Zgrzewanie plandeki.
Moderator: Student
Zgrzewanie plandeki.
Przerabiał ktoś plandekę w warunkach domowych?Stelarz mam obciagnięty materiałem z plandeki TIR-a i nie wiem jak zabrać sie do zrobienia zgrzewarki.Kleje nie dają sobie z tym rady,zostaje tylko zgrzewanie.
UAZ "78r z dłubniętym silnikiem bez gaźnika
Land Cruiser LJ 70 2,4TD
Land Cruiser KZJ 90 3,0TD
Land Cruiser LJ 70 2,4TD
Re: Zgrzewanie plandeki.
jeśli koniecznie chcesz sam to może spróbuj z jakimś kawałkiem niepotrzebnym starym żelazkiem i jakąś szmatką (np starym prześcieradłem). Kiedyś tak sklejałem z powodzeniem folię do foliaka.
Życie to wielka impreza. Rób wszystko żeby nie być na niej kelnerem
uwielbiam 69
uwielbiam 69

Mi kiedyś zgrzewali specjalnym sprzętem, wzdłuż szwów na dachu, co by nie kapała woda...
Pod plandekę deska albo na twardym rozłożyć, przygotowany wycięty pasek plandeki, gość grzał to taką jakby opalarką aż do rozpłynięcia [obydwa kawałki plandeki równocześnie], potem małym wałkiem 'jeździł' po tym przyciskając i czekając aż wystygnie... tylko tyle, i trzyma już kilka lat.
Pod plandekę deska albo na twardym rozłożyć, przygotowany wycięty pasek plandeki, gość grzał to taką jakby opalarką aż do rozpłynięcia [obydwa kawałki plandeki równocześnie], potem małym wałkiem 'jeździł' po tym przyciskając i czekając aż wystygnie... tylko tyle, i trzyma już kilka lat.
Pożyczę od kolegi opalarkę i spróbuję to zrobić.Za tydzień wyjazd do Boryszyna a moja plandeka poklejona taśmą klejącą.
UAZ "78r z dłubniętym silnikiem bez gaźnika
Land Cruiser LJ 70 2,4TD
Land Cruiser LJ 70 2,4TD
Witam.
Ma ktoś pojęcie gdzie kupić dobrą nową plandeke , ewentualnie polecić na pw sprzedawce ?
pzdr.
Mariusz
Ma ktoś pojęcie gdzie kupić dobrą nową plandeke , ewentualnie polecić na pw sprzedawce ?
pzdr.
Mariusz
Lata temu kupowałem w Tarmocie, działa. Na allegro są często.
A brezentowe jeszcze robią, idzie kupić 

Mówię co myślę, robię co mówię, już nie jem co lubię.
"nullo retentus impedimento"
W 2003 jakoś nie mieli brezentowych, tylko takie gumowane... popytać ludzi co ze wschodu wożą może?
Mówię co myślę, robię co mówię, już nie jem co lubię.
Tylko 2x tyle co zwykła
Potrzebujący zapłaci...

Brezentową rosyjską plandekę można było kupić w Auto-Gryfie w Białymstoku. Też była droższa od standardowej ale nie aż tak.