SZLAKIEM ORLICH GNIAZD II edycja
Moderator: Misiek Bielsko
Re: SZLAKIEM ORLICH GNIAZD II edycja
Hmmm czytam i czytam i oczom nie wierzę. No to znaczy teraz już wierzę, bo 4 razy czytałem, ale ja nie kumaty jestem, więc czasem muszę kilka razy.
Sz. P. Gizmo:
Nie jestem z Częstochowy i nawet mam do niej kawałek. Na imprezę PREZESA przyjechałem, bo polecił mi ją ktoś, kto ze względu na swój chociażby zawód nie pozwoliłby sobie nie przejście w miejscu zabronionym przez jezdnię, a co dopiero wjazd "na dziko" do lasu. Byłem na SOGu drugim a potem pierwszym, ot tak na odwrót. Trasę z AŚ robiłem dużo wcześniej i się mi jakoś nie pokryła. Z resztą Ciebie nie widziałem wśród załóg, prawda? Czy się mylę? Skąd więc taka doskonała wiedza?
Co do tych znamiennych naklejek. No cóż, pierwszy na swoje autko nakleił ją sam Sz.P. Komendant Straży Leśnej. Dla mnie, ot takiego mało kumatego to sygnał, że chyba te naklejki są ok, skoro funkcjonariusz publiczny nie wstydzi się nakleić jej na swój oznakowany samochód. Ale mogę się mylić, może przekroczył swoje uprawnienia? Może trzeba by złożyć zawiadomienie o podejrzeniu popełnienia przestępstwa? No cóż. Nic nie mówił, żeby ta naklejka do czegokolwiek uprawniała, więc skąd masz wiedzę, że uprawnia? No bo skoro mówił, żę uprawnie to już na serio musisz złożyć to zawiadomienie. I to szybko, bo czas przedawnienia leci. Aha, tak sobie pomyślałem w mojej małej głowie, że Ciebie to na tym sprzątaniu lasu chyba nie było, prawda? Jeśli jestem w błędzie, to przepraszam. Poza tym, jeśli ktoś czuje się bezkarnie, bo ma taką naklejkę, to myślę, że mandacik w kwocie 500zł, bo tyle może być za wjazd do lasu, go wyprostuje. No, jak to mówią "nauka kosztuje".
Bardzo cieszę się, że jesteś za organizowaniem w pełni legalnych imprez i popierasz turystykę 4x4. Dla mnie znaczy to, że pasujesz do ludzi, którzy ot, tak z nudów w niedzielę sprzątają las ze śmieci. Więc zapraszam. Sam Nadleśniczy wręczy Ci worek i rękawiczki. Czyli na następne sprzątanie jesteśmy umówieni?
No i wydaje mi się, że masz jak najbardziej rację z tym, że "jestem całkowicie przeciwko organizowaniu komercyjnych imprez łamiących wszelkie przepisy i robionych "na dziko". Żyjemy w kraju, który ma Konstytucję i masę róznych ustaw karnych. Jeśli Twoim zdaniem dochodzi do popełnienia wykroczenia, bądź nawet przestępstwa, jako prawowity obywatel w poczuciu obowiązku chyba powinieneś złożyć odpowiednie zawiadomienie, prawda? Dlaczego więc tego nie robisz?
Osobiście jestem zupełnym laikiem off-roadowym ale nie boję się jeździć na imprezy Prezesa z żoną i 2,5 letnim dzieckiem. Dla mnie zgadza się wszystko: atmosfera, trasy i ew. pomoc w razie awarii, która działa lepiej, niż umiałem to sobie wyobrazić.
Zapraszam więc na kolejne edycje różnych imprez Piotrka. Poznasz fajnych ludzi, którzy, cyt: "są naprawdę w zgodzie z przyrodą i otoczeniem, a nie zachowują się jak bydło wypuszczone do lasu"
Sz. P. Gizmo:
Nie jestem z Częstochowy i nawet mam do niej kawałek. Na imprezę PREZESA przyjechałem, bo polecił mi ją ktoś, kto ze względu na swój chociażby zawód nie pozwoliłby sobie nie przejście w miejscu zabronionym przez jezdnię, a co dopiero wjazd "na dziko" do lasu. Byłem na SOGu drugim a potem pierwszym, ot tak na odwrót. Trasę z AŚ robiłem dużo wcześniej i się mi jakoś nie pokryła. Z resztą Ciebie nie widziałem wśród załóg, prawda? Czy się mylę? Skąd więc taka doskonała wiedza?
