Bełchtów

imprezy i spotkania towarzyskie, wyjazdy weekendowe w teren...

Moderator: Albert_N

Awatar użytkownika
kruhy

Bełchtów

Post autor: kruhy » pn sie 27, 2007 9:12 pm

jako, że w najbliższy weekend podejmuje nie lada wyzwanie jakim jest wycieczka do Bełchatowa swoim suzuki (pomysł nie najlepszy, ale obiecałem), to może znajdzie się ktoś z okolicy tamtegoż miejsca, z kim można by się gdzieś przejechać "poza drogą"?

<mario>

Post autor: <mario> » pn sie 27, 2007 9:25 pm

Co chcecie zobaczyć w okolicach Bełchatowa? Chętnie posłużył bym jako przewodnik, ale termin mi zupełnie nie leży.
Może jednak coś podpowiem.
LJ 70

piotr-stihl

Post autor: piotr-stihl » wt sie 28, 2007 4:22 am

dajcie znac gdzie i kiedy to moze tez zajrze nie mam daleko to tez bym sie czegos nauczyl od innych
VITARA 2.0 V6-24v. sprzedana
mitsubishi L200 2.5 TDI sprzedane

obecnie nissan navara 2.5 tdi

Awatar użytkownika
kruhy

Post autor: kruhy » wt sie 28, 2007 7:11 am

<mario> pisze:Co chcecie zobaczyć w okolicach Bełchatowa? Chętnie posłużył bym jako przewodnik, ale termin mi zupełnie nie leży.
Może jednak coś podpowiem.
noo właśnie nie wiem co warto zobaczyć w okolicach Bełchatowa, oprócz "Wielkiej Dziury", którą już miałem okazje oglądać od wewnątrz i "Wielkiej Hałdy", której nie sposób nie zauważyć :wink:

i nie ukrywam, że w 2 auta czułbym się bezpieczniej :)21

<mario>

Post autor: <mario> » wt sie 28, 2007 7:22 pm

Witam ponownie. Niestety wymienione przez Ciebie "dziura i góra" są głównymi "atrakcjami turystycznymi" w naszej okolicy. Odkrywka pożera coraz to nowe tereny, w związku z tym możesz tego terenu nie poznać, jak byłeś tu jakiś czas temu. Na zwałowisku zewnętrznym "wyrosła" elektrownia wiatrowa a taras widokowy na odkrywkę znajduje się teraz w miejscowości Żłobnica, nie wiem czy jeszcze istnieje ten w Kleszczowie. Teren dość ciekawy poprzez swoją inność. Jeżeli wycieczkę zaczniecie od strony gierkówki (Kamieńska) to na początek proponuję zwałowisko (górę), potem w pobliżu miejscowości Łuszczanowice jest dość ciekawy rezerwat jodłowy (trzeba auto zostawić przy szlabanie, niedaleko leśniczówki i dalej z buta) w dalszej kolejności Kleszczów - najbogatsza wieś w Polsce - to widać i Żłobnica - wspomniany wcześniej taras widokowy. Jak czas pozwoli to proponuję jeszcze okolice Chabielic - nowa odkrywka Szczerców, tam można się trochę powłóczyć po wysiedlonych wioskach. Niestety nie mogę Wam towarzyszyć (chyba nie jedziesz sam?), w innym terminie dajcie znać. Teren znam dość dobrze i dość swobodnie mogę się po nim poruszać, w dodatku legalnie :wink:
Pozdrawiam.
LJ 70

piotr-stihl

Post autor: piotr-stihl » śr sie 29, 2007 5:10 am

jesli bysmy sie spotkali w niedziele - powiedzmy po 17 to przyjade tylko prosze o dokladne namiary gdzie bo niezbyt dobrze znam okolice belchatowa mimo ze niedaleko mieszkam pozdro piotr

<mario>

Post autor: <mario> » śr sie 29, 2007 6:22 am

Piotr, tylko nie utopcie ciagnika, bo potem jest problem z wyciagnięciem :wink: .
Pamiętasz ??
LJ 70

Awatar użytkownika
kruhy

Post autor: kruhy » śr sie 29, 2007 7:10 am

piotr-stihl pisze:jesli bysmy sie spotkali w niedziele - powiedzmy po 17...
niestety w niedziele po 17, to ja już będę musiał wracać w małopolskie, ale trudno, weekend spędzę na rodzinnych imprezkach, bez wyjazdów w teren, jakoś to będzie :wink:

piotr-stihl

Post autor: piotr-stihl » śr sie 29, 2007 2:16 pm

pewnie ze pamietam ale liny musze juz wymienic na nowe bo tamte juz nie sa pewne i jeszcze sie nie zebralem z wymiana opon , wiecznie brak - jak ktos to napisal ; jednemu do chleba innemu do jachtu ;,a tak serio to tez bym troche pojezdzil gdzies po bokach ale nie wiem jak bedzie u mnie czasowo

Awatar użytkownika
kruhy

Post autor: kruhy » czw sie 30, 2007 3:26 pm

jak by się ktoś zdecydował jednak, to od jutra popołudnia dostępny jestem tylko telefonicznie

ODPOWIEDZ

Wróć do „Inne imprezy”