Czy w przewodzie z ciepłym powietrzem może być olej?
Moderator: Student
- losiek
- Kontaktowanie:
Czy w przewodzie z ciepłym powietrzem może być olej?
Witam.
Czy w przewodzie z cieplym powietrzem dochodzącym z lewej strony filtra może lecieć olej z silnika? Oczywiście pytam w przypadku jakichś nieszczelności w silniku jak sie domyślam.
Czy w przewodzie z cieplym powietrzem dochodzącym z lewej strony filtra może lecieć olej z silnika? Oczywiście pytam w przypadku jakichś nieszczelności w silniku jak sie domyślam.
Re: Czy w przewodzie z ciepłym powietrzem może być olej?
a jaki ty masz motor w podpisie brak info.losiek pisze:Witam.
Jeżeli oryginał to pewnie chodzi Ci o odpowietrzenie komory korbowej. Jeszcze nie widziałem silnika który tej rury nie miałby zaoliwionej i to nie tylko w Uaz-ie. Jak nie bierze dużo oleju to po co się tym przejmujesz?
Śniadanie na kacu jest jak przeszczep. Przyjmie się, albo nie.
- losiek
- Kontaktowanie:
Silnik oryginał. Bo chyba bierze dużo oleju, i gaźnik zawalony cały syfem bo sie klei do oleju..w ogóle to mam jeszcze problema bo mi chodzi na benzynie tylko na ssaniu. Regulowałem tą jedną śrubą od mieszanki ale nie wiele to daje. Co zauwazylem, że silnik chodzi jak sie pompuje cały czas gaz (tj. dodaje okresowo do podlogi z czestotliwoscia 1 na sek.) . Domyślam się że od wolnych oborotów jest inna dysza i przez nią wahy nie zasysa. Ktos mi podpowiedział żeby przeczyscic dysze tak też uczyniłem hobbystycznie dzisiaj bo mnie wkurzał już lpg przy dzisiejszych podjazdach na ofrołdowaniu
ide założyć gaźnik, zaraz napisze jaki będzie efekt, spodziewam się, że nic to nie zmieni
ale jak w jedną dmuchłem sprężarką to jakiś syf gdzieś poleciał, może to było to 
pozdro

pozdro
- losiek
- Kontaktowanie:
Nie pomoglo..
Która dysza w gaźniku odpowiada za prace na wolnych obrotach? Ten tłoczek po prawej stronie gaźnika (patrząc od przodu samochodu) odpowiada tylko za zwiekszanie obrotów? Bo w instrukcji nie wiele pisze...
Która dysza w gaźniku odpowiada za prace na wolnych obrotach? Ten tłoczek po prawej stronie gaźnika (patrząc od przodu samochodu) odpowiada tylko za zwiekszanie obrotów? Bo w instrukcji nie wiele pisze...
Boszszszsz
kup suzuki

kup suzuki

Zacznij ludzi traktować tak samo jak oni ciebie a od razu poczują się obrażeni i dostaną ataku furii
- losiek
- Kontaktowanie:
kur..
bylo 500 razy?
pokaz linki...grrr...albo napisz co zrobic oprocz kupna suzuki. Dmuchac dysze jeszcze raz?
bylo 500 razy?
pokaz linki...grrr...albo napisz co zrobic oprocz kupna suzuki. Dmuchac dysze jeszcze raz?
Bzyknąć partnerkę , przepić wódą , pogodzić się z porażką , kupić sukęlosiek pisze:kur..
bylo 500 razy?

Lub kupić książki , skozystać z wójka google , poczytać i się zacząć ( uwaga trudne słowo

