4x4 impreza urodzinowa warto?

imprezy i spotkania towarzyskie, wyjazdy weekendowe w teren...

Moderator: Albert_N

szpaku28
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

4x4 impreza urodzinowa warto?

Post autor: szpaku28 » wt kwie 15, 2008 10:12 am

Witam jestem tu nowy :) Jak wpisałem sie nie w temat to sorki.
I przejde do sedna tego postu, szukamy dla braciaka na urodziny jazdy 4x4 po jakimś terenie. Kwestia tego ze w necie jest tego dużo http://www.wyjatkowyprezent.pl/pl/Preze ... nica/id-23 mam coś takiego, kolega mi polecił ta srtone. Co wy o tym myślicie warto? Czy szukać dalej, chodzi mi o cos takiego jak na tej stronie tylko wiadomo żeby było tanie :D

Awatar użytkownika
dec
Kontaktowanie:

Post autor: dec » wt kwie 15, 2008 10:35 am

800 pln :o 60 min :o

na jakim terenie chcesz zrobić prezent bratu ? skąd jesteś ?
Coś mi się stale ciągnie za autem ;)

Awatar użytkownika
jpi

Kontaktowanie:

Post autor: jpi » wt kwie 15, 2008 10:37 am

dec pisze:800 pln :o 60 min :o
co za mało??
paliwo + ubezpieczenie + ewentualne koszty napraw
jak ktoś ma pecha to i w dupie palec złamie
LR disco 200
5 o'clock offroad team

Awatar użytkownika
dec
Kontaktowanie:

Post autor: dec » wt kwie 15, 2008 10:38 am

jpi pisze:
dec pisze:800 pln :o 60 min :o
co za mało??
paliwo + ubezpieczenie + ewentualne koszty napraw
jasne, że mało :wink:

szpaku28
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: szpaku28 » wt kwie 15, 2008 10:51 am

Z Krakowa ale braciak w Warszawie mieszka i raczej tam. A teren jak najbardziej terenowy hehe a tak na poważnie to jakaś woda wzniesienia jak na filmach najlepiej :) czyli cena jest spoko ogólnie?

Awatar użytkownika
dec
Kontaktowanie:

Post autor: dec » wt kwie 15, 2008 11:01 am

szpaku28 pisze:Z Krakowa ale braciak w Warszawie mieszka i raczej tam. A teren jak najbardziej terenowy hehe a tak na poważnie to jakaś woda wzniesienia jak na filmach najlepiej :) czyli cena jest spoko ogólnie?
no to proponuję zapytać Kolegów z Wawy. Oni na pewno coś zorganizują.

Co do ceny to rzecz względna .. zależy od wielu czynników. czy Brat ma prowadzić czy jechać jako pilot, czy - jeśli prowadzić - to jakie jest ryzyko uszkodzenia furmanki.. itd.. trzeba wszystko ocenic przed wyceną ostateczną. trudno powiedzieć czy to duzo czy mało. rzecz względna.. bo w stosunku do czego dużo ? do frajdy i niezapomnianych wrażeń z jazdy ? :wink:

szpaku28
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: szpaku28 » wt kwie 15, 2008 11:04 am

No właśnie o to chodzi :) I raczej żeby on prowadził bo na tym cała frajda polega :)

Awatar użytkownika
dec
Kontaktowanie:

Post autor: dec » wt kwie 15, 2008 11:59 am

szpaku28 pisze:No właśnie o to chodzi :) I raczej żeby on prowadził bo na tym cała frajda polega :)
pilot też nie ma lekko :wink: szczególnie w błocie lub pod górkę z liną :wink: też moze być fajnie .. fajnie inaczej :wink:

Adamo

Post autor: Adamo » wt kwie 15, 2008 12:18 pm

dec pisze:[to jakie jest ryzyko uszkodzenia furmanki.. itd..
Ten problem to już dawno rozstrzygnięto w wypożyczalniach sprzętu. Wpłacasz kaucję i jak coś zepsujesz to masz potrącane z kaucji :)21

Awatar użytkownika
jpi

Kontaktowanie:

Post autor: jpi » wt kwie 15, 2008 12:20 pm

czyli np. pirazydrzwi 1000 pln + 15000 kaucji :wink:
jak ktoś ma pecha to i w dupie palec złamie
LR disco 200
5 o'clock offroad team

