Rodzinne wyjazdy z dziećmi -Wakacje 2006

Moderator: Misiek Bielsko

Awatar użytkownika
darkman

Kontaktowanie:

Post autor: darkman » pn lip 17, 2006 9:58 pm

Wiechu pisze:dokładnie mam takie same odczucia teraz :-?
Jechać ponad 400 kilosów, żeby zalogować się w pensjonie i kminić potem co ze sobą zrobić, jakoś średnio mi się uśmiecha. Samemu trasy, po obcym terenie też się nie zaplanuje w 4 dni.

...może w bieszczady :roll:

Hmm.. WAKACJE i po wakacjach !!
reasumując, to tak:
-nie mamy rezerwacji
-nie ma programu
-nie ma przewodnictwa
-nie ma organizatora
-nie ma sensu

troszeczkę tren znam, bo mam ciotkę w kłodzku i w dziecństwie jeżdziłem na wakacje, ale to bez sensu! też nie zamierzam walić kilometrów na darmo no chyba żeby koniecznie powołać się na Bartka ! :P ale to mogę zrobić telefonicznie, tylko nie chce mi się walić zamiejscowej to może zadzwonię na pogotowie, to bezpłatne zdaje się ?.. psychiatryczne.
no to sam nie wiem, jedźmy gdzieś ?
co robimy ? w bieszczady ? Paweł wymyśl coś.
Predator 110 Td5, Deflorator 90 300Tdi

Awatar użytkownika
Żona GRUZINA

Post autor: Żona GRUZINA » pn lip 17, 2006 10:00 pm

nooo to kurde pieknie :evil: :evil: :)3 ...takich numerów to sie nie robi w ostatniej chwili :)3 :-?
"niedaleko pada z woza... baba w woza konie w smiech"

Awatar użytkownika
Wiechu

Post autor: Wiechu » pn lip 17, 2006 10:39 pm

...sam nie wiem
pierwotna idea była bardzo dobra. Jedno miejsce, jako baza wypadowa dla wycieczek atrakcyjnych raz dzieciom, raz nam.
Grupa się tak skurczyła, że moim zdaniem nie ma sensu mieszkać w dużym pensjonacie. O wiele przyjemniej jest, w małych, kameralnych agroturystykach. To po pierwsze.
Po drugie kierunek.
Myślę cały czas o tych bieszczadach, bo boję się, że sami to w ogóle nie zjedziemy z asfaltu w kotline. Tylko jak zapewnić też troche atrakcji tym najmłodszym ?
Może baza np. nad soliną ( wtedy i pokąpać by się mogły ) i strzelać codziennie krótsze lub dłuższe wycieczki. Niestety ja terenu tez za bardzo tam nie znam, a i ograniczenia, jak wiadomo są tam coraz większe.
Z drugiej strony, nie jedziemy przecież na przeprawę, a ciekawych miejsc tam nie brakuje.
W połowie tygodnia, można przenieść się dalej. Np. w Beskid Niski do Dukli, albo na roztocze i wpuścić dzieciaki do Tanwi.
...taki luźny pomysł

Pytanie, co z resztą grupy ?

Jedno jest pewne, jeśli mamy gdzieś jechać, najpóźniej do środy trzeba coś zarezerwować.
łoś też człowiek

Awatar użytkownika
Wojteeek

Post autor: Wojteeek » pn lip 17, 2006 11:15 pm

darkman pisze:Hmm.. WAKACJE i po wakacjach !!
reasumując, to tak:
-nie mamy rezerwacji
-nie ma programu
-nie ma przewodnictwa
-nie ma organizatora
-nie ma sensu
Tak sobie przeglądam temat i ... pewnie wyjdę na pieniacza ale Szanowny Kolego Eskapada (o ile mogę tak do Ciebie mówić po jednym spotkaniu) - nie mozna tak zostawic uczestnikow planowanej wlasnie przez Ciebie imprezy. Rozumiem interesy (rzecz wazna) ale skoro powiedzialo się A to wypada powiedziec B.

