Awaria prędkościomierza?
Moderator: Student
Awaria prędkościomierza?
Do 60 km/h pokazuje normalnie, ale powyżej wariacje 60/100, 60/100 i tak cały czas sobie skacze.
Mam pytanie czy miał ktoś taki objaw? Czy zegar szlag trafił czy to może linka się kończy?
Mam pytanie czy miał ktoś taki objaw? Czy zegar szlag trafił czy to może linka się kończy?
Śniadanie na kacu jest jak przeszczep. Przyjmie się, albo nie.
Re: Awaria prędkościomierza?
Ja miałem. Wymieniłem zegar, pomogło (ale wiedziałem że nie linka bo linka miała kilka miesięcy).zippo68 pisze:Do 60 km/h pokazuje normalnie, ale powyżej wariacje 60/100, 60/100 i tak cały czas sobie skacze.
UAZ 469B '86 z wołgą, "Krokodyl"
Mitsubishi L300 4WD '91, "Busik pełen Polaków"
Mitsubishi L300 4WD '91, "Busik pełen Polaków"
-
-
W moim klamotku licznik skaał odwrotnie, od 0 do 30.Przesmarowałem linke poprawiłem ułożenie i wpuściłem troche smaru do licznika i pomogło.
Chyba konkretnie pomogło poprawienie linki na przegrodzie koło siedzenia pasażera bo w czasie gmyrania trochę ją podciągnąłem i mogła być lekko napięta.Wcześniej w czasie jazdy skuteczne było walnięcie pięścią w zegar.
Chyba konkretnie pomogło poprawienie linki na przegrodzie koło siedzenia pasażera bo w czasie gmyrania trochę ją podciągnąłem i mogła być lekko napięta.Wcześniej w czasie jazdy skuteczne było walnięcie pięścią w zegar.
Edgar z Gór.
Przesmarowałem zegar /chodził dosyć ciężko/ oraz linkę olejem wazelinowym-jest widoczna poprawa, wskazówka bardziej stabilna, ale chyba się już kończy to ustrojstwo. Cóż nic nie jest wieczne, trza diengi szykować na nowy komplet.
Śniadanie na kacu jest jak przeszczep. Przyjmie się, albo nie.
- Jakub_AK77
- Kontaktowanie:
Najpewniej to linka sie kończy. Ja u siebie miałem to samo. Wymieniłem linke i wszystko jest ok.
Pzdr
Pzdr
GAZ nadjechał, teraz kupa roboty. No ale mam czego chciałem. GAZ 69M 1971.
zdemontuj licznik podłącz wiertarke i sprawdz czy działa równo
bo prawdopodobie to linka
przełamana albo zardzewiała
bo prawdopodobie to linka
przełamana albo zardzewiała
Off Road to choroba przenoszona przez błoto
HERBU BIEDRONKA
HERBU BIEDRONKA
A może mi ktoś zdradzić w którym miejscu linka łączy się ze skrzynią żeby pół dnia nie stracić na szukanie? Bo linkę mam ale odłączoną. Być może ktoś chciał zaoszczędzić na km....
Uaz 469b, 2,1 TD 1980r.== przebudowa na 2,8D w trakcie.
linka idzie po prawej stronie ,
na podłodze masz te dwie pokrywy skrzyni biegów , prawa na takie wybrzuszenie przy grodzi silnika
tamtędy linka przechodzi
i łączy sie ze skrzynią redukcyjną , przy bębnie hamulca ręcznego
na podłodze masz te dwie pokrywy skrzyni biegów , prawa na takie wybrzuszenie przy grodzi silnika
tamtędy linka przechodzi
i łączy sie ze skrzynią redukcyjną , przy bębnie hamulca ręcznego
Off Road to choroba przenoszona przez błoto
HERBU BIEDRONKA
HERBU BIEDRONKA