Adamo

Post autor: Adamo » wt kwie 15, 2008 12:28 pm

jpi pisze:czyli np. pirazydrzwi 1000 pln + 15000 kaucji :wink:
Jak auto dobrze przygotowane + pod okiem właściciela to nie da rady zepsuć za 15k :)21

Awatar użytkownika
Damian

Kontaktowanie:

Post autor: Damian » wt kwie 15, 2008 12:41 pm

cena psuje rynek ;)

wynajęcie dobrego, w pełni sprawnego i porządnie wyszpejonego auta (land rover, land cruiser, gelenda) z instruktorem (z doświadczeniem) na cały dzień z fr VAT, ubezpieczeniem i uzgodnionym terenem (pozwolenia) to koszt 1500-2000zł netto
the lifestyle you've ordered is currently out of stock.

LR

Awatar użytkownika
dec
Kontaktowanie:

Post autor: dec » wt kwie 15, 2008 1:46 pm

Damian pisze:cena psuje rynek ;)

wynajęcie dobrego, w pełni sprawnego i porządnie wyszpejonego auta (land rover, land cruiser, gelenda) z instruktorem (z doświadczeniem) na cały dzień z fr VAT, ubezpieczeniem i uzgodnionym terenem (pozwolenia) to koszt 1500-2000zł netto
tak.. na cały dzień

tu mamy 60 minut :wink:

Awatar użytkownika
Damian

Kontaktowanie:

Post autor: Damian » wt kwie 15, 2008 1:56 pm

dec pisze:

tak.. na cały dzień

generalnie zleceniobiorcy nie robi to wielkiej różnicy czy jest to cały dzień czy godzina
trzeba się zaangażować, załatwić teren, czas dojazdu, itd.

LR

Awatar użytkownika
Wiechu

Post autor: Wiechu » wt kwie 15, 2008 2:02 pm

Damian pisze:wynajęcie dobrego, w pełni sprawnego i porządnie wyszpejonego auta (land rover, land cruiser, gelenda)
czekaj...
niech Cię super nissanowcy super dorwą... :)23

Awatar użytkownika
dec
Kontaktowanie:

Post autor: dec » wt kwie 15, 2008 2:10 pm

Damian pisze:
dec pisze:

tak.. na cały dzień

generalnie zleceniobiorcy nie robi to wielkiej różnicy czy jest to cały dzień czy godzina
trzeba się zaangażować, załatwić teren, czas dojazdu, itd.
jeśli tak na to patrzeć to masz słuszność

Awatar użytkownika
dec
Kontaktowanie:

Post autor: dec » wt kwie 15, 2008 2:11 pm

szpaku28 pisze:Z Krakowa ale braciak w Warszawie mieszka i raczej tam. A teren jak najbardziej terenowy hehe a tak na poważnie to jakaś woda wzniesienia jak na filmach najlepiej :) czyli cena jest spoko ogólnie?
wychodzi, ze taniej kupić Ci bedzie suze Bratu na urodziny niż wynajmować :wink:

Awatar użytkownika
Piotrek M

Kontaktowanie:

Post autor: Piotrek M » wt kwie 15, 2008 2:14 pm

To i ja może w temacie
Ile szanowne koleżeństwo kasuje klientów za popierdółkowe wożenie "turystów" po terenie. Bez hardcoru.
Powiedzmy 5-6 godzin, pozwolenia na wjazd załatwione, powiedzmy po 3 "turystów" w aucie.
W Szczecinie [wiadomo-prowincja] to koszt około 400-500 pln/auto.

...może troche psujemy rynek ?
prezes ma racje
http://www.4x4.szczecin.pl
DR 800 S

szpaku28
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: szpaku28 » śr kwie 16, 2008 9:32 am

hm ale szczecin jest daleko ale 400-500zl ale jako pasażerowie bo napisałeś ze wozisz czy mogą pojeździć? A przy tamtych kosztach kolo 2tys. i ewentualna kaucja to może i racja ze lepiej było bym mu kupić Suzuki Samurai :) koło mnie na osiedlu stoi na sprzedaż za 6tys z 89r. kurka ale wtedy bym mu się dorzucił tylko hehe. I tak jeszcze na szybko z tamtej stronki opłaca sie czy nie, tak ogólnie? Tak jeżeli chodzi o Warszawę?

