Góry Świętokrzyskie

Moderator: Misiek Bielsko

Awatar użytkownika
czaya
Kontaktowanie:

Góry Świętokrzyskie

Post autor: czaya » czw lip 13, 2006 1:17 pm

Przerabiał ktoś to ?
Obrazek
roadbook wygodniejszy sporo niż mapy tylko zastanawiam się na ile trasy prowadzą zwykłymi polnymi drogami po których mieszkańcy jeżdżą osobówkami a na ile jest to jakiś kawałek off-road'u.a więcej informacji tutaj: http://offroad.swietokrzyski.pl/offroad ... wodnik.htm
z góry dziękuję za jakies opinie.

Awatar użytkownika
Żona GRUZINA

Post autor: Żona GRUZINA » czw lip 13, 2006 1:39 pm

Publikacji nie widziałam....trasa zaznaczona na mapce to raczej szutry i polne drogi z mozliwymi "artakcjami" bogata w piekne widoki...Jeśli przewodnik robiony był w oparciu na trasach imprez organizowanych przez "babę Jagę"to może byc ciekawy. Zerknęłam na roadbooka...i tu widzę raczej trasę o charakterze turystycznym. Oogólnie z tych informacji ciezko cos powiedziec :(
"niedaleko pada z woza... baba w woza konie w smiech"

Awatar użytkownika
Koyot

Post autor: Koyot » czw lip 13, 2006 1:44 pm

nieoszukujmy sie off-rodu mało bedzie wg. przewodnika ale zwiedzisz to i owo

zwykle na imprezy koledzy z Kielc duzo załatwiaja aby wiechac tam gdzie jest łoffrołd :roll:

Ciebie jak tam dopadna to:

1. zapłacisz = jak to straz lesna itp
2. obija ware; wyklepia maske w terenowce - jezeli trafisz na rozwscieczonego rolnika ktory ma juz dosc dojazdowek przez jego łączke :wink:

np. w Iłzy 1 uzbrojony Rolnik zawrocil 50 samochodow :o ale w obwodzie mial poł wsi ktora nadciagała z daleka

np. w Łaskarzewie 3 szybkich, uzbrojonych Rybaków sprawnie otoczyło nasz kordon 3 zagubionych terenowek platajacych sie po "groblach"

masz ubezpieczenie na zycie jedz w ciemno w G. Świetokrzyskie :)2
GAZ69>Terrano3.0>3xVitara>SAMURAI>TOY LJ70>JEEP TJ,XJ,WJ>2xJIMNY>2xGVII2,7+TJ

Awatar użytkownika
Żona GRUZINA

Post autor: Żona GRUZINA » czw lip 13, 2006 1:56 pm

Koyot pisze:nieoszukujmy sie off-rodu mało bedzie wg. przewodnika ale zwiedzisz to i owo

zwykle na imprezy koledzy z Kielc duzo załatwiaja aby wiechac tam gdzie jest łoffrołd :roll:

2. obija ware; wyklepia maske w terenowce - jezeli trafisz na rozwscieczonego rolnika ktory ma juz dosc dojazdowek przez jego łączke :wink:

np. w Iłzy 1 uzbrojony Rolnik zawrocil 50 samochodow :o ale w obwodzie mial poł wsi ktora nadciagała z daleka

np. w Łaskarzewie 3 szybkich, uzbrojonych Rybaków sprawnie otoczyło nasz kordon 3 zagubionych terenowek platajacych sie po "groblach"

Kojot Ty jak zwykle "siejesz" wrogą propagande :)21 ....wiem, że jestes mało pozytywnie nastawiony do "kieleckiego"offroadu ale bez przesady...jak jedzie kilkanascie aut to faktycznie bez "załatwiania" jest ryzyko...ale my jeżdzimy w góra 3 auta i jakoś nikt nas na widły nie nadział :)20 Zrobilismy kilka super tras wspierając sie szczegółowymi mapami i wierz mi było mase atrakcji i prawdziwy cięzki offroad :)2 :)2 ..bez kasy i ubezpieczenia na zycie :)23 :)21
"niedaleko pada z woza... baba w woza konie w smiech"

Awatar użytkownika
scyzoryk73

Post autor: scyzoryk73 » czw lip 13, 2006 4:05 pm

Koyot pisze:nieoszukujmy sie off-rodu mało bedzie wg. przewodnika ale zwiedzisz to i owo

czyli scyzoryk ew. siekirka :)21
zawsze trzeba widzieć plusy w minusach
za pasem nóż a w ręku kij, krawieckie szydło w kapeluszu

Awatar użytkownika
Karson

Kontaktowanie:

Post autor: Karson » czw lip 13, 2006 4:30 pm

Mam pierwszą część tego przewodnika. Trasy ciekawe ale... jest ich mało i są typowo turystyczne. Owszem, niektóre miejsca mogą ( i są) ciekawe offroadowo ale w okresie letnim i obecnie panującej suszy wszystko wyschło. :)3 Drogi są przede wszystkim polne i leśne (ale otwarte), sporo ładnych widoczków.
Kiedy chcesz przyjechać, jaką brygadą i w jakim celu? Zwiedzanie zabytków czy po prostu objazd dostępnymi ścieżkami naszych pięknych górek? :wink:
SCARAB TEAM
Land Rover rullez :)21

Awatar użytkownika
czaya
Kontaktowanie:

Post autor: czaya » czw lip 13, 2006 8:02 pm

Po pierwsze: Dzięki za zainteresowanie
i do rzeczy :)21

[quote='Żona Gruzina"]Jeśli przewodnik robiony był w oparciu na trasach imprez organizowanych przez "babę Jagę"to może byc ciekawy[/quote]

no wygląda na to że jest, raczej specjalnie dla celów stworzenia przewodnika nikt tych gór specjalnie innymi drogami nie objeżdżał, no chyba że objeżdżał :)21 bardziej na północ mieszkam-może u nas jest inaczej :wink:
Koyot pisze:masz ubezpieczenie na zycie jedz w ciemno w G. Świetokrzyskie :)2
no aż tak źle to na pewno nie jest-nie przestraszysz mnie :)21
Żona Gruzina pisze:Kojot Ty jak zwykle "siejesz" wrogą propagande
:)20
scyzoryk73 pisze:czyli scyzoryk ew. siekirka
Mam oba przyrządy :)2 po 1 sztuce - mam nadzieje ze wystarczy :)21
Karson pisze:Mam pierwszą część tego przewodnika. Trasy ciekawe ale... jest ich mało i są typowo turystyczne. Owszem, niektóre miejsca mogą ( i są) ciekawe offroadowo ale w okresie letnim i obecnie panującej suszy wszystko wyschło. Drogi są przede wszystkim polne i leśne (ale otwarte), sporo ładnych widoczków.
o to już konkret :)2
Karson pisze:Kiedy chcesz