Auto Świat-Mistrz 4x4
Moderator: Albert_N
- Pawog2
-
Auto Świat-Mistrz 4x4
Witam. Zakwalifikowałem się do takiego konkursu organizowanego przez auto świat i chciałbym się dowiedzieć czy ktoś z was tam już brał udział. Jakie są konkurencje itp.
Grand Cherokee ZJ 5.2, lift 4", 32x115x15 BFG AT, i niebawem wyciągarka. 668-158-413 - Paweł
Życzę powodzenia, ja na wiele nie liczę - chodzi mi przede wszystkim o dobrą zabawę i mozliwość nauczenia się czegoś nowegoPawog2 pisze:Grześku, jadę 6-ego, a co do mojej wiedzy o jeździe terenowej to jest ona tylko nieznacznie praktyczna. Widziałem dużo filmów instruktarzowych itp. więc znam raczej teorię, ale za to na blachę.
Był Samuraj na MT
Była Navara na AT...
Jest Sharan 4Motion
Była Navara na AT...
Jest Sharan 4Motion

-
- jestem tu nowy...
- Kontaktowanie:
CześćPawog2 pisze:Grześku, jadę 6-ego, a co do mojej wiedzy o jeździe terenowej to jest ona tylko nieznacznie praktyczna. Widziałem dużo filmów instruktarzowych itp. więc znam raczej teorię, ale za to na blachę.
First of all, bo to mój pierwszy post - jestem Sławek, zamieszkuje Katowice i mam ca 33 lata. Ujeżdzam plaskacza i okazjonalnie, grzecznościowo różne 4x4. Swojego jeszcze nie posiadam.
W kwestii Mistrza 4x4 mogę tylko powiedzieć że, jest nas tu trzech

Pozdrawiam i życze powodzenia
Slawek v-raptor
- Pawog2
-
Ja ostatnio ostro trenowałem na kolegi Nissanie K160 i muszę powiedzieć że wyciągarka to jest w sumie banalna sprawa, wymianę koła trenuję co sezon, a nawet częściej np: jak jadę utopić mojego Granda w nadbużańskich łakach. Ostatni tydzień praktycznie przesiedziałem ew tym Nissanie i nie jest to trudna sztuka dobrze jeździć w terenie jak się ma dobrego nauczyciela. Popytaj ludzi ze swoich regionów to może ktoś będzie chciał cię wziąć jako dodatkowego popychacza do wtopionego samochodu, tak też można się nauczyć wiele.
Grand Cherokee ZJ 5.2, lift 4", 32x115x15 BFG AT, i niebawem wyciągarka. 668-158-413 - Paweł
-
- jestem tu nowy...
- Kontaktowanie:
Na to niestety brakło mi czasu, o kwalifikacji dowiedziałem się na urlopie wróciłem w tym tygodniu i rzuciłem się w wir pracy. Więc sytuacja czasoprzestrzenna nie pozwoliła zwrócić się do kogoś z prośba o nauki.Pawog2 pisze:Ja ostatnio ostro trenowałem na kolegi Nissanie K160 i muszę powiedzieć że wyciągarka to jest w sumie banalna sprawa, wymianę koła trenuję co sezon, a nawet częściej np: jak jadę utopić mojego Granda w nadbużańskich łakach. Ostatni tydzień praktycznie przesiedziałem ew tym Nissanie i nie jest to trudna sztuka dobrze jeździć w terenie jak się ma dobrego nauczyciela. Popytaj ludzi ze swoich regionów to może ktoś będzie chciał cię wziąć jako dodatkowego popychacza do wtopionego samochodu, tak też można się nauczyć wiele.
Powiedz mi proszę, wymiana koła w 4x4 (poza gabarytami) jest inna niż w płaskaczu ?

Sławek
- Pawog2
-
Niczym się absolutnie nie różni. Tyle że w samochodzie z mostami trzeba podnośnik podłożyć pod most (od strony zmienianego koła oczywiście)
Jest też opcja że podnosisz auto hi-liftem i zmieniasz koło ale tam chyba tego nie będzie.

Jest też opcja że podnosisz auto hi-liftem i zmieniasz koło ale tam chyba tego nie będzie.
- janusz k160
-