Chetnie zaprosilbym wszystkich uczestnikow w moje okolice ale w tym wlasnie czasie zmieniam stan cywilny :lol: :lol: :lol:
Pozdrawiam serdecznie (mam nadzieje, ze jednak wakacje beda udane -tak dla Milusinskich, jak i dla Was! :)2

Awatar użytkownika
darkman

Kontaktowanie:

Post autor: darkman » wt lip 18, 2006 6:46 am

Aaaa faktycznie Wojtku, GRATULACJE !
Wobec ślubu Wojtka chciałem zdementować pogłoskę, jakoby kilkukrotny udział w "rodzinnych wyjazdach z małymi dziećmi" zawsze się tak kończył.
Kawalerów zapraszamy do udziału :P nadal, no niekoniecznie w tym wątku, bo ja stąd spadam, ale będą inne.
Ot, choć by takie jak ten:
http://www.rajdy4x4.pl/forum/viewtopic. ... highlight=

Nie takie kasy się pruło.

Wojtku - bądź dzielny no i nie daj się !! :P

Awatar użytkownika
Krakowiak

Post autor: Krakowiak » wt lip 18, 2006 7:47 am

cześć
w sytuacji, w której eskapada zostawił nas na lodzie (wytłumacz to Bartuś mojemu synkowi, który na ten wyjazd czekał jak na zbawienie) pozostaje mi podziękować grupie :D :)2 za miłe planowanie i .....

pędze w takim razie na Hel :)2

a propos, może ktoś z Was zna jakieś fajne miejsca w okolicy półwyspu?
myśle o trasach/traskach łofrołdowych :wink:

pozdrawiam Was serdecznie i licze, że poznamy się w innych okolicznościach

a tyle śliwowicy przygotowałem i co sam mam teraz ją wypić ??
czas na nowy awatar

arol
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: arol » wt lip 18, 2006 8:30 am

Jeśli chcecie koniecznie w bieszczdy to bez problemu zrobię Wam trasę na cztery dni,typowa objazdówka bez extremu i totalnego wyrypu w sam raz na wyjazd z dzieciakami Jesteście zainteresowani to wiecej na pw.
Ostatnio zmieniony wt lip 18, 2006 8:57 pm przez arol, łącznie zmieniany 2 razy.
aroniusze wszystkich krajów łączcie sie

Awatar użytkownika
mik

Post autor: mik » wt lip 18, 2006 8:42 am

Wojteeek pisze:......... pewnie wyjdę na pieniacza........
Według mnie Wojtku nie wyjdziesz na pieniacza, przecież to nie Ty starałeś się w przedbiegach imprezy głupimi komentarzami popsuć ciekawą inicjatywe organizatorowi. Nikt nie ingerował w Jego działania a i tak się spier......
A miało być tak pięknie :wink:

PS: Małe pytanko do Eskapady : Czyżby idea wygasła ?? :)23 ( zastrzegam że sie nie przypier....am :wink: )

Awatar użytkownika
Wiechu

Post autor: Wiechu » wt lip 18, 2006 8:54 am

...ja jestem wk....ny tylko na jedno. Po tym, jak nasz "przewodnik" interesował się wątkiem od prawie dwóch tygodni, czuć już było, że będzie jakiś kwas na koniec.
A wystarczyło już tydzień temu napisać: "słuchajcie, może będę musiał wyjechać, może mnie nie być, sorry"
Z takim wyprzedzeniem, to i na obcym terenie można sobie coś fajnego zaplanować, a tak - dupa. :)3

Do tej pory, słyszałem od wielu osób, że Eskapada robi fajne imprezy. Po tej akcji i tym co przeczytałem w innych tematach, już wiem, że raczej nie przyjdzie mi się o tym przekonać :)3
łoś też człowiek