Co do tych znamiennych naklejek. No cóż, pierwszy na swoje autko nakleił ją sam Sz.P. Komendant Straży Leśnej. Dla mnie, ot takiego mało kumatego to sygnał, że chyba te naklejki są ok, skoro funkcjonariusz publiczny nie wstydzi się nakleić jej na swój oznakowany samochód. Ale mogę się mylić, może przekroczył swoje uprawnienia? Może trzeba by złożyć zawiadomienie o podejrzeniu popełnienia przestępstwa? No cóż. Nic nie mówił, żeby ta naklejka do czegokolwiek uprawniała, więc skąd masz wiedzę, że uprawnia? No bo skoro mówił, żę uprawnie to już na serio musisz złożyć to zawiadomienie. I to szybko, bo czas przedawnienia leci. Aha, tak sobie pomyślałem w mojej małej głowie, że Ciebie to na tym sprzątaniu lasu chyba nie było, prawda? Jeśli jestem w błędzie, to przepraszam. Poza tym, jeśli ktoś czuje się bezkarnie, bo ma taką naklejkę, to myślę, że mandacik w kwocie 500zł, bo tyle może być za wjazd do lasu, go wyprostuje. No, jak to mówią "nauka kosztuje".
Bardzo cieszę się, że jesteś za organizowaniem w pełni legalnych imprez i popierasz turystykę 4x4. Dla mnie znaczy to, że pasujesz do ludzi, którzy ot, tak z nudów w niedzielę sprzątają las ze śmieci. Więc zapraszam. Sam Nadleśniczy wręczy Ci worek i rękawiczki. Czyli na następne sprzątanie jesteśmy umówieni?
No i wydaje mi się, że masz jak najbardziej rację z tym, że "jestem całkowicie przeciwko organizowaniu komercyjnych imprez łamiących wszelkie przepisy i robionych "na dziko". Żyjemy w kraju, który ma Konstytucję i masę róznych ustaw karnych. Jeśli Twoim zdaniem dochodzi do popełnienia wykroczenia, bądź nawet przestępstwa, jako prawowity obywatel w poczuciu obowiązku chyba powinieneś złożyć odpowiednie zawiadomienie, prawda? Dlaczego więc tego nie robisz?
Osobiście jestem zupełnym laikiem off-roadowym ale nie boję się jeździć na imprezy Prezesa z żoną i 2,5 letnim dzieckiem. Dla mnie zgadza się wszystko: atmosfera, trasy i ew. pomoc w razie awarii, która działa lepiej, niż umiałem to sobie wyobrazić.
Zapraszam więc na kolejne edycje różnych imprez Piotrka. Poznasz fajnych ludzi, którzy, cyt: "są naprawdę w zgodzie z przyrodą i otoczeniem, a nie zachowują się jak bydło wypuszczone do lasu"
- gizmo
-
- Kontaktowanie:
czytasz chłopaku ze zrozumieniem, czy po prostu jad Ci oczka zalewa
akcja ze śmieciami była legalna, tego nie komentowałem, chociaż wiadomo w jakim była celu zrobiona...
ale jak już tak drążysz temat... całe TAC w jakim stopniu było legalne
może ja się mylę... i niech mnie ktoś sprostuje... na terenie JURY jest ZAKAZ JAZDY
po lasach jest ZAKAZ JAZDY
a to SLU to ma byc pomoc, czy straszenie
zresztą rybka... bądźcie dalej zauroczeni swoim prezesem
Pozdrawiam i życzę miłej zabawy
Wojtek
to od razu odpiszę xkrzysx
byłem ciągany po Policji i sądach z powodu imprez tego pana, więc mam prawo
to, że nie zgłosiłem do prokuratury, to był mój błąd, bo miałem nadzieję, że chłopak sobie jakoś życie wyprostuje i nie będzie więcej ludzi naciągał
niestety menda wróciła po 3 latach (czyli minęły zawiasy) i bruździ dalej
i nadal bym nic nie pisał, ale zostałem posądzony o nasyłanie policji i służb leśnych po :integracji częstochowskiej" a póxniej jakieś dziwne wrzuty na temat Operacji Krzepice 4x4
aaa... prezesem to był... klubu, którego nie było i nadal nie ma, a składki płaciliśmy...
długa historia, może kiedyś sam do tego dojdziesz, ale nie chcę, żeby ktoś miał do mnie kiedyś pretensje, że nie uprzedzałem... tak jak mnie nikt nie uprzedził
z mojej strony EOT
Pozdrawiam
Wojtek

