4c90 pompa paliwa
Moderator: Student
4c90 pompa paliwa
Witam!
Mam problem z pompą paliwa w andorii 4c90, mianowicie nie podaje paliwa, co dziwne nie porusza sie w niej dzwigienka do ręcznego podpompowania. Poza kupieniem innej sprawnej jest jakieś rozwiązanie tego problemu? Silnik sprawny po zasileniu filtra paliwa przewodem ze zbiornika nad silnikiem i odpowietrzeniu pompy wtryskowej silnik pracuje normalnie. Sprawdzalem czy pompa wogóle podaje paliwo do filtra okazuje sie że nie. Proszę o poradę.
Szychu
Mam problem z pompą paliwa w andorii 4c90, mianowicie nie podaje paliwa, co dziwne nie porusza sie w niej dzwigienka do ręcznego podpompowania. Poza kupieniem innej sprawnej jest jakieś rozwiązanie tego problemu? Silnik sprawny po zasileniu filtra paliwa przewodem ze zbiornika nad silnikiem i odpowietrzeniu pompy wtryskowej silnik pracuje normalnie. Sprawdzalem czy pompa wogóle podaje paliwo do filtra okazuje sie że nie. Proszę o poradę.
Szychu
Re: 4c90 pompa paliwa
A wczym problem
Kaufen funkiel nówka i zapominasz o sprawie

Zacznij ludzi traktować tak samo jak oni ciebie a od razu poczują się obrażeni i dostaną ataku furii
Albo kupujesz taką http://www.allegro.pl/item773755201_pom ... iesel.html i wogóle zapominasz o problemie.
W oryginalnej jak walnie membrana to ON dostaje się do miski i przybywa Ci oleju - przymusowa wymiana.
Montowałem taką do Transita, ma już najechane po założeniu 95kkm i śmiga bez problemu.
W oryginalnej jak walnie membrana to ON dostaje się do miski i przybywa Ci oleju - przymusowa wymiana.
Montowałem taką do Transita, ma już najechane po założeniu 95kkm i śmiga bez problemu.

Śniadanie na kacu jest jak przeszczep. Przyjmie się, albo nie.
Jak walnie membrana to ta dzwigienka powinn sie chyba nadal poruszać jak rozrusznik kreci?
kurde tu drugiego dna nie ma,
wyjąć, obejrzeć, wsadzić nową, jak nowa działać nie będzie to bym dopiero pomocy na forum szukał
wyjąć, obejrzeć, wsadzić nową, jak nowa działać nie będzie to bym dopiero pomocy na forum szukał

Land Rover made by craftsmen-driven by psychos 
always look on the bright side of life

always look on the bright side of life

Ja miałem zamontowaną oryginalną pompkę i nie działała w każdej pozycji. Wszystko zależy jak motor się zatrzyma i krzywka się ustawi. Czasami trzeba pokręcić rozrusznikiem, aby ręcznie szło podpompować.
Śniadanie na kacu jest jak przeszczep. Przyjmie się, albo nie.
Prawdazippo68 pisze:Ja miałem zamontowaną oryginalną pompkę i nie działała w każdej pozycji. Wszystko zależy jak motor się zatrzyma i krzywka się ustawi. Czasami trzeba pokręcić rozrusznikiem, aby ręcznie szło podpompować.

VW T4 syncro, 2.4D, long 

Wymontowałem, okazało sie że sie zacina, tj nie odbija kiedy jest sprężyna ściśnięta, po roebraniu nie widać jakiś uszkodzeń, złożyłem działała kilkanaście cykli i znów to samo. Zamówiłem nową 

Nowa pompa (45zł) zamontowana, odpowietrzone, działa