Awatar użytkownika
Wojteeek

Post autor: Wojteeek » wt lip 18, 2006 9:27 am

darkman pisze:Aaaa faktycznie Wojtku, GRATULACJE !
Dzięki serdeczne !! !! !!

darkman pisze:Wojtku - bądź dzielny no i nie daj się !! :P
Kopytko mówi, że jestem dzielny i się nie daje :)21

Awatar użytkownika
darkman

Kontaktowanie:

Post autor: darkman » wt lip 18, 2006 9:38 am

nooo kopytku można ufać :wink: jakby co to zawsze możesz zmienić na nowszy model i rocznik, ale jak będziesz dbał o rygory servisowe to do naprawy głównej masz tak z 50 lat spokoju. Czego Wam Życzę szczerze!

Dałem nowy temat:

http://www.rajdy4x4.pl/forum/viewtopic. ... 874#655874

nie chcę juz tu bluzgać przy dzieciach i kolegach, czas go zamknąć lub ignorować, trzeba być ponad to i do dzieła :wink:

Awatar użytkownika
margabr

Post autor: margabr » wt lip 18, 2006 10:26 am

Wszystko na temat !!

Przyjaciół nie ma się w pracy, nie ma się na forum !!
I to jest normalne :)2 , bo po co się narażać bliskim, dzieciom.

Jak jest coś nie po mysli to zdejmuje się z forum czyt. mówi się prawdę.
Macki władzy :)23 sa i tu!
Filozofować każdy może jeden lepiej drugi gorzej
Niekonsekwencja i nietrzymanie słowa to postawa c i o t.....
Bądź se facet........przyjacielu :wink:

Awatar użytkownika
Żona GRUZINA

Post autor: Żona GRUZINA » wt lip 18, 2006 10:33 am

mik pisze:
Wojteeek pisze:......... pewnie wyjdę na pieniacza........
Według mnie Wojtku nie wyjdziesz na pieniacza, przecież to nie Ty starałeś się w przedbiegach imprezy głupimi komentarzami popsuć ciekawą inicjatywe organizatorowi. Nikt nie ingerował w Jego działania a i tak się spier......
A miało być tak pięknie :wink:

PS: Małe pytanko do Eskapady : Czyżby idea wygasła ?? :)23 ( zastrzegam że sie nie przypier....am :wink: )
Nie wpier... sie Michał....ok?
"niedaleko pada z woza... baba w woza konie w smiech"

Awatar użytkownika
Wiechu

Post autor: Wiechu » wt lip 18, 2006 11:02 am

margabr pisze:Wszystko na temat !!

Przyjaciół nie ma się w pracy, nie ma się na forum !!
I to jest normalne :)2 , bo po co się narażać bliskim, dzieciom.

Jak jest coś nie po mysli to zdejmuje się z forum czyt. mówi się prawdę.
Macki władzy :)23 sa i tu!
Filozofować każdy może jeden lepiej drugi gorzej
Bądź se facet........przyjacielu :wink:
hmmm...
a możesz te skróty myślowe przetłumaczyć na polski ? :roll:

P.S.
Ja mam przyjaciół z forum i dla mnie TO jest normalne :)2 8)
łoś też człowiek

Awatar użytkownika
galubap

Post autor: galubap » wt lip 18, 2006 11:31 am

Gdyby ktoś z Was jednak zdecydował się na wyjazd, to w tym terminie od najbliższej soboty do wtorku będę ze swoją ładniejszą połową w tych okolicach, może jakieś spotkanie integracyjne?
Bazę będziemy mieli prawdopodobnie (na 90%) w Kudowie, kemping OSiR.
A co do nieznajomości tras, dobra mapa i przygoda czeka... :D

Pozdrawiam:
Przemek

Awatar użytkownika
Eskapada

Post autor: Eskapada » wt lip 18, 2006 11:36 am

margabr pisze: Filozofować każdy może jeden lepiej drugi gorzej
:
moge i ze stoickim spokojem przyjmuje pod swoim adresem kazdą krytykę - nie prosząc o jakiekolwiek zroumienie moich decyzji.Nie tlumacze bo i tak to nikokgo nie zainteresuje ale słowo ciota pod moim adresem moge skomentować w tylko jeden sposób: ziew !!