akcja ze śmieciami była legalna, tego nie komentowałem, chociaż wiadomo w jakim była celu zrobiona...
ale jak już tak drążysz temat... całe TAC w jakim stopniu było legalne

może ja się mylę... i niech mnie ktoś sprostuje... na terenie JURY jest ZAKAZ JAZDY

a to SLU to ma byc pomoc, czy straszenie

zresztą rybka... bądźcie dalej zauroczeni swoim prezesem
Pozdrawiam i życzę miłej zabawy
Wojtek
to od razu odpiszę xkrzysx
byłem ciągany po Policji i sądach z powodu imprez tego pana, więc mam prawo

to, że nie zgłosiłem do prokuratury, to był mój błąd, bo miałem nadzieję, że chłopak sobie jakoś życie wyprostuje i nie będzie więcej ludzi naciągał

niestety menda wróciła po 3 latach (czyli minęły zawiasy) i bruździ dalej

i nadal bym nic nie pisał, ale zostałem posądzony o nasyłanie policji i służb leśnych po :integracji częstochowskiej" a póxniej jakieś dziwne wrzuty na temat Operacji Krzepice 4x4
aaa... prezesem to był... klubu, którego nie było i nadal nie ma, a składki płaciliśmy...
długa historia, może kiedyś sam do tego dojdziesz, ale nie chcę, żeby ktoś miał do mnie kiedyś pretensje, że nie uprzedzałem... tak jak mnie nikt nie uprzedził

z mojej strony EOT
Pozdrawiam
Wojtek
Gizmo, widzisz, najpierw piszesz, obrażasz od bydła, rzucasz oskarżenia (to jest karalne) o fałszowanie naklejek a teraz grzecznie mówisz że tylko ostrzegasz? Przed kim i kogo i w jaki sposób? Chłopie ogarnij się!
Chcesz zakończyć temat, wycofać się
na zasadzie wejdę, pierdnę i zostawię smród innym, niech oni się martwią.
Sorry, ale to tylko o Tobie świadczy.
Są tematy których nie ogarniam i nie muszę bo mnie nie dotyczą, ale dlaczego mnie ktoś obraża, chociaż mnie nie zna? Dlatego że zadaję się z inną osobą niż on? Następnym razem jak kogoś obrazisz, zastanów się czy warto, srasz we własne gniazdo!
Chcesz zakończyć temat, wycofać się

Sorry, ale to tylko o Tobie świadczy.
Są tematy których nie ogarniam i nie muszę bo mnie nie dotyczą, ale dlaczego mnie ktoś obraża, chociaż mnie nie zna? Dlatego że zadaję się z inną osobą niż on? Następnym razem jak kogoś obrazisz, zastanów się czy warto, srasz we własne gniazdo!
Pajero I 2,5td daje radę
Robię dobre wrażenie i wstyd rodzinie
- gizmo
-
- Kontaktowanie:
sam się ogarnij
napisałem EOT, bo nie chciałem brnąc dalej, ale jeśli chcesz, to będę odpowiadał
nie "rzucam oskarżeń" a jeśli, to podaj proszę przykład
nie mówię grzecznie, tylko prawdę
i powtórnie... sam się ogarnij, bo za krótko jesteś w temacie i troszeczkę za mało wiesz...
i może zanim zaczniesz jeździc, zmienisz zdanie...
ja na tym forum też takiego jednego pajaca kiedyś broniłem
napisałem EOT, bo nie chciałem brnąc dalej, ale jeśli chcesz, to będę odpowiadał

nie "rzucam oskarżeń" a jeśli, to podaj proszę przykład
nie mówię grzecznie, tylko prawdę
i powtórnie... sam się ogarnij, bo za krótko jesteś w temacie i troszeczkę za mało wiesz...
i może zanim zaczniesz jeździc, zmienisz zdanie...
ja na tym forum też takiego jednego pajaca kiedyś broniłem

