Locktite - warto czy nie?

jak wyżej... wszystkie modele...

Moderator: Student

Awatar użytkownika
Władek

Locktite - warto czy nie?

Post autor: Władek » wt sie 31, 2004 6:50 pm

Polecał mi pewien człowiek preparat o nazwie locktite (jeśli dobrze piszę), który ma ponoć rewelacyjne właściwości uszczelniające, przy zakładaniu uszczelek wszelkiego rodzaju. Czy ktoś z Koleżeństwa używał już tego czy też nie? Będę bardzo zobowiązany za wszelkie informacje "na temat".
Pozdrawiam!
Władek - Kraków

Awatar użytkownika
Mag69

Post autor: Mag69 » wt sie 31, 2004 7:01 pm

Ja używam i to róznego rodzaju
Loktite to tylko firma ,ważny jest numer specyfiku.

:)21
LJ 70

Awatar użytkownika
Władek

Post autor: Władek » wt sie 31, 2004 7:49 pm

Mag69 pisze:Ja używam i to róznego rodzaju
Loktite to tylko firma ,ważny jest numer specyfiku.

Buuuu, nie wiem jaki jest numer specyfiku, ale zalecał mi ten specyfik do uszczelnień mostów, uszczelnień silnika, reduktora, skrzyni biegów i innych podobnych urządzeń. Generalnie ma zapobiegać wyciekom oleju z silnika również w takich miejscach, gdzie są fabryczne uszczelki, nawet pod głowicą. Ma ten środek wytrzymywać jakieś ciśnienia nawet, olej go nie rozpuści itd.itd.
Warto w to wchodzić czy nie?
Władek - Kraków

Awatar użytkownika
Marcin

Post autor: Marcin » wt sie 31, 2004 7:51 pm

loctite jest mi akurat znany jako specyfik, ktorym sie smaruje rozne polaczenia, najczesciej srubowe, zeby sie nie rozkrecaly, moim zdaniem najlepszym srodkiem uszczelniajacym polaczenia jest Dirco.
Monterey RS 3,5
Monterey RS 3,0
Monterey LTD 3,1
Trooper 3,0 TOD
Grand Cherokee 6.2V8 Supercharged

Awatar użytkownika
Mag69

Post autor: Mag69 » wt sie 31, 2004 7:57 pm

LJ 70

Awatar użytkownika
Władek

Post autor: Władek » wt sie 31, 2004 7:58 pm

Marcin pisze:loctite jest mi akurat znany jako specyfik, ktorym sie smaruje rozne polaczenia, najczesciej srubowe, zeby sie nie rozkrecaly, moim zdaniem najlepszym srodkiem uszczelniajacym polaczenia jest Dirco.

Co to jest, gdzie to dostać, za ile i dlaczego tak drogo? :wink:
Władek - Kraków

Awatar użytkownika
leszek

Kontaktowanie:

Post autor: leszek » wt sie 31, 2004 8:12 pm

według mnie goście którzy wymyślili kuchenke microfalową i sylicon powinni dostać Nobla :)2

lictite faktycznie jest zajebisty tylko trzeba wiedzieć który do czego ale przeważnie goście co tym chandlują znają poszczegulnych modeli przeznaczenie :)2

Awatar użytkownika
Władek

Post autor: Władek » wt sie 31, 2004 8:17 pm

Czy Kasprol jest na Forum obecny? Panie Kasprol! Cóż Pan powiesz na ten temat? Moje pytanie ma dla mnie i dla Pana podtekst oczywisty! Wchodzić w to, a jeśli tak to jak?
Władek - Kraków

Awatar użytkownika
Twardy

Kontaktowanie:

Post autor: Twardy » wt sie 31, 2004 8:21 pm

leszek pisze:według mnie goście którzy wymyślili kuchenke microfalową i sylicon powinni dostać Nobla :)2
i przydał by się drugi Stalin żeby się pozbyć ludzi co tego nadużywają :)21
człowiek człowiekowi wilkiem a kiwi kiwi kiwi

Awatar użytkownika
Władek

Post autor: Władek » wt sie 31, 2004 8:25 pm

PM metal tuning pisze:
leszek pisze:według mnie goście którzy wymyślili kuchenke microfalową i sylicon powinni dostać Nobla :)2
i przydał by się drugi Stalin żeby się pozbyć ludzi co tego nadużywają :)21

Jacku!
Czyżby nie smakują Ci silikonowe placuszki z kuchenki mikrofalowej? :o :o :o
Władek - Kraków

Awatar użytkownika
Twardy

Kontaktowanie:

