Bełchtów
Moderator: Albert_N
Bełchtów
jako, że w najbliższy weekend podejmuje nie lada wyzwanie jakim jest wycieczka do Bełchatowa swoim suzuki (pomysł nie najlepszy, ale obiecałem), to może znajdzie się ktoś z okolicy tamtegoż miejsca, z kim można by się gdzieś przejechać "poza drogą"?
-
noo właśnie nie wiem co warto zobaczyć w okolicach Bełchatowa, oprócz "Wielkiej Dziury", którą już miałem okazje oglądać od wewnątrz i "Wielkiej Hałdy", której nie sposób nie zauważyć<mario> pisze:Co chcecie zobaczyć w okolicach Bełchatowa? Chętnie posłużył bym jako przewodnik, ale termin mi zupełnie nie leży.
Może jednak coś podpowiem.

i nie ukrywam, że w 2 auta czułbym się bezpieczniej

Witam ponownie. Niestety wymienione przez Ciebie "dziura i góra" są głównymi "atrakcjami turystycznymi" w naszej okolicy. Odkrywka pożera coraz to nowe tereny, w związku z tym możesz tego terenu nie poznać, jak byłeś tu jakiś czas temu. Na zwałowisku zewnętrznym "wyrosła" elektrownia wiatrowa a taras widokowy na odkrywkę znajduje się teraz w miejscowości Żłobnica, nie wiem czy jeszcze istnieje ten w Kleszczowie. Teren dość ciekawy poprzez swoją inność. Jeżeli wycieczkę zaczniecie od strony gierkówki (Kamieńska) to na początek proponuję zwałowisko (górę), potem w pobliżu miejscowości Łuszczanowice jest dość ciekawy rezerwat jodłowy (trzeba auto zostawić przy szlabanie, niedaleko leśniczówki i dalej z buta) w dalszej kolejności Kleszczów - najbogatsza wieś w Polsce - to widać i Żłobnica - wspomniany wcześniej taras widokowy. Jak czas pozwoli to proponuję jeszcze okolice Chabielic - nowa odkrywka Szczerców, tam można się trochę powłóczyć po wysiedlonych wioskach. Niestety nie mogę Wam towarzyszyć (chyba nie jedziesz sam?), w innym terminie dajcie znać. Teren znam dość dobrze i dość swobodnie mogę się po nim poruszać, w dodatku legalnie
Pozdrawiam.

Pozdrawiam.
LJ 70
-
-
pewnie ze pamietam ale liny musze juz wymienic na nowe bo tamte juz nie sa pewne i jeszcze sie nie zebralem z wymiana opon , wiecznie brak - jak ktos to napisal ; jednemu do chleba innemu do jachtu ;,a tak serio to tez bym troche pojezdzil gdzies po bokach ale nie wiem jak bedzie u mnie czasowo
VITARA 2.0 V6-24v. sprzedana
mitsubishi L200 2.5 TDI sprzedane
obecnie nissan navara 2.5 tdi
mitsubishi L200 2.5 TDI sprzedane
obecnie nissan navara 2.5 tdi