Problem z gaźnikiem K129
Moderator: Student
Problem z gaźnikiem K129
Witam.
Mam następujący problem z gaźnikiem.
Auto mam zagazowane ale ostatnio podłączyłem sobie zbiornik na wodę ognistą i mam z nią nie lada kłopot.
Na gazie silnik chodzi - powiedziałbym idealnie.
Na benzynie... gdy silnik jest bez obciążenia (na biegu jałowym) na dodawanie gazu reaguje dosyć zwinnie, dosyć szybko się wkręca, z kolei w momencie gdy chce ruszyć.. zaczyna się dławić, kichać, zachowuje się jakby mu brakowało paliwa.
Jeżeli się już ruszy, na wolnych obrotach daje sobie radę, ale gdy dam mu więcej gazu, znów zaczyna się dławić itp itp.
Pomaga wysuwanie ssania podczas dodawania gazu.
Co może być przyczyną?
Wiem, że gaźnik ten dosyć dawno nie miał paliwa i był nieco zdekompletowany.
Gaźnik był czyszczony.
Dysze sprawdzane.
Przyspieszacz sprawny.
Nie łapie nigdzie lewego powietrza (wymieniałem nawet podstawkę pod nim)
Może miał ktoś podobne objawy?
Z góry dzięki za pomoc.
Mam następujący problem z gaźnikiem.
Auto mam zagazowane ale ostatnio podłączyłem sobie zbiornik na wodę ognistą i mam z nią nie lada kłopot.
Na gazie silnik chodzi - powiedziałbym idealnie.
Na benzynie... gdy silnik jest bez obciążenia (na biegu jałowym) na dodawanie gazu reaguje dosyć zwinnie, dosyć szybko się wkręca, z kolei w momencie gdy chce ruszyć.. zaczyna się dławić, kichać, zachowuje się jakby mu brakowało paliwa.
Jeżeli się już ruszy, na wolnych obrotach daje sobie radę, ale gdy dam mu więcej gazu, znów zaczyna się dławić itp itp.
Pomaga wysuwanie ssania podczas dodawania gazu.
Co może być przyczyną?
Wiem, że gaźnik ten dosyć dawno nie miał paliwa i był nieco zdekompletowany.
Gaźnik był czyszczony.
Dysze sprawdzane.
Przyspieszacz sprawny.
Nie łapie nigdzie lewego powietrza (wymieniałem nawet podstawkę pod nim)
Może miał ktoś podobne objawy?
Z góry dzięki za pomoc.
"Czego nie ma, to się nie zepsuje"
www.polskajazda.pl/Samochody/UAZ/469B/76189
www.polskajazda.pl/Samochody/UAZ/469B/76189
Re: Problem z gaźnikiem K129
Mam podobne objawy w 452. Ja postawiłem na zużytą przeponę w pompie paliwa.
Ma słabą wydajność i dodatkowo jest najprawdopodobniej przyczną zapowietrzania paliwa na zasilaniu gaźnika. Czy diagnoza była słuszna przekonam się w przyszłym tygodniu jak wymienię pompę paliwa.
Ma słabą wydajność i dodatkowo jest najprawdopodobniej przyczną zapowietrzania paliwa na zasilaniu gaźnika. Czy diagnoza była słuszna przekonam się w przyszłym tygodniu jak wymienię pompę paliwa.
....gaz z gazem miesza się bardzo dobrze i szybko dlatego nie masz problemy przy jezdzie na LPG ale gaznik musi zmieszać ciecz z gazem. Myślę że w Twoim gazniku trzeba sprawdzic poziom paliwa w komorze pływakowej i również punkt zapłonu oraz podcisnieniowy przyśpieszacz. Poziom paliwa trzeba zwiększyć /pisaleś że po podkręceniu ssania silnik pracuje lepiej/.
UniformBravo40
Volvo 855 tdi
Volvo 855 tdi
- losiek
- Kontaktowanie:
a czy moze mi ktos powiedziec jaki powinien być wydatek pompy? podejrzewam ze pompa za mało paliwa daje wiec moge odpalić silnik (na lpg) i wlozyc przewód w butelke to ile tam mniej wiecej powinna przepompować benzyny w ciagu jakiegos czasu na wolnych obrotach?
Ty masz kombajn, że chcesz to przeliczyć na motogodziny?losiek pisze:a czy moze mi ktos powiedziec jaki powinien być wydatek pompy? podejrzewam ze pompa za mało paliwa daje wiec moge odpalić silnik (na lpg) i wlozyc przewód w butelke to ile tam mniej wiecej powinna przepompować benzyny w ciagu jakiegos czasu na wolnych obrotach?
Takiego wyliczenia w Uaz-ie nie ma. Każdy zassie inaczej na wolnych obrotach.
Śniadanie na kacu jest jak przeszczep. Przyjmie się, albo nie.
...to prawda, wystarczy baniak z paliwem powyżej gaznika, ....nie potrzeba pompy.....da radę... 

UniformBravo40
Volvo 855 tdi
Volvo 855 tdi