off - rescue
Moderator: Albert_N
off - rescue
no dobra towarzystwo offrołdowe...
a gdyby tak, raz dwa razy do roku stworzyć możliwość dokształtu paramedycznego oraz "warsztaty" z zagadnień bezpieczeństwa około offrołdowego to chętni by byli ?
założenia:
weekendowo
z praktykami ratownikami
z lekarzem
o apteczce wyprawowej/wyjazdowej
o bezpieczeństwie w "uprawianiu" off-road`u
minimum 50 osób
pierwszy możliwy termin 22 - 23 czerwiec
spotkanie w terenie, warunki biwakowe, do tego jakaś lekka rekreacyjna trasa turystyczna
poligon drawski
fajnie było by gdyby podobna impreza mogła powstać i być realizowana gdziejsik bardziej na południu
są chętni ?
a gdyby tak, raz dwa razy do roku stworzyć możliwość dokształtu paramedycznego oraz "warsztaty" z zagadnień bezpieczeństwa około offrołdowego to chętni by byli ?
założenia:
weekendowo
z praktykami ratownikami
z lekarzem
minimum 50 osób
spotkanie w terenie, warunki biwakowe, do tego jakaś lekka rekreacyjna trasa turystyczna
poligon drawski
fajnie było by gdyby podobna impreza mogła powstać i być realizowana gdziejsik bardziej na południu
są chętni ?
ludzie brną w wojny prowadzeni metodami wypróbowanymi przy sprzedaży podpasek i proszku do prania
Re: off - rescue

A orientacyjne koszty?
Myślę, że to będzie miało znaczenie - niektórzy do Drawska mają kawał drogi, co już samo w sobie będzie kosztem.
A destiny - it's the rising sun
Zawodowo patrzę na ptaki
Zawodowo patrzę na ptaki

To pojedziemy razem i będzie taniej o ile nie za darmo 
Pomysł

Pomysł

Pomysł przedni tylko , żeby dobrze temat ogarnąć to trzeba by więcej czasu poświęcić niż weekend .bert pisze:no dobra towarzystwo offrołdowe...
założenia:
weekendowo
z praktykami ratownikami
z lekarzem
minimum 50 osób
poligon drawski
są chętni ?
Daihatsu Rocky - na zawsze
Defender 110 - obecny
Pajero IV - obecny
Defender 110 - obecny
Pajero IV - obecny
Chyba, żeby serię spotkań zorganizować...
Daihatsu Rocky - na zawsze
Defender 110 - obecny
Pajero IV - obecny
Defender 110 - obecny
Pajero IV - obecny
Panowie, no... za darmo nie będzie chyba, że ktoś znajdzie sponsora... nie mam nic przeciwKrees pisze:![]()
![]()
A orientacyjne koszty?
Myślę, że to będzie miało znaczenie - niektórzy do Drawska mają kawał drogi, co już samo w sobie będzie kosztem.
koszty realne
nadleśnictwu za teren opłata ( lub jakiś ośrodek - tu będzie drożej)
stawka po 150 zeta dla ratownika (praktycy z dużym doświadczeniem) za 6 godzin zajęć (ilość ratowników zależna od ilości uczestników - jeden na 10 - 15 osób) i to nie jest żadna stawka z górnej półki
jeżeli założymy jakąś trasę rekreacyjną no to oczywiście koszta terenu i przygotowania trasy
trudno mi, brać na ratowników czy swoje plecy to, że do Drawska jest daleko

nb, cykl takich imprez (jak kto potrafi) można zrealizować wszędzie
to na razie pomysł, będzie zainteresowanie będą konkrety
wstępnie widzę to tak
ca 20 - 25 aut w aucie (dwie osoby dorosłe)
ca 400 zeta bez jazd
ca 600 z jazdami (trasa turystyczna)
edyta:
i nie pierdzielić mi tu, że weekend to za mało, bo to nie studia medyczne tylko pierwsza pomoc w aspekcie ofrołdów
ludzie brną w wojny prowadzeni metodami wypróbowanymi przy sprzedaży podpasek i proszku do prania
Mi chodziło tylko o takie oszacowanie - nie zamierzam jojczeć, że drogo, bo za darmo to sobie można na jutubie obejrzeć.bert pisze:Panowie, no... za darmo nie będzie chyba, że ktoś znajdzie sponsora... nie mam nic przeciwKrees pisze:![]()
![]()
A orientacyjne koszty?
A destiny - it's the rising sun
Zawodowo patrzę na ptaki
Zawodowo patrzę na ptaki

Bardzo słuszna inicjatywa.
XJ4.0... nastała era 4.2Donkey 
Jeśli coś się nie daje naprawić, znaczy, że nie było zepsute.

Jeśli coś się nie daje naprawić, znaczy, że nie było zepsute.
-
-
- Kontaktowanie:
Inicjatywa świetna... Ja zawsze jestem za.
Ale.. niestety kilka prób nie wyszło
Ale.. niestety kilka prób nie wyszło

Stajnia: RR 99 RRC i GAZ 69 

u mnie wychodzą, małe po kilka / kilkanaście osób ale za to po kilka razy w roku