A tymczasem nowa pompa leje jeszcze bardziej niż stara, a nowa przekładnia po 100km ma jeszcze większy luz. Wqrw na parę miesięcy, a potem od nowa....

Kupujcie dobre części. Zakładów, które robią na pierwszy montaż albo zakładów remontowych (części gwarancyjne) i problem zniknie..
To co w Polsce się sprzedaje często jest byle czym, tanią częścią, bo importerzy chcą jak na więcej zarobić.. albo kompletnie nie maja pojęcia co kupują w Rosji.. albo na Ukrainie i Białorusi (dwa ostatnie najgorsze warianty).
Z częściami do Uaza jest jak z częściami do każdego auta, mamy oryginał i kilkanaście zamienników.
Przykłady można mnożyć, np., ostatnio blokada torsen formy "val- racing" na allegro do Lady Niva (użytkownik Lada Polska), opakowanie val-racing, talon gwarancyjny val-racing, a foto blokady - podróbka... Kto podmienił produkty, czy w Polsce, z chęcią większego zarobku czy rosyjsku dostawca, niestety w tym samym celu.
Niestety i sprzedawcy części niejednokrotnie nie mają pojęcia co sprzedają, twierdzą " ...Panie u mnie tylko oryginał - z Rosji..." .. to ze coś jest z Rosji nie znaczy, że jest oryginalną częścią zamienną .. jedynie kraj pochodzenia się zgadza.
Np. Auto-gryf... właściciel sprzeczał się ze mną kiedyś, o oryginalność plandeki jaką miał. Miał po prostu rosyjską plandekę, fakt ładnie uszyta. Ja mu dałem do ręki rosyjską plandekę, które akurat miałem w kraju, obie były porównywalnej jakości. Lecz ambitny Pan, trochę egoistycznie twierdził, że ma oryginał z fabryki UAZa.. guzik prawda, bo fabryka uaza nie szyje plandek a ma kilku dostawców plandek.. Metki producenta nie dano mi niestety sprawdzić
Także reasumując, są różne części.
W zakończeniu dodam, jako przykład, Autoframos - producent Renaulta w Rosji ( w Moskwie), składa auta w chwili obecnej w 45% z części dostarczanych przez rosyjskie firmy! (reszta z rumuni, francji, wloch ..)
Między innymi układy hamulcowe w 100% są rosyjskie a wymagania co do jakości są naprawdę wysokie, Francja kontroluje całkowicie fabrykę od strony jakości i organizacji.
Jeżdżę na felgach kutych SLIK i dziur się nie boję. Offroadu też nie. Polecam.