Szarpie na niskich obrotach
Moderator: Student
Szarpie na niskich obrotach
Witam !
Mam taki problem, na wolnych obrotach silniczek jako tako chodzi, przy lekkim gazowaniu nierówno ale jakoś
ale gdy wyjadę na ulicę to strzela w tłumik i szarpie nim strasznie, na wyższych obrotach jakby się uspokajało.
Grzebałem z ustawieniem zapłonu ale niewiele to daje.
Świece nowe , kable stare
Mam taki problem, na wolnych obrotach silniczek jako tako chodzi, przy lekkim gazowaniu nierówno ale jakoś
ale gdy wyjadę na ulicę to strzela w tłumik i szarpie nim strasznie, na wyższych obrotach jakby się uspokajało.
Grzebałem z ustawieniem zapłonu ale niewiele to daje.
Świece nowe , kable stare
UAZ 469B 80/85' uazo-wołga syntetyk 5W/50 na dotarciu 

- romanowicz_z3 car469b
Re: Szarpie na niskich obrotach
Jeżeli chodzi o tą przy aparacie zapłonowym to chodziła bo zasysałem ręcznie że tak powiem.
I ogólnie mam problem z wyregulowaniem zapłonu bo na każdym ustawieniu nierówno chodzi tylko na lekkim wyprzedzeniu niewiele lepiej że da się znieść
. Jak dodam mu 2-3tyś obrotów to silnik jakby co jakiś czas miał wyłączany jakiś gar i przechodzi taka fala która nim trzęsie 
I ogólnie mam problem z wyregulowaniem zapłonu bo na każdym ustawieniu nierówno chodzi tylko na lekkim wyprzedzeniu niewiele lepiej że da się znieść

UAZ 469B 80/85' uazo-wołga syntetyk 5W/50 na dotarciu 

zacznij od wymiany kabli, sprawdź czy palec i kopułka nie przypalona
Sprawdz od razu kondensator,czyli wymień na nowy,sprawny.
UAZ "78r z dłubniętym silnikiem bez gaźnika
Land Cruiser LJ 70 2,4TD
Land Cruiser KZJ 90 3,0TD
Land Cruiser LJ 70 2,4TD
- Grzegorz G.
Może być lewe powietrze (uszczelki pod kolektorem i gaźnikiem lub serwo nieszczelne).
Grzechu_z_UAZ
Strzały w tłumik świadczą najczęściej o niewłasciwym momencie zapłonu i dopalaniu mieszanki w kolektorze wydechowym zamiast w cylindrze.
Land Cruiser LJ 70 2,4TD
Land Cruiser LJ 70 2,4TD
po moim dzisiejszym odpalaniu uaza po remoncie miałem podobny objaw... okazało się że aparat był przestawiony o jeden ząbek na wałku... spróbuj opóźnić zapłon na maxa może pomoże...
Lampa strobo prawdę powie...
Land Cruiser LJ 70 2,4TD
Land Cruiser LJ 70 2,4TD