Post autor: Twardy » wt sie 31, 2004 8:34 pm

smak uwielbiam, denerwuje mnie tylko czyszczenie sztućców bo rękami od niedawna nie jem. :)2

gorące pozdrowienia dla wszystkich agrofilozofów z sylikonem w dłoni - klejcie wszystko ! :evil:

najlepij trzymają:
spłuczka przy ścianie, uszczelka głowicy ( panie musi być czerwony - inny puści ) kierunkowskaz i lusterko ( ino na sanitarnym )

to nie do Ciebie Leszek

Awatar użytkownika
Kasprol

Post autor: Kasprol » wt sie 31, 2004 8:44 pm

Loctie to firma co robi rózne kleje do srub uszczelek itd fajna rzecz
Mój Tel 502-449-548 juz działam
Jeep reaktywacja faza kolejna destrukcja

Awatar użytkownika
leszek

Kontaktowanie:

Post autor: leszek » wt sie 31, 2004 8:45 pm

sanitarny jest do bani bo na occie :wink:

no znam też takich magików od syliconu :evil:

Awatar użytkownika
Marcin

Post autor: Marcin » wt sie 31, 2004 8:56 pm

dirco do dostania jest w motoryzacyjnym, mala tubka 60-80pln
Monterey RS 3,5
Monterey RS 3,0
Monterey LTD 3,1
Trooper 3,0 TOD
Grand Cherokee 6.2V8 Supercharged

Awatar użytkownika
Twardy

Kontaktowanie:

Post autor: Twardy » wt sie 31, 2004 8:59 pm

Kasprol pisze:Loctie to firma co robi rózne kleje do srub uszczelek itd fajna rzecz
:)2 :)2

Myślę, że w tej chwili nawet niezbędna. Nie wyobrażam sobie skręcić płytę wyciągarki bez kleju.
Klientom można mówić że ma na kontrolę przyjechać wcześniej niż jak odpadnie :cry:

nie mogę napisać "a tak to trzyma" :)21

Awatar użytkownika
MOC
Kontaktowanie:

Post autor: MOC » śr wrz 01, 2004 4:11 am

nie mylcie pojec, loctite kleje i uszczelniacze sa naprawde dobre i maja szeroka game zastosowan, poczawszy od polaczen niezrywalnych poprzez cala serie polaczen o danej sile zrywajacej, najwazniejsze jest przygotowanie obu laczonych uszczelnien. To samo tyczy sie polaczen gwintowych w zastosowaniu do uszczelniania takich czynnikow jak roznego rodzaju ciecze czy gazy. Ponadto wszelakie osadzenia lozysk w przypadku utraty wymiaru mozna swobodnie i bez problemu osadzic w piascie na klej i to naprawde trzyma pod warunkiem oczywiscie spelnienia podstawowych norm montazowych :)2 Dobitnym przykladem niech bedzie uwaga, ze obecnie w helicopterach wszyskie lozyska rolkowe sa osadzane na loctite bez dodatkowych zabezpieczen :o

Nie chce nikogo reklamowac ale uzywam ich juz bardzo dlugo i jestem z tego produktu jak najbardziej zadowolony, polecam :)2 8)
MOC&OFFROAD-GOOD IDEA :)21
CHYBA UAZ V8 6.2
PREZES KLUBU NOCNYCH KASZTANIARZY 4x4 :)13

Awatar użytkownika
Fox

Post autor: Fox » śr wrz 01, 2004 7:34 am

MOC pisze:nie mylcie pojec, loctite kleje i uszczelniacze sa naprawde dobre i maja szeroka game zastosowan, poczawszy od polaczen niezrywalnych poprzez cala serie polaczen o danej sile zrywajacej, najwazniejsze jest przygotowanie obu laczonych uszczelnien. To samo tyczy sie polaczen gwintowych w zastosowaniu do uszczelniania takich czynnikow jak roznego rodzaju ciecze czy gazy. Ponadto wszelakie osadzenia lozysk w przypadku utraty wymiaru mozna swobodnie i bez problemu osadzic w piascie na klej i to naprawde trzyma pod warunkiem oczywiscie spelnienia podstawowych norm montazowych :)2 Dobitnym przykladem niech bedzie uwaga, ze obecnie w helicopterach wszyskie lozyska rolkowe sa osadzane na loctite bez dodatkowych zabezpieczen :o

Nie chce nikogo reklamowac ale uzywam ich juz bardzo dlugo i jestem z tego produktu jak najbardziej zadowolony, polecam :)2 8)
Owszem bardzo dobre specyfiki, ale dość drogie w zakupie. W podobnych cenach można dostać dużo bardziej wydajne produkty OKS. Mają homologację np. VW, Toyoty czy Forda. (Toyota fabryczne osadza miski olejowe w swoich silnikach na produkcie OKS-a.) Warto czasem wydać trochę więcej kasy - opłaca się. Po "sąsiedzku" mojego biura jest firma która sprzedaje (i co ważne zna się na tym :)2 ) specyfiki Loctite, OKS, Teroson.
Kupiłem u nich na próbę trochę chemii i powiem tyle - PROFI.
Wszyscy jesteśmy psychiczni - tylko nie wszyscy zdiagnozowani ...

ODPOWIEDZ

Wróć do „Uaz”