Zmiana w dow. rej. z 2 na x miejsc?

jak wyżej... wszystkie modele...

Moderator: Student

Michał
Kontaktowanie:

Zmiana w dow. rej. z 2 na x miejsc?

Post autor: Michał » pt lip 09, 2004 8:22 pm

Witajcie,

pytanie jak w temacie - mam UAZa 452 zarejestrowanego jako ciężarowy uniwersalny z 2 miejscami. Koniecznie chcę zmienić te dwa miejsca na wiecej - min. 4 - pytanie jak zrobić to najtaniej i najszybciej.
Nie chodzi o rozwiązania techniczne, bo z tyłu fotele są tylko jak je zalegalizować???
Po dzisiejszym spotkaniu z niebieskim polonezem i związanym z tym uszczupleniem zasobów jestem dość zdeterminowany w tym kierunku ...
A największym niefartem było to że spotkaliśmy się na totalnie podrzędniej wiejskiej drodze, kiedy opłotkami odwoziłem kilku klientów do hotelu :(

Awatar użytkownika
moralez

Post autor: moralez » pt lip 09, 2004 8:36 pm

slyszalem kiedys ze jesli przestrzen ladunkowa w samochodzie ciezarowym jest przystosowana do przewozu osob, to mozna tam wiesc tyle ile jest przewidzianych miejsc, ale ponizej 8, ale nie wiem czy to pewne
pewne jest to ze musisz jechac na przeglad, majster podpisuje papier ze masz samochod przystosowany do przewozu np 6 osob a potem do wydzialu komunikacji, jesli sie myle to mnie poprawic :)
ZG 5.2 96r.

Awatar użytkownika
Mag69

Post autor: Mag69 » pt lip 09, 2004 8:43 pm

wojtekd pisze:slyszalem kiedys ze jesli przestrzen ladunkowa w samochodzie ciezarowym jest przystosowana do przewozu osob, to mozna tam wiesc tyle ile jest przewidzianych miejsc, ale ponizej 8, ale nie wiem czy to pewne
pewne jest to ze musisz jechac na przeglad, majster podpisuje papier ze masz samochod przystosowany do przewozu np 6 osob a potem do wydzialu komunikacji, jesli sie myle to mnie poprawic :)
Nie mylisz się,diagnosta i wydział

:)21
LJ 70

Michał
Kontaktowanie:

Post autor: Michał » pt lip 09, 2004 8:54 pm

Mag69 pisze: Nie mylisz się,diagnosta i wydział
Pytanie - pierwszy lepszy, czyli 'znajomy' diagnosta, czy z jakimis specjalnymi uprawnieniami?
W czasie rejestracji chciałem to załatwić od razu, ale w/g kobiety z wydziału przeróbki może dokonać tylko wyspecjalizowany zakład, a takowy podobno najbliżej jest w Sosnowcu, czyli kawałem drogi, czasu i kasy...
Przy okazji - ile orientacyjnie może całość kosztować?

Awatar użytkownika
Mag69

Post autor: Mag69 » pt lip 09, 2004 9:04 pm

Żadny wyspecjalizowany,montujesz oryginalne siedzenia i diagnosta (chyba okręgówka,nie wiem na pewno) i do wydziału i musi zmienić.

:)21
LJ 70

Awatar użytkownika
moralez

Post autor: moralez » pt lip 09, 2004 9:05 pm

to trafiles na jakis zboczencow, u mnie fakt ze pare lat temu nie bylo zadnych problemow z zarejstrowaniem na 6 osob ( miejsca na kipie byly na laweczkach - cos jak w honkerze i ojciec robil to sam ) o kosztach nie mam pojecia, ale pewnie cos kolo tego ile zwykly przeglad.

No w koncu drugie zdjecie ogora na forum :)22 :)22
ZG 5.2 96r.

Awatar użytkownika
michal_k
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: michal_k » sob lip 10, 2004 12:29 am

Jakieś pół roku temu pytałem o taką przeróbkę kompetentnego pracownika wydziału komunikacji i tak rzekł: należy udać się do jakiegoś warsztatu samochodowego, który legalnie prowadzi działalność gospodarczą w zakresie napraw samochodów. Tenże warsztat wystawia fakturę za przeróbkę samochodu polegającą na wstawieniu siedzeń. Z tą fakturą do diagnosty, a następnie do wydziału komunikacji i po sprawie.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Uaz”