BTW Darkman przykoro mi sie Ciebie czyta bo przemawia przez ciebie pieńactwo o co bym Cie nigdy nie podejrzewał - nocelgi były i sa zarezerwowane, plan imprezy był i jest sporządzony przez zemnie.... impreza mogła sie odbyc na podstawie planu który sporządziłem. Ja dowiedziałem sie musze byc w poniedziałek rano w Gdansku musze wyjechac i nie w interesch bo te mogłbym zawsze przełożyc , wracam w srodę wieczorem
Dżip z lebiodką :)21
GSM 501 44 66 33

Awatar użytkownika
darkman

Kontaktowanie:

Post autor: darkman » wt lip 18, 2006 11:44 am

A świstak te papierki tam zawija, jak zakrecony w całej swej jaskrawości fioletowej :P

W twojej sytuacji mało kto śmiał by się tu jeszcze cokolwiek odzywać. wstydu nie masz za grosz, a tupetu gratuluję !

Awatar użytkownika
margabr

Post autor: margabr » wt lip 18, 2006 11:55 am

ziew !!

No to teraz do darkmana albo każdy w swoją stronę

Awatar użytkownika
trawers

Post autor: trawers » wt lip 18, 2006 3:05 pm

Kurde chłopy, to zróbmy coś!! Dzieciaki napalone i co teraz? Każdy w swoją stronę? Trochę szkoda... Zawsze w grupie to trochę raźniej, coś się przecież wymyśli, nie?
nie ma co bić piany, to i tak nie pomoże...
Jakoś się nie widzę, że jadę tylko sam z córką na tydzień bo już jej obiecałem...
Jestem za tym żeby jechać, albo tam albo Bieszczady!! Jak nas będzie kilka osób to przynajmniej dzieciaki będą zadowolone, no nie??

Awatar użytkownika
Wiechu

Post autor: Wiechu » wt lip 18, 2006 3:09 pm

łoś też człowiek

Awatar użytkownika
trawers

Post autor: trawers » wt lip 18, 2006 3:46 pm

Jadę, pewnie, że jadę!!
Ja i córka. Może się zdarzyć że pojedzie też z nami jeszcze córka sąsiadki więc docelowo ja i dwie siedmiolatki.
Planowałem spanie w namiocie, ale jak mam być z tym osamotniony to dostosuję się do reszty.
A tak wogóle to fajnie byłoby jechać razem, co Szanowni Koledzy na to?
Tyle, że ja mogę dopiero w niedzielę...

Awatar użytkownika
mik

Post autor: mik » wt lip 18, 2006 5:26 pm

Żona GRUZINA pisze:Nie wpier... sie Michał....ok?
No niestety nie OK :wink:
Czyżbyście tylko Wy mieli wyłączność na wpier..... się innym w parade ??
Trzeba było nie wozić się po nas to by teraz nie było z naszej strony rzadnych złośliwości.
Na każde nasz nieprzychylne słowo sobie Szanowny Kolega Eskapada sumiennie zapracował :)3

Gruzin
Kontaktowanie:

Post autor: Gruzin » wt lip 18, 2006 5:41 pm

mik pisze: Czyżbyście tylko Wy mieli wyłączność na wpier..... się innym w parade ??
Nie sądzę abyśmy się wpier.... w paradę Wam - jak to ująłeś. To jak jest teraz to sprawa Eskapaday i ludzi którzy tam chcieli pojechać. Zresztą My też tam chcieliśmy bardzo pojechać - ale cóż inaczej wyszło. Jeśli już komentować mają prawo niedoszli uczestnicy imperzy. Ty nie miałeś ochoty tam pojechać, więc uważam niepotrzebnie zabierasz głos.
Wygodnie leżącego kopać?

