg mnie naprawde warto. Zwłaszcza że chłopak ma tego uaza pod nosem, może go dokładnie sprawdzić a jak coś nie będzie dzaiłać to wróci pieszo do domku. Brak kosztów transportu to kolejny atut przemawiający za jego zakupem. Ja swojego wiozłem 600km i do całego zakupu musiałem doliczyć kolejne 1200zł za lawetę a to tylko dla tego, że w pobliżu nie było nic co by mnie zainteresowało. Jeśli podzespoły są sprawne, merc gada bez problemów i ciągną wszystkie mosty to sądzę że warto. A niestety uaz im starszy tym lepszy się nie zrobi. Latka lecą a czas będzie robił swoje.
Szumią jodły gdzieś na dole Tam gdzie stoją dwa Patrole Stoją tam już od godziny Uaz zrobił koleiny
jak dobry i w niezłej cenie to kupować teraz! Za dwa lata co najwyzej moze byc mniej i w gorszym stanie...Jafiosz pisze:Mam możliwość kupienia tanio uaza, w bardzo dobrym stanie i dobrych podzespołach (silnik mercedes 3.0 TD, afgany) . Rodzice twierdzą że za 2 lata, będzie uazów jeszcze więcej, będą jeszcze lepsze i w jeszcze lepszym stanie. Co wy o tym sądzicie. Czy bardziej opłaca się kupić teraz czy za 2 lata. Ale proszę o szczere wypowiedzi, każda wypowiedź sie przyda
Ceny dobrych egzemplarzy idą w górę... tych kiepskich - chyba też....
A rodzice tak twierdzą, bo liczą że ci przejdzie i kupisz Honde Civic albo Astre I Gsi jak większość młodych ludzi....
- Przemekslaw
-
- Kontaktowanie:
Dobrze ze sprzedałem swojego, teraz juz nie wziąłbym tyleDarek... pisze:eee tam ja bym poczekałza 2 lata rama przerdzewieje i będzie taniej

Dokładnie ceny uazów idą w górę. rok temu swojego chciałem sprzedać to nikt mi 5 000zł nie dawał, w tym roku bez problemu za 6 tyś sprzedałem. Ale za to ceny zachodnich aut idą w dół... za 6 tyś kupiłem jeepka.
Co do tgo uaza to jak dbry to bierz... albo daj mi namiary to ja wezmę.
Właśnie za 2 lata to niby skąd mają się wziąć tanie uazy? wojsko to już wyprzedało swoje, policja ma dobite resztki a w prywatnych rękach to albo zmodyfikowane potworki stoją albo kolekcjonerskie sztuki za minimum 10tyś. No są jeszcze wiejskie zmoty za 3-4 tyś ale takiego to chyba nikt by z nasz nie chciał.
Właśnie za 2 lata to niby skąd mają się wziąć tanie uazy? wojsko to już wyprzedało swoje, policja ma dobite resztki a w prywatnych rękach to albo zmodyfikowane potworki stoją albo kolekcjonerskie sztuki za minimum 10tyś. No są jeszcze wiejskie zmoty za 3-4 tyś ale takiego to chyba nikt by z nasz nie chciał.
Stefan Ostrowski
UAZ'79 - sprzedany
teraz jest JEEP Choerokee 4.0, '90r
UAZ'79 - sprzedany
teraz jest JEEP Choerokee 4.0, '90r
CO TO ZNACZY WIEJSKIE ZMOTYstef pisze:Dokładnie ceny uazów idą w górę. rok temu swojego chciałem sprzedać to nikt mi 5 000zł nie dawał, w tym roku bez problemu za 6 tyś sprzedałem. Ale za to ceny zachodnich aut idą w dół... za 6 tyś kupiłem jeepka.
Coś taki nerwowy?Zmotałeś swojego?kuboszek pisze: CO TO ZNACZY WIEJSKIE ZMOTY
UAZ "78r z dłubniętym silnikiem bez gaźnika
Land Cruiser LJ 70 2,4TD
Land Cruiser KZJ 90 3,0TD
Land Cruiser LJ 70 2,4TD
Land Cruiser KZJ 90 3,0TD
NIE ale może macie jakieś wiejskie zmoty , może zdjęcia.carinus pisze:Coś taki nerwowy?Zmotałeś swojego?kuboszek pisze: CO TO ZNACZY WIEJSKIE ZMOTY
- GikroV
-
to takie coś co nie wygląda ale jeździkuboszek pisze:CO TO ZNACZY WIEJSKIE ZMOTY
UAZ 469B: Radiostacja WD-43 / RD-115ZT (uazy.pl)
w odróżnieniu od miejskich gdzie jest na odwrót, czyli nie wygląda i nie jeździGikroV pisze:to takie coś co nie wygląda ale jeździkuboszek pisze:CO TO ZNACZY WIEJSKIE ZMOTY

Quidquid latine dictum sit, altum videtur
Cokolwiek powiesz po łacinie, brzmi mądrze
Cokolwiek powiesz po łacinie, brzmi mądrze