auto-hotel wyprawówka szoł

Moderator: Misiek Bielsko

Awatar użytkownika
bert

Kontaktowanie:

auto-hotel wyprawówka szoł

Post autor: bert » śr kwie 08, 2015 9:11 pm

Wiele może kryć się pod takim określeniem zatem najpierw doprecyzuję.
Auto wyprawowe to pojazd mniejszy lub większy pozwalający użytkownikom (co najmniej dwojgu osobników) obyć się w podróży bez udogodnień hotelowo/campingowych.
Zatem (takie auto) to dom, kuchnia, warsztat, magazyn części i żarcia. Garderoba i składzik w suterynie. Całość na kółkach. Pozwalający na co najmniej tygodniową autonomię odcywilizacyjną.
Auto musi być 4x4 lub 6x6 (większe nie mają sensu) a jednonapędowce nas nie interesują.
Teraz dlaczego/poco o tym piszę.
Mamy tego sporo, wędrujemy to tu to tam, z rodzinami, psami i kto sie tam jeszcze załapuje.
Może warto się spotkać raz do roku na „Wszechstronnym Konkursie Klamota Wyprawowego” ;) (analogia do końskiego WKKW z lekka zamierzona). Zaprezentować swoje rozwiązania, pokazać swój sprzęt, może publicznie to i owo o swojej podróży tej czy tamtej powiedzieć, przy okazji pobiwakować i poprzemieszczać się w fajnym terenie.
Mogę zaproponować (jeśli będą chętni by się pobawić i zaprezentować) imprezę zbliżoną do powyższego (trasa/biwaki) zarysu w terminie 13-16* sierpnia br. Zakładam, że impreza jest dla uczestników darmowa przynajmniej w kwestii tras (możliwości legalnego poruszania się w terenie po określonych atrakcyjnych trasach), mam nadzieję, że również uda się załatwić darmową możliwość biwakowania dla zakwalifikowanych uczestników. Oczywiście paliwo, jedzenie, ubezpieczenie etc uczestnicy muszą sobie zapewnić sami.
Widzę to tak, udział aut wyprawowych w grupie:
W grupie „typowych terenówek” do 30 miejsc
W grupie „busowatych” do 20 miejsc
Większa ilość już niestety za jaką taką odp[łatnością
Około 400 km trasy (mapy i częściowo RB) do przejechania wedle własnego uznania.
W powyższym limicie (30/20) udział dla zgłoszonych i zakwalifikowanych bezpłatny
3 x razy biwak (fajne miejsca nad jeziorami) prawdopodobnie również nieodpłatne
Konkurs** na najciekawszy pojazd wyprawowy w grupie „typowa terenówka” i w grupie „busowate” może będą nagrody.
Jeżeli do 15 maja*** zgłosi się ½ limitu podanego powyżej to poczynię kroki ku realizacji takiego spotkania/zlotu/rajdu/ w porozumieniu z samorządami z regionu oraz ALP.

No to teraz można swoje zdanie…
Albo pomysły…
Albo cokolwiek

*16 sierpnia są akurat „Mistrzostwa w chodzeniu po Drawie” przyjemna impreza dla „twardzieli” ale też i rodzinna więc dobrze się składa, można będzie sobie w niej wziąć udział (impreza jest nieodpłatna)
**konkurs: w konkursie mogą wziąć udział auta „tworzone” przez właściciela w miarę samodzielnie, ot jakaś dyskoteka czy patrol ze spaniem i stolikiem byle funkcjonalnym. Nie chodzi o to, by tworzyć warunki do wyścigu o palmę „najfajności” aut przebudowanych na zlecenie właściciela przez wyspecjalizowane firmy (może z czasem i dla nich utworzymy konkurencję) na ten czas mowa wyłącznie o amatorskich działaniach i wykonaniach.
***15 maja jako termin bowiem przygotowanie tego wszystkiego wymaga czasu, choćby na rozmowy z samorządami itd. Od 4 czerwca jestem przez dwa miesiące w Rumunii więc…
No jak widać, by zabrać się za to, musiałbym wiedzieć o jakiś FAKTYCZNYCH chętnych uczestnikach do podanego terminu
ludzie brną w wojny prowadzeni metodami wypróbowanymi przy sprzedaży podpasek i proszku do prania

Awatar użytkownika
Piotrek M

Kontaktowanie:

Re: auto-hotel wyprawówka szoł

Post autor: Piotrek M » śr kwie 08, 2015 9:18 pm

A gdzie Ci Norbert zgłoszenie wysyłać ?
Tu czy na maila ?
prezes ma racje
http://www.4x4.szczecin.pl
DR 800 S

Awatar użytkownika
selim

Post autor: selim » śr kwie 08, 2015 9:21 pm

Fajnie...gdzie miałoby to mieć miejsce ?
jak pisze...sorry - nowa szata tak wali po oczach
gg4987422
LR D2 -skurwiel
Rakieta - resorak nie-do-zajechania

Awatar użytkownika
bert

Kontaktowanie:

