Jaki parownik LPG
Moderator: Student
Jaki parownik LPG
Witam .
Posiadam instalacje gazową , tylko ze jakoś tak się dziwnie zachowuje .
Mianowicie jak w czasie jazdy dodaje gazu , to się jakoś tak dziwni dławi , więc muszę w miarę stopniowo przyśpieszać.
Na benzynie chodzi dobrze.
Mam wrażenie ze jak go wkrecam na obroty , to jakos tak jak by nie na wszystkich chodził.
Ciśnienie sprawdzane na zimno to ok 9,5 -10 na poszczególnych cylindrach
Świece nowe orginalne.
zawory wyregulowane , zapłon również.
Gażnik to 131
Parownik lovato podcisnieniowy.
Gaz doprowadzony do filtra z gory przez rurke ktora przechodzi przez ssanie aż do przepustnicy .
Wiem ze online nikt mi nie pomoże , ale jakiś nowy pomysł może macie .
Jaki powinien być parownik , jak duży ile kw.
Pozdrawiam Pirania
Posiadam instalacje gazową , tylko ze jakoś tak się dziwnie zachowuje .
Mianowicie jak w czasie jazdy dodaje gazu , to się jakoś tak dziwni dławi , więc muszę w miarę stopniowo przyśpieszać.
Na benzynie chodzi dobrze.
Mam wrażenie ze jak go wkrecam na obroty , to jakos tak jak by nie na wszystkich chodził.
Ciśnienie sprawdzane na zimno to ok 9,5 -10 na poszczególnych cylindrach
Świece nowe orginalne.
zawory wyregulowane , zapłon również.
Gażnik to 131
Parownik lovato podcisnieniowy.
Gaz doprowadzony do filtra z gory przez rurke ktora przechodzi przez ssanie aż do przepustnicy .
Wiem ze online nikt mi nie pomoże , ale jakiś nowy pomysł może macie .
Jaki powinien być parownik , jak duży ile kw.
Pozdrawiam Pirania
NIVA 96R 1.7i no -lpg-było
Uaz 469B 85r. lpg
Uaz 469B 85r. lpg
Re: Jaki parownik LPG
Na początek wywal tą rurkę i dobierz porządny mikser, patent z rurką ma marne szanse działać poprawnie. Podciśnieniowe lovato powinno dawać radę, ale może już czas na regenerację.
SJ416
Tam, gdzie nie ma wolności, nie ma ani praw, ani obowiązków - N. B.
Tam, gdzie nie ma wolności, nie ma ani praw, ani obowiązków - N. B.
Moze zostaw jednak tę rurkę bo na tym prostym rozwiązaniu dosyć dobrze się jeździ.Rurka musi być do pewnego stopnia spłaszczona na samym końcu a reduktor wyregulowany.To dławienie to wynik braku lub nadmiaru gazu w mieszance.Jak dla mnie perfekcję mieszania gazu zapewnia tylko Bloss.
UAZ "78r z dłubniętym silnikiem bez gaźnika
Land Cruiser LJ 70 2,4TD
Land Cruiser KZJ 90 3,0TD
Land Cruiser LJ 70 2,4TD
A czy ktoś z was lata z Blosem .
Niestety rurka u mnie jest okragła anie spłaszczona.
Mam takie wrażenie ze ja w czasie jazdy wyciagne ssanie to jakby pracowal lepiej , a na wolnych gaśnie , oczywiście jak ciepły.
Pozdrawiam
Niestety rurka u mnie jest okragła anie spłaszczona.
Mam takie wrażenie ze ja w czasie jazdy wyciagne ssanie to jakby pracowal lepiej , a na wolnych gaśnie , oczywiście jak ciepły.
Pozdrawiam
Uaz 469B 85r. lpg
Uaz 469B 85r. lpg
A czy tam jest jakas szruba do regulacji? Bo ten chwyt ze ssaniem zdaje sie sugeruje, ze masz zbyt ubogą mieszankę. Kręciłeś tymi śrubami?
Defender 90
http://picasaweb.google.com/pokawake/Al ... 4354327330
jak u ciebie wygląda to tak samo to duża śruba z wgłębieniem po środku na rurce obok elektrozaworu na parowniku służy do wzbogacania/zubażania mieszanki, a mała miedziana z prawego boku na sprężynie do wolnych obrotów... reguluje się je na nagrzanym silniku... pokręć i zobaczysz czy coś to da
jak u ciebie wygląda to tak samo to duża śruba z wgłębieniem po środku na rurce obok elektrozaworu na parowniku służy do wzbogacania/zubażania mieszanki, a mała miedziana z prawego boku na sprężynie do wolnych obrotów... reguluje się je na nagrzanym silniku... pokręć i zobaczysz czy coś to da

Witam.
Słuchaj mam dwie śruby, na przewodzie i w parowniku
ta na przewodzie to dużo jest wykręcona .
Tą w parowniku mogę obroty wyregulować.
Skąd zdobyć mikser pod gażnik k131.
Pozdrawiam
Słuchaj mam dwie śruby, na przewodzie i w parowniku
ta na przewodzie to dużo jest wykręcona .
Tą w parowniku mogę obroty wyregulować.
Skąd zdobyć mikser pod gażnik k131.
Pozdrawiam
Uaz 469B 85r. lpg
Uaz 469B 85r. lpg
Przyklep wylot rurki żeby wyszła szczelina bo możesz mieć zalewany silnik gazem.Mam założonego Blosa i każdemu polecam bo chodzi na nim bejecznie dobrze.Odpuśc sobie mixery bo szkoda kasy i roboty.Dobra rurka i regulacja tez da radę zasilać ten silnik.Przyplaszcz koniec rurki,wprowadz ją najniżej jak się da,do samej przepustnicy,wykreć zawór na wężu na max.,ustaw zawór reduktora tak aby silnik pracował na wolnych i wkrecając silnik na większe obroty wkrecaj śrubę na wężu do momentu az silnik przydławi się,po czym wykręć ją z 1,5 obr. i zostaw.Skoryguj jeszcze wolne obroty i koniec zabawy.
Land Cruiser LJ 70 2,4TD
Land Cruiser LJ 70 2,4TD
Ok. Dzięki za odpowiedz , tylko powiedz jak mocno przyklepac rurke.
Jak wielki musi być otwór.
Jak wielki musi być otwór.
Uaz 469B 85r. lpg
Uaz 469B 85r. lpg
Wszystko doświadczalnie.Zostaw szczelinę na 4-6 mm i jeżeli dalej zalewa gazem to delikatnie klepiesz na mniejszą.Zawsze można szczelinę powiększyć wkrętakiem.
Land Cruiser LJ 70 2,4TD
Land Cruiser LJ 70 2,4TD
panie pirania, odbierz pan prywatne wiadomości