Awatar użytkownika
Damian

Kontaktowanie:

Post autor: Damian » śr kwie 16, 2008 10:34 am

Piotrek M pisze:To i ja może w temacie
Ile szanowne koleżeństwo kasuje klientów za popierdółkowe wożenie "turystów" po terenie. Bez hardcoru.
Powiedzmy 5-6 godzin, pozwolenia na wjazd załatwione, powiedzmy po 3 "turystów" w aucie.
W Szczecinie [wiadomo-prowincja] to koszt około 400-500 pln/auto.

...może troche psujemy rynek ?
Z tym "psuciem rynku" to była trochę przekora z mojej strony, bo sam usłyszałem taki zarzut jakiś czas temu, gdy obsłużyłem małą imprezę integracyjną w kilka godzin, "pod domem" prawie.

Cena szczecińska jest bardzo niska, fakt. Z wożeniem "turystów" doświadczenia nie mam, rynek jest znikomy i nikt się prywatnymi osobami na poważnie nie interesuje.
Cena ok. 2 tysięcy za auto obejmuje zorganizowanie imprezy np. na suwalszczyźnie, przygotowanie trasy (wyjazd 400km w 1 stronę, 2-3 dni pracy na miejscu), zorganizowanie materiałów (projekt i druk naklejek, roadbooków, regulaminów, instrukcji obsługi gpsów, itd.), opracowanie scenariusza (zadania sprawnościowe i team-buildingowe), nagrody i pamiątki dla uczestników i sporo, sporo więcej. Oczywiście kierowcom-instruktorom też trzeba zapłacić (to jest gros kosztów, nikt nie pojedzie za 600zł)

właściciel firmy ma zarejestrowaną działalność, płaci podatki, wystawia fr VAT, ma siedzibę, pracowników i po prostu żyje z tego

więc należy zrozumieć sytuację i zarzut, że ktoś kto ma sprowadzone z niemiec auto z liftem zrobionym u kowala i oponami nalewkami "psuje rynek" - takiemu się opłaca na czarno przewieźć kogoś wokół komina za 600zł

LR

romi

Post autor: romi » śr kwie 16, 2008 4:20 pm

Witam, Szpaku 28, jeśli chcesz to wpadnij z bratem do nas na zlocik-szczegóły na www.autodrom4x4.pl. Wprawdzie to kawałek od stolicy ale nie koniec świata. Zobaczysz z bliska jak wygląda zabawa w terenie, pewnie uda się wskoczyć do kogoś na pakę albo w roli pilota(jeden kierowca szuka pilota) :wink: Co do reszty to się zgodzę z Damianem-niestety to dość droga rozrywka, ale jeśli ma być profesjonalnie przygotowana to musi kosztować. Pozdro z Wielkopolski :)2 r

Awatar użytkownika
Piotrek M

Kontaktowanie:

Post autor: Piotrek M » czw kwie 17, 2008 1:51 pm

Spoko Damian, ja sie nie napinam, loozik.
Zadałem po prostu pytanie, to wszystko.
Podałem po prostu cenę wynajecia samochodu na jeden dzień z kierowcą, powiedzmy w terenie oddalonym od miasta o około 100-130 km. Oczywiście bez faktury, jako "podwykonawca".
I stad moje pytanie, bo ludzie potrzebujący wynając auto 4x4 [eventy i inne takie] szukaja w necie cen takich usług.
I coby "nie psuc rynku" temat rozwinąłem.
8)
prezes ma racje
http://www.4x4.szczecin.pl
DR 800 S

szpaku28
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: szpaku28 » czw kwie 24, 2008 10:24 am

haha Witam, muszę sie pochwalić ogarnięciem :) Tzn braciak jakże wybitny kupił sobie w niemczech Suzuki Samurai za 9tys zł. jak pech to pech :P
a pojechał po osobowy Qr.. hehe kupiłem mu gps w końcu :) Dzięki z pomoc opinie i oferty ale jak to w życiu wszystko na opak. Na weekend jade go obejrzeć :) Pozdrawiam

ODPOWIEDZ

Wróć do „Inne imprezy”