remont silnika UAz & mutacja
Moderator: Student
remont silnika UAz & mutacja
prosze o najprawdziwsza prawde /remont wykonany przez warsztaty/
ile wyniesie remont kapitalny silnika UAZ ?
ile wyniesie remont & mutacja tzn. podzespoly Wolgi coby dac mu ponad 100 Km
ile wyniesie remont kapitalny silnika UAZ ?
ile wyniesie remont & mutacja tzn. podzespoly Wolgi coby dac mu ponad 100 Km
GAZ69>Terrano3.0>3xVitara>SAMURAI>TOY LJ70>JEEP TJ,XJ,WJ>2xJIMNY>2xGVII2,7+TJ
Co rozumiesz pod pojęciem "kapitalny"? Czy wymieniałeś tuleje, tłoki, pierścienie, korbowody, panewki, wał korbowy? Czy też szlif jakiś? Możesz coś na ten temat więcej powiedzieć?Wojtek_K pisze:kapital. remont silnika+głowica 2440 /robota + części/
gaźnik Solex 400
filrt powietrza + dolot 230
Władek - Kraków
Myślę że ceny remontu mogą być różne w zależności od dostawcy części. Jeżeli chodzi o to co było robione u Tygryska ( Kpeugot) to było zrobione wszystko!!! Czyli:
NOwe tłoki, korbowody.tuleje, wałek rozrządu, osiowanie , szlif wału, panewki, panewki wałka rozrządu, , remont głowicy tzn planowanie, zawory, prowadnice, gniazda, sprzęgło, oleje, uszczelki, pompa oleju itd słowem cały silnik nowy
Gościu sprawdzony, robił moje dwa silniki + kilka innych w sumie już można powiedzieć, że wyspecjalizował się w remontach Uazów. Ceny podejrzewam, że do negocjacji
To nie moja sprawa a za gościa ręczę bo tak po bratesrsku mogę zawsze dać mu w mordę 
NOwe tłoki, korbowody.tuleje, wałek rozrządu, osiowanie , szlif wału, panewki, panewki wałka rozrządu, , remont głowicy tzn planowanie, zawory, prowadnice, gniazda, sprzęgło, oleje, uszczelki, pompa oleju itd słowem cały silnik nowy

Gościu sprawdzony, robił moje dwa silniki + kilka innych w sumie już można powiedzieć, że wyspecjalizował się w remontach Uazów. Ceny podejrzewam, że do negocjacji

Zbowid

Ja po remoncie mialem na zero ... tyle ze silnik byl od uaza, czujnik tez a zegar Gazowski.
Po zmianie czujnika na zuka bylo 5
Po zmianie czujnika na zuka bylo 5
Ostatnio zmieniony śr lip 07, 2004 8:33 am przez Jerry, łącznie zmieniany 1 raz.
Disco 300 ES
- Bartek z Wrocka
- jestem tu nowy...
Szczerze powiedziawszy czytajac komentarze powyzej znowu stanalem w miejscu wyjscia przy wyborze nowego silnika do mojego UAZA. Teraz znow sie zastanwiam nad remontem tego co mam!!
Olej cieknie, trojka ciagnie do 40km/h, sprezanie prawie przy zerze... tragedia... ale kto wie - moze i to byloby najlepsze rozwiazanie - taki remoncik... hmmm... Moze ktos mi doradzi

| UAZ 469b |
| Wrocław |
| Wrocław |
Rób remont .Bartek z Wrocka pisze:Szczerze powiedziawszy czytajac komentarze powyzej znowu stanalem w miejscu wyjscia przy wyborze nowego silnika do mojego UAZA. Teraz znow sie zastanwiam nad remontem tego co mam!!![]()
![]()
Olej cieknie, trojka ciagnie do 40km/h, sprezanie prawie przy zerze... tragedia... ale kto wie - moze i to byloby najlepsze rozwiazanie - taki remoncik... hmmm... Moze ktos mi doradzi
![]()
![]()
![]()
Polecam SebastianaS z Wrocka do Gliwic masz blisko.

LJ 70