gizmo pisze:czytasz chłopaku ze zrozumieniem, czy po prostu jad Ci oczka zalewa![]()
bo ja tu czego nie rozumiem...gizmo pisze:ścigają kolesi z lewymi plakietkami Lasów Państwowych itd...
najwyższa pora, bo znalazło się sporo cwaniaków, którzy takie plakietki porobili i czują się bezkarnie...
A w jakim celu była zrobiona... wystarczyło po nas przejechać, bo gdyby była robiona "dla picu" jak sugerujesz, to nie wyrzucilibyśmy 4 pełnych przyczep śmieci, każdy by zebrał po papierku i finito
czy może tu też czego nie rozumiem.
Tu jest temat o SOG-u II
Jak Piotrek pisał, a kto się skarżył, ze mało było szutrów, a dużo asfaltów - jak dla mnie to jest dowód na szacunek prawa i przepisów, bo bocznych dróżek w las widziałem mnóstwo, ale "tu zjecha nie możemy, tędy jechać nie wolno" - byłbyś to byś wiedział. A tak swoją nikłą i mizerną wiedzę opierasz na domysłach a może urojeniach.
www.trawers4x4.pl
XJ 4.0 renix +2" na 31"
XJ 4.0 renix +2" na 31"
A co to było? Nie oskarżenia?gizmo pisze: ostatnio ścigają kolesi z lewymi plakietkami Lasów Państwowych itd...
najwyższa pora, bo znalazło się sporo cwaniaków, którzy takie plakietki porobili i czują się bezkarnie...
.
Dla Twej wiadomości, mam taką i nie jest to "plakietka" Lasów Państwowych, Takową plakietkę ma również komendant Straży Leśnej, leśniczy i ogólnie wszyscy co brali udział w akcji sprzątania lasu. AKCJI PROMUJĄCEJ JAZDĘ 4X4
gizmo pisze:Popieram inicjatywy promujące turystykę 4x4![]()
Co popierasz?
"Bydło" dało Ci argumenty swojej akcji promującej, a Ty poza słowem pisanym nic!
Ostatnio zmieniony śr sie 17, 2011 11:00 pm przez fraberger, łącznie zmieniany 1 raz.
Pajero I 2,5td daje radę
Gizmo, zaczynasz się gubić w tym co piszesz, najpierw piszesz, że nielegalne nalepki, a potem że akcja była ok, ale w wiadomym celu.
O co chodzi?
O co chodzi?
Pajero I 2,5td daje radę
Wojtek, co Ci się stało
ogarnij chłopie się.- pierzesz jakieś brudy prywatne,- nie do końca jasne. Nikt nie wygarnia Ci jak próbować ubrać ......... w pół melona, ........ czy inne ciekawe historie, a jest ich sporo
. Uważaj, bo ktoś pogrzebie w Twojej przeszłości i będzie wstyd. Odpuść. Myśl chłopie, bo brniesz w ślepą uliczkę, - a czasami Cię ponosi. Dla mnie EOT, bo to nie miejsce na takie dyskusje.

Gizmo weź no trochę coś na wstrzymanie może ?
Albo po pijaku nie pisz
Albo po pijaku nie pisz

Zdrapek i poharatka
-
- Kontaktowanie:
Oświadczenie
W związku z pomówieniami mnie przez pana „gizmo „ o takie postępowanie i właściwości które poniżają mnie w oczach kolegów i koleżanek oraz mogą narazić mnie na utratę zaufania
informuje że wystąpiłem do Prokuratury Rejonowej w Częstochowie przy ulicy Kilińskiego o ściganie pana „gizmo” o występek z Art. 212 kk par.1 i 2 kk
EOT
W związku z pomówieniami mnie przez pana „gizmo „ o takie postępowanie i właściwości które poniżają mnie w oczach kolegów i koleżanek oraz mogą narazić mnie na utratę zaufania
informuje że wystąpiłem do Prokuratury Rejonowej w Częstochowie przy ulicy Kilińskiego o ściganie pana „gizmo” o występek z Art. 212 kk par.1 i 2 kk
EOT
www.off-road24.pl
Tym optymistycznym akcentem zakończmy ten topik.

Zdrapek i poharatka