Witam.
Panowie, mam grata z 76r(pierwsza rejestracja), trochę stał, trochę się naprawiał, ostatnio kolega mówi że nie mam stopów. Zacząłem szukać i im bardzej szukam tym bardziej nie widzę czujnika - ani przy pedale (stojące) ani przy popmpie.
Czy auta z 76r, pedały stojace, hamulce 1-obwodowe, miały czujnik cofania? Bo nie chce mi się wierzyć że nie. Ktoś by wyjął? Po kiego. Z drugiej strony przekopałem instrukcję w tym ori ruską + katalog części z uazbuka i tam czujnika nie ma. Lampy mam prostokątne, ale może ktoś je później założył...
W zasadzie zostało mi śledztwo "po kablach"...
Jak coś służe fotkami pompy i pedałów.
Czujnik światła STOP, ukł ham. 1-obwodowy - gdzie jest?
Moderator: Student
-
- jestem tu nowy...
Czujnik światła STOP, ukł ham. 1-obwodowy - gdzie jest?
UAZ 469B, 76r
- GikroV
-
Re: Czujnik światła STOP, ukł ham. 1-obwodowy - gdzie jest?
Czujnik świateł stopu jest na przewodzie hamulcowym idącym po ramie od strony kierowcy między pompą paliwa a rozrusznikiem.
Wczesne Uazy nie miały w skrzyni biegów czujnika światła wstecznego, ponieważ nie były w nie wyposażone. Później montowano lampę wstecznego włączaną przełącznikiem na desce rozdzielczej i dopiero po jakimś czasie pojawił się czujnik-włącznik w skrzyni biegów.
Wczesne Uazy nie miały w skrzyni biegów czujnika światła wstecznego, ponieważ nie były w nie wyposażone. Później montowano lampę wstecznego włączaną przełącznikiem na desce rozdzielczej i dopiero po jakimś czasie pojawił się czujnik-włącznik w skrzyni biegów.
UAZ 469B: Radiostacja WD-43 / RD-115ZT (uazy.pl)
-
- jestem tu nowy...
Re: Czujnik światła STOP, ukł ham. 1-obwodowy - gdzie jest?
Znalazłem, dzięki za pomoc, oby koledze nigdy przyczepności nie zabrakło.
Konektor się obluzował. BTW, bardzo inteligentne miejsce na czujnik elektryczny...

Konektor się obluzował. BTW, bardzo inteligentne miejsce na czujnik elektryczny...
UAZ 469B, 76r