Post autor: bert » śr kwie 08, 2015 9:29 pm

a gdzie mogę za darmochę zaproponować taki kawał trasy i może również za darmochę biwakowiska?
Pojezierze drawskie z jego urokami, to chyba oczywiste :)
ludzie brną w wojny prowadzeni metodami wypróbowanymi przy sprzedaży podpasek i proszku do prania

Awatar użytkownika
bert

Kontaktowanie:

Post autor: bert » śr kwie 08, 2015 9:31 pm

Piotrek M pisze:A gdzie Ci Norbert zgłoszenie wysyłać ?
Tu czy na maila ?
Tu!
Jak się kto zgłosi, zajmie miejsce a potem nie przyjedzie to tu się będzie wstydził ;)
zatem tu
1
2
3 itd

Awatar użytkownika
Piotrek M

Kontaktowanie:

Post autor: Piotrek M » śr kwie 08, 2015 9:41 pm

1. Piotrek M klasa-"typowa terenówka"
Ostatnio zmieniony śr kwie 08, 2015 9:49 pm przez Piotrek M, łącznie zmieniany 1 raz.
prezes ma racje
http://www.4x4.szczecin.pl
DR 800 S

Awatar użytkownika
jradek

Post autor: jradek » śr kwie 08, 2015 9:47 pm

Pojezierze Drawskie jest super, ale czy mogę przyjechać kompletnie nie wyprawowym Padżerakiem?
Jako dżentelmen upijam się po 18-stej.

Awatar użytkownika
andrzej:)

Post autor: andrzej:) » śr kwie 08, 2015 9:53 pm

Tez bylbym chetny w klasie typowa terenowka.

Awatar użytkownika
bert

Kontaktowanie:

Post autor: bert » śr kwie 08, 2015 11:01 pm

Panowie podkreślam impra nieodpłatnie dostępna jest dla aut wyprawowych.
Typowa terenówka oznacza auto wyprawowe oparte o jakąkolwiek terenówkę (nie ciężarową, nie busowatą) ale wyprawówkę z socjalem. Może to być np: namiot dachowy. Busowate terenówki to oddzielna kategoria

mogę rozważyć ileś miejsc dla "niewyprawówek" ale sorka nie mogę naciągać przyjętych reguł ni finansujących (?) to samorządów i takie mogą być (nie wiem jeszcze) odpłatnie.

no i jeszcze jedno, nie ma podziałów swój wróg (forumowych) może przyjechać każdy, nawet Zibi ;)

Awatar użytkownika
PiRoman

Kontaktowanie:

Post autor: PiRoman » czw kwie 09, 2015 1:58 am

Busowata ośka na agresywniejszej gumie i z windą oraz socjalem się kwalifikuje?
Nie trzymam Kobiet w domu...

erpe_roman
Za tęczowym mostem: Ranger, Fiorino, Hąda, Pajero, Frontera, Sintra

Awatar użytkownika
jradek

Post autor: jradek » czw kwie 09, 2015 7:33 am

Prawdopodobnie termin będzie mi kolidował z urlopem głównym, ale bywałem na Drawskim wiele lat temu, jeszcze stopem i chciałbym BARDZO tam skoczyć jeszcze raz. Jak chodzi o płatność to o ile kasa będzie nie z kosmosu to jak najbardziej. Po prostu nie mam zamiaru płacić powiedzmy 6 stów za dwa noclegi na polu namiotowym i roadbooka.
Jako dżentelmen upijam się po 18-stej.

Awatar użytkownika
bert

Kontaktowanie:

Post autor: bert » czw kwie 09, 2015 7:38 am

PiRoman pisze:Busowata ośka na agresywniejszej gumie i z windą oraz socjalem się kwalifikuje?
a dasz radę na trasie?
Jak dla mnie agresywna guma winda i socjal wystarcza

Awatar użytkownika
PiRoman

Kontaktowanie:

Post autor: PiRoman » czw kwie 09, 2015 7:43 am

No to jeśli starczy to zgłaszam załogę: dwa ludzie + dwie psie + RWD z windą i socjalem.

Dziękuję.

Psie dozwolone?

erpe_roman

Awatar użytkownika
Kabal

Post autor: Kabal » czw kwie 09, 2015 7:48 am

bert pisze:
PiRoman pisze:Busowata ośka na agresywniejszej gumie i z windą oraz socjalem się kwalifikuje?
a dasz radę na trasie?
Jak dla mnie agresywna guma winda i socjal wystarcza
Zdajesz sobie sprawę, że Romek pod pojęciem "agresywniejsza guma" ma na myśli co najwyżej nowe nalewki z bieżnikiem całorocznym ?? :)21
Chociaż mu postaw warunek, żeby przyspawał jakiegoś zagiętego pręta zbrojeniowego z przodu, to go przeciągniecie, inaczej znając jego zdolności do parkowania w miejscach nieoczywistych, stanie Wam w poprzek trasy tak, że nawet nie dacie rady go porzucić w lesie :)21
Chyba, że domontuje windę :)2 :)21
Też bym pojechał, ale 13.08 to już będę w Wiedniu czekał na samolot do Delhi 8)
Your body is not a temple, it's an amusement park. Enjoy the ride.
tel. 504126172

Awatar użytkownika
bert

Kontaktowanie:

Post autor: bert » czw kwie 09, 2015 7:51 am

PiRoman pisze:No to jeśli starczy to zgłaszam załogę: dwa ludzie + dwie psie + RWD z windą i socjalem.

