Filtr oleju - wymiana
Moderator: Student
Filtr oleju - wymiana
Chopy! Mam w silniku wołgi filtr oleju z jakimś papierem czy tekturą w śroku. Czy ktoś z Was zmieniał "toto" na normalny, wymienny metalowy? A jeśli tak to czy to duży problem? Będę wdzięczny za info.
Władek - Kraków
Tego to nie wiem,trza by przepustowości porównać itp parametry.Lepiej tego nie ruszaj,na prawde,bo jeszcze cos pochrzanisz/kierunki przepływu i ww parametry/.Pamiętaj,że filtr jest przeszkodą na drodze oleju do panewek i zły dobór może zaskutkować zatarciem.
A radą na efektywność jest odpowiednio częsta jego wymiana.
KASZTANIARZ- SENIOR
BUDUJEMY PROTOTYPY
tel 798215618 /GG2385761/
blaszczyk4x4.pl
BUDUJEMY PROTOTYPY
tel 798215618 /GG2385761/
blaszczyk4x4.pl
vandall1 pisze:Tego to nie wiem,trza by przepustowości porównać itp parametry.Lepiej tego nie ruszaj,na prawde,bo jeszcze cos pochrzanisz/kierunki przepływu i ww parametry/.Pamiętaj,że filtr jest przeszkodą na drodze oleju do panewek i zły dobór może zaskutkować zatarciem.
A po ile przeciętnie są wkłady do filtra, jak jest z dostępnością?
Władek - Kraków
Vandall! Quuurza pupa! Jadę dopiero za 12 godzin, nie zapominaj o tym. A auta się nie wstydzę, jeno że w robótce gdzieś tam stoi to i fotografować nie bardzo jest co. A po tej robótce (mechanicznej zresztą) autko będzie miało jeszcze wymienianą szybę z przodu na całościową + dolne wycieraczki. Sprzęty wszelkie już są, tylko teraz muszę to pozakładać. Alternator mocniejszy też trzeba by jeszcze wrzucić coby mi napięcie nie spadało przy włączonych halogenach itp. itd. Szperaczyk nieco przerabiam, bo mi się ustrojstwo radzieckie spierniczyło - szyba lampy mi pękła, lampa wodę bierze i rdza ją żre, aże słychać w chałupie.vandall1 pisze:No to zaraz walniemy mu jakaś ankietę skoro znowu wyjechał.
Wupasek! Ty jesteś techniczny człowiek, więc doradzisz coś może? Czy RudeBoy to czyta? Może byście Chopy ustalili takie miejsce, gdzie każdy prezentowałby swoje auto dla widoku ogółu. A tak każdy tylko się chwali ile to kuców już zaprzągł, a że V12 to betka, a afgany to ma i budę liftowaną... Pokazać by trzeba. Co Wy na to?
Władek - Kraków
W sumie.. to moze bym i mogl zmontowac taka stronke gdzi kazdy w bardzo prosty sposob moglby umiescic kilka zdjontek swojego syfa. Zalaczajac oczywiscie opis z wyjasnieniem tych horych patentow.
Jak tylko czas pozwoli i znajde miejse w sieci gdzi ktos zechce trzymac te obrazki to zmontuje cos takiego.
Jak tylko czas pozwoli i znajde miejse w sieci gdzi ktos zechce trzymac te obrazki to zmontuje cos takiego.
grzechu
LR Discovery II TeDePińć
LR Discovery II TeDePińć
Zrobienie dla Was oprogramowania na takie WWW to byla by dla mnie czysta przyjemnosc. Bylo by fachowo zrobione z logowaniem userow i kazdy by mogl sobie swoimi fotkami zarzadzac...
Tak jak mowie tylko trzeba znalezc jakiegos providera netowego co da obszerna konto www z baza danych MySQL. Niestety moja pseudo firma jeszcz takich uslug nie swiadczy.
Takze jak ktos ma mozliwosc zorganizowania konta WWW to dawac znac. Stronke sie wystruga w 5 dni taka jak bedize trzeba.
Tak jak mowie tylko trzeba znalezc jakiegos providera netowego co da obszerna konto www z baza danych MySQL. Niestety moja pseudo firma jeszcz takich uslug nie swiadczy.
Takze jak ktos ma mozliwosc zorganizowania konta WWW to dawac znac. Stronke sie wystruga w 5 dni taka jak bedize trzeba.
grzechu
LR Discovery II TeDePińć
LR Discovery II TeDePińć