Zacznij ludzi traktować tak samo jak oni ciebie a od razu poczują się obrażeni i dostaną ataku furii
Ech troche kultury... święta były niedawno...
Sprawdz kompresje na początek ;]
Sprawdz kompresje na początek ;]
-
-
Suzuka vitara fajna właśnie kupiłem ale Uaza trzymam i nie puszczę.
Prosty jak cep i z naprawą nie ma żadnego kłopotu i zadnych pieprzonych komputerów ani elektroniki.Po stójce całą zime zapalił od pierwszego kopa.
W suzuce przegląd zrobiony w serwisie kasa poszła a ma takie humory że pali bez problemu po czym nie chce a za chwile zapala jak gdyby nigdy nic i nie bardzo wiadomo o co chodzi bo w serwisie nie wiedzą.
Prosty jak cep i z naprawą nie ma żadnego kłopotu i zadnych pieprzonych komputerów ani elektroniki.Po stójce całą zime zapalił od pierwszego kopa.
W suzuce przegląd zrobiony w serwisie kasa poszła a ma takie humory że pali bez problemu po czym nie chce a za chwile zapala jak gdyby nigdy nic i nie bardzo wiadomo o co chodzi bo w serwisie nie wiedzą.
Edgar z Gór.
Załóż porządnie mixer do gazu i daj sobie spokój z tym gaźnikiem.Jak nie dasz rady sam zrobić to daj mechanikowi który się na tym zna,lub znajdz inny sprawny,bo tak to szkoda nerwów.
UAZ "78r z dłubniętym silnikiem bez gaźnika
Land Cruiser LJ 70 2,4TD
Land Cruiser KZJ 90 3,0TD
Land Cruiser LJ 70 2,4TD
- losiek
- Kontaktowanie:
ino na gazie mi śmiga, a na benzynie tez smigal ale przestal 

-
Jak poszuka to strony zakładów znajdzie gdzie mixery dorabiają takie że uhhhhhh same auta idą
Sam przechodziłem akcję samuraj-gażnik 1.5 pony-mixer odpowiedni

Bóg stworzył czołgi by siały zamęt i zniszczenie
-
- jestem tu nowy...
witam chcialbym wstawic gaz ale na jakich mikxerach uaz jezdzil by najlepiej 

myślę, że to może być wina pływaka w gaźniku, może jest w nim za mały stan paliwalosiek pisze:ino na gazie mi śmiga, a na benzynie tez smigal ale przestal
YJ '92r. 4.0
Kia Sorento 2.5 CRDi '05r.
uazik pisze:myślę, że to może być wina pływaka w gaźniku, może jest w nim za mały stan paliwalosiek pisze:ino na gazie mi śmiga, a na benzynie tez smigal ale przestal
Przez rok się chyba już kapnął

Mówię co myślę, robię co mówię, już nie jem co lubię.
"nullo retentus impedimento"
"nullo retentus impedimento"
Balu-Balu pisze:uazik pisze:myślę, że to może być wina pływaka w gaźniku, może jest w nim za mały stan paliwalosiek pisze:ino na gazie mi śmiga, a na benzynie tez smigal ale przestal
Przez rok się chyba już kapnął![]()
![]()
spadłem z krzesła

Tylko twardziele pierdzą przy sikaniu
http://www.forum-gaz-uaz.pl
http://www.forum-gaz-uaz.pl
być może tak, ale jak ktoś w tym temacie będzie szukał pomocy to będzie miał podpowiedzBalu-Balu pisze:uazik pisze:myślę, że to może być wina pływaka w gaźniku, może jest w nim za mały stan paliwalosiek pisze:ino na gazie mi śmiga, a na benzynie tez smigal ale przestal
Przez rok się chyba już kapnął![]()
![]()

YJ '92r. 4.0
- losiek
- Kontaktowanie:
a no to ja napisze:) przedmuchalem zajebiscie gaźnik. ta dysze co jest pod szybką najbardziej i pomoglo:)
-
- jestem tu nowy...
mixer w gazniku od uaza to porazka najlepsza jest rurka az do samej przepustnicy wtedy gaz nie ucieka przez nieszczelny gaznik przekrecam kluczyk odczekuje 1 sekunde ipali za kazdym razem 

- losiek
- Kontaktowanie:
jaka srednica rurki?
bo chce snorkla wstawić na filtrze powietrza od jakiegoś vw i by było mniej roboty niż kombinować z mixerem w rurze itp itd.
bo chce snorkla wstawić na filtrze powietrza od jakiegoś vw i by było mniej roboty niż kombinować z mixerem w rurze itp itd.
-
- jestem tu nowy...
starczy8 milimetrow
Rurka miedziana 16-18mm zaklepana na końcu tak aby powstała szczelina,której szerokość dobieramy experymentalnie.Rurka powinna być jak najbliżej przepustnicy.
UAZ "78r z dłubniętym silnikiem bez gaźnika
Land Cruiser LJ 70 2,4TD
Land Cruiser LJ 70 2,4TD
a klapka od ssania?
- losiek
- Kontaktowanie:
odłączyć. Te ssanie w UAZie to i tak nie potrzebne. Caly czas ma benzyny jak na ssaniu..