Dziękuję.

Psie dozwolone?
psie jak najbardziej, kochanki również, żony jeśli nie psują zabawy... mogą być ;) dzieci własne i pozyskane na odpowiedzialność własną ;0

Awatar użytkownika
bert

Kontaktowanie:

Post autor: bert » czw kwie 09, 2015 7:55 am

Listy
"zwykłe z socjalem"
1. Piotrek M
2. Marcin ZDR
3. Mamut def
4.

"Busowate"
1. Piroman
2. mua
3.

Awatar użytkownika
PiRoman

Kontaktowanie:

Post autor: PiRoman » czw kwie 09, 2015 9:36 am

Kabal, chyba ocipiałeś... Ja?! Nowa guma?! Religia mi nie pozwala. Co najwyżej w celu zwiększenia agresji drutem owinięta...

erpe_roman

Awatar użytkownika
Kabal

Post autor: Kabal » czw kwie 09, 2015 9:38 am

Po przysmarkaniu kątowników pod wyciągarkę zostanie Ci parę metrów drutu spawalniczego, jak znalazł :)21
Szkoda, że nie zobaczę jak rozrywacie transita live, ale może ktoś zarejestruje chociaż :roll:
Your body is not a temple, it's an amusement park. Enjoy the ride.
tel. 504126172

Awatar użytkownika

Post autor: andrzej:) » czw kwie 09, 2015 9:57 pm

bert pisze:Panowie podkreślam impra nieodpłatnie dostępna jest dla aut wyprawowych.
Typowa terenówka oznacza auto wyprawowe oparte o jakąkolwiek terenówkę (nie ciężarową, nie busowatą) ale wyprawówkę z socjalem. Może to być np: namiot dachowy. Busowate terenówki to oddzielna kategoria

mogę rozważyć ileś miejsc dla "niewyprawówek" ale sorka nie mogę naciągać przyjętych reguł ni finansujących (?) to samorządów i takie mogą być (nie wiem jeszcze) odpłatnie.

no i jeszcze jedno, nie ma podziałów swój wróg (forumowych) może przyjechać każdy, nawet Zibi ;)
Mam jakas tam zabudowe do spania, ale zeby to nazywac socjal.....nie wiem :-?

Awatar użytkownika
bert

Kontaktowanie:

Post autor: bert » czw kwie 09, 2015 10:08 pm

cytata z cytata:

wziąć udział auta „tworzone” przez właściciela w miarę samodzielnie, ot jakaś dyskoteka czy patrol ze spaniem i stolikiem byle funkcjonalnym. Nie chodzi o to, by tworzyć warunki do wyścigu o palmę „najfajności” aut przebudowanych na zlecenie właściciela przez wyspecjalizowane firmy

Awatar użytkownika
Misiek Bielsko

Kontaktowanie:

Post autor: Misiek Bielsko » pt kwie 10, 2015 6:31 pm

Chętnie bym przyjechał się poznac osobiście w końcu, Pahero 2,8, albo jeśli się sprzeda, to parchem brata, albo vw multivanem towarzysko. Pahero i parch mają trochę km nalatane z dala od domu, myślę, że się łapią na wyprawówki.
Tak więc, jeśli można, to się zgłaszam + dwie kobity i dwa psy.

Awatar użytkownika
nissterr

Post autor: nissterr » pt kwie 10, 2015 7:51 pm

Chętnie bym przyjechał, ale termin jest iście... wyprawowy i będę w tym czasie na wyprawie :)
Szkoda, że nie kapkę przed wakacjami :roll:
WJ21
Państwowa dziwka, flądra w jedwabiu i złocie. Chcą za nią tren nieść, duszę włócząc w błocie

krzyszkow
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: krzyszkow » sob kwie 11, 2015 10:52 am

Luks pomysl :)2

Ja się zapisuje do busowatych bo właśnie zanabyłem multivana 4motion i robi się na skromną wyprawówkę. Jest jeszcze parch wyprawowy ale mam nadzieje ze do tej pory się sprzeda.

Awatar użytkownika

Post autor: andrzej:) » sob kwie 11, 2015 10:05 pm

bert pisze:cytata z cytata:

wziąć udział auta „tworzone” przez właściciela w miarę samodzielnie, ot jakaś dyskoteka czy patrol ze spaniem i stolikiem byle funkcjonalnym. Nie chodzi o to, by tworzyć warunki do wyścigu o palmę „najfajności” aut przebudowanych na zlecenie właściciela przez wyspecjalizowane firmy
No to sie lapie 8)

Awatar użytkownika
PiRoman

Kontaktowanie:

Post autor: PiRoman » ndz kwie 12, 2015 10:30 am

erpe_roman

ODPOWIEDZ

Wróć do „Turystyczne zorganizowane”