A jeśli chodzi o Waszą imprezę - to "dyskutowaliśmy" z Tobą o idei imprezy a nie o tym czy ma być czy nie. I nie odbieram tamtych przepychanek słownych jako wpier....
Ostatnio zmieniony wt lip 18, 2006 6:00 pm przez Gruzin, łącznie zmieniany 1 raz.
Obrazek

Awatar użytkownika
mik

Post autor: mik » wt lip 18, 2006 5:59 pm

Gruzin pisze:To jak jest teraz to sprawa Eskapaday i ludzi którzy tam chcieli pojechać. Zresztą My też tam chcieliśmy bardzo pojechać - ale cóż inaczej wyszło.

A jeśli chodzi o Waszą imprezę - to "dyskutowaliśmy" z Tobą o idei imprezy a nie o tym czy ma być czy nie. I nie odbieram tamtych przepychanek słownych jako wpier....
Z całym szacunkiem do Ciebie Piotrze, ale to jak Ty pewne rzeczy odbierasz nie jest rzadnym wyznacznikiem, inni mogą to odbierać inaczej i mają do tego pełne prawo.
Tak jak piszesz, powyższa impreza to sprawa Eskapady i ludzi, którzy chcieli tam pojechać, tak samo tamta impreza to była nasza sprawa i ludzi którzy chcieli się na niej pojawić, ani Eskapada, ani tym bardziej Sylwia nie powinni uczestniczyć w rozmowach na jej temat ( z góry było wiadomo, że nie będą uczestnikami ) i całe te przepychanki mogły co najwyżej doprowadzić do tego że bylibyśmy gorzej odbierani przez tych co chcieli się na tej imprezie pojawić.
Na szczęście tak się nie stało a impreza wyszła nam koncertowo :)2

Gruzin
Kontaktowanie:

Post autor: Gruzin » wt lip 18, 2006 6:08 pm

mik pisze:Z całym szacunkiem do Ciebie Piotrze, ale to jak Ty pewne rzeczy odbierasz nie jest rzadnym wyznacznikiem, inni mogą to odbierać inaczej i mają do tego pełne prawo.
Tak jak piszesz, powyższa impreza to sprawa Eskapady i ludzi, którzy chcieli tam pojechać, tak samo tamta impreza to była nasza sprawa i ludzi którzy chcieli się na niej pojawić, ani Eskapada, ani tym bardziej Sylwia nie powinni uczestniczyć w rozmowach na jej temat ( z góry było wiadomo, że nie będą uczestnikami ) i całe te przepychanki mogły co najwyżej doprowadzić do tego że bylibyśmy gorzej odbierani przez tych co chcieli się na tej imprezie pojawić.
Na szczęście tak się nie stało a impreza wyszła nam koncertowo :)2
No myślę, że się mylisz, nie zawłaszczaj idei imprezy dla siebie. Nie Ty ją wymyśliłeś. A głównymi inicjatorami takich imprez są m.in. osoby które wymieniłeś w swojej wypowiedzi. Uważam, że ja też osobiście mam prawo do wypowiedzi i dyskutowania o organizacji takich imprez i szczególnie pod takim szyldem, gdyż to właśnie m.in. dla mojej córki są te organizowane. Ja i moje chęci lub niechęci się nie liczą ważne jak się bawią na takich spotkaniach dzieci. Popatrz na tytuł każdego lub większości wyjazdów. Zastanów się dlaczego ludzie są źli na Bartka. Może wcale nie dlatego, że imprezy nie będzie (czt. ostrego upalania) a właśnie rozczarowania najmłodszych, bo taka jest idea - uśmiech najmłodszych i wspólna zabawa rodziców z dziećmi. Uważam, że to jest najważniejsze - RODZINNE WYJAZDY Z MAŁYMI DZIEĆMI.
Obrazek

ODPOWIEDZ

Wróć do „Turystyczne zorganizowane”