problem ze sprzęgłem
Moderator: Student
problem ze sprzęgłem
Witam przejrzałem forum w poszukiwaniu odpowiedzi na moje zmartwienie i nikt chyba nie spotkał sie z takim problemem, tudzież spotkał sie ale nie opisał tego na forum. Otóż, po dośc ostrej jeździe w terenie po jakimś czasie gdy wszystko sie już porządnie nagrzeje następóje zjawisko niecałkowitego wysprzęglania. Biegi wchodzą ze zgrzytem, ale ok jechać sie da. Natomiast co przydażyło mi sie dziś drógi raz w tym samym miejscu, tzn na dość błębokim przejeździe koleiny z dużą ilością wody błota itp po nieudanej próbie pokanania przeszkody i jęździe w tył i w przud w tym mule zanika możliwość wysprzęglenia jak by sprzęgło sie tym zalewało no i właśnie niewiem co to ma do działania sprzęgła?? Dodam że silnik mitsubishi 4d56, sprzęgło żuk diesel wzmacniane, sterowanie mechaniczne oryginalne uazowe, skrzynia uaz
czarne matowe "ZUO" z turbodieslem
Re: problem ze sprzęgłem
to znaczyuazevo1 pisze:, sterowanie mechaniczne oryginalne uazowe, skrzynia uaz

Zacznij ludzi traktować tak samo jak oni ciebie a od razu poczują się obrażeni i dostaną ataku furii
nie rozumiem gdzie tu jest jakaś niejasność??klucz13 pisze:to znaczyuazevo1 pisze:, sterowanie mechaniczne oryginalne uazowe, skrzynia uaz![]()

Trudnouazevo1 pisze:nie rozumiem gdzie tu jest jakaś niejasność??klucz13 pisze:to znaczyuazevo1 pisze:, sterowanie mechaniczne oryginalne uazowe, skrzynia uaz![]()

Zacznij ludzi traktować tak samo jak oni ciebie a od razu poczują się obrażeni i dostaną ataku furii
- GikroV
-
Kluczu prowokujeszklucz13 pisze:to znaczyuazevo1 pisze:, sterowanie mechaniczne oryginalne uazowe, skrzynia uaz![]()

temat był już poruszany ale nikt nie podał rozwiązania problemu
piszcie piszcie bo mam to samo od jakiegoś czasu na pełnym oryginale
UAZ 469B: Radiostacja WD-43 / RD-115ZT (uazy.pl)
-
- jestem tu nowy...
trzeba zamontowac dodatkowe sprezyny w docisku tarcze sprzeglowa wykonac jednolita bez sprezyn napewno nie bedzie sie slizgac 

- matis uaz
- jestem tu nowy...
Podregulujcie sobie lapki docisku tudziez ciegna sterujace widelkami lozyska dociskowego

Minoł prawie rok od pierwszej awarji sprzęgła. W tym czasie wyjaśniło sie że z żuka była tylko tarcza, docisk pozostał japoński. W którym to zwyczajnie pękła sprężyna "słoneczko". Po wymianie niekiedy sprawia jeszcze problemy z wysprzęglaniem, ale zdarza sie to tylko w sytuacji że sprzęgło zaczyna już śmierdzieć przy normalnej eksploatacji jest wszystko ok
wywalić ten docisk z regulacją "łapek" i założyć żukowskimatis uaz pisze:Podregulujcie sobie lapki docisku tudziez ciegna sterujace widelkami lozyska dociskowego![]()
![]()
![]()
![]()
http://www.moto-panamericana.pl
4x4 Szczecin
4x4 Szczecin