Wspomaganie od Lublina ?
Moderator: Student
Wspomaganie od Lublina ?
Witam mam wspomaganie od lublina i chcę to zamontować w uazie ma ktoś foty albo info jak się do tego zabrać?
- 4x4rafal
- jestem tu nowy...
Re: Wspomaganie od Lublina ?
siara110 pisze:Witam mam wspomaganie od lublina i chcę to zamontować w uazie ma ktoś foty albo info jak się do tego zabrać?
Ponawiam pytanie kolegi '' siara110 ''......
Mam taki sam problem, posiadam andorię z pompą wspomagania i dostałem przekładnię z lublina.
Jest możliwe złożenie tego zestawu w ramie uaza ?
Prosił bym o porady ew. zdjęcia takich modyfikacji.
Uaz 2.4 Andoria
Vitara 2.0 16v
Samurai Santana 1.3 wtrysk
Terrano II, 3D
Jeep Liberty 3.7v6
Vitara 2.0 16v
Samurai Santana 1.3 wtrysk
Terrano II, 3D
Jeep Liberty 3.7v6
- nie_mientki
Jak już macie opanowane mocowanie pompy, to chyba lepiej za te 50zł kupić przekładnię od BMW. Ruscy opanowali, są w necie rysunki techniczne płyty adaptacyjnej...tylko wąsa jakoś zgrabnie zamotać i gotowe.
od lublina nie podejdzie, wąs pracuje prostopadle . a wielkość taka że chłodnice trzeba przesunąć co wiążę się z motaniem wentylatora na elektryczny.
ja założyłem od dyskoteki 1 praktycznie żadnych przeróbek jeden otwór w ranie trzeba przerobić i przesunąć wężyk od hamulca . może ktoś powie żę droga materia (400zł kompletna) ale nie trzeba płyty kotwicznej
ja założyłem od dyskoteki 1 praktycznie żadnych przeróbek jeden otwór w ranie trzeba przerobić i przesunąć wężyk od hamulca . może ktoś powie żę droga materia (400zł kompletna) ale nie trzeba płyty kotwicznej
- nie_mientki
A jak rozwiązałeś kwestię wąsa?
od dyskoteki 1 ? możesz się wyrazić jaśniej? bo nie kumam 

- nie_mientki
Od LR Discovery I

hheee dzięki ! za info coś wymotam, poszukuję jeszcze nadkoli do uaza macie może coś w dobrym stanie za rozsądną cenę ? czy plastikowe warto zakładać ? nie wiem czy łatać swoje czy szukać czegoś przyzwoitego. Cena 290 PLN jaka jest na allegro to duża przesada a plastiki 50 PLN
- nie_mientki
A przy plastikach gdzie podziejesz akumulator?
na pace 

wąs został org. tyle tylko że w drążku kierowniczym trzeba zamienić końcówke ze swożnia na taką z otworem . koszt tej końcówki nie wiem jaki bo miałem na stanie.
i w kolumnie trzeba obciąć z lewej strony tą warge z otworem do której przykręcany jest w oryginale drążek poprzeczny
i w kolumnie trzeba obciąć z lewej strony tą warge z otworem do której przykręcany jest w oryginale drążek poprzeczny
- nie_mientki
Są szanse na fotki?
- morte36
-
- Kontaktowanie:
Jak już ktoś wspomniał o nadkolach to jak słyszałem o plastikowych nadkolach wkładanych pod oryginalne blaszane jako dodatkowa ochrona tak jak w autach osobowych. Czy źle myślę?
I jeśli dobrze rozumuję to czy warto coś takiego zakładać czy nie będzie gniła blach miedzy plastikiem a blachą?
I jeśli dobrze rozumuję to czy warto coś takiego zakładać czy nie będzie gniła blach miedzy plastikiem a blachą?
UAZ 31512-1990
GAZ 51-1951 remont
GAZ 69M-1970
tel. 501106073
GAZ 51-1951 remont
GAZ 69M-1970
tel. 501106073
chyba jednak nie ma co tego zakładać, lepiej pospawać stare dobrze, zabezpieczyć bitexem i kolejne 20 lat wytrzyma. Prawdopodobnie jakość materiału tych plastikowych nadkoli ( jeśli nie są oryginalne ) jest wątpliwa. Szkoda kasy. PS mam skrzynię do uaza z synchro pierwszym i drugim biegiem, czyli FULL do sprzedania oczywiście 

- morte36
-
- Kontaktowanie:
Ile?siara110 pisze:chyba jednak nie ma co tego zakładać, lepiej pospawać stare dobrze, zabezpieczyć bitexem i kolejne 20 lat wytrzyma. Prawdopodobnie jakość materiału tych plastikowych nadkoli ( jeśli nie są oryginalne ) jest wątpliwa. Szkoda kasy. PS mam skrzynię do uaza z synchro pierwszym i drugim biegiem, czyli FULL do sprzedania oczywiście
UAZ 31512-1990
GAZ 51-1951 remont
GAZ 69M-1970
tel. 501106073
GAZ 51-1951 remont
GAZ 69M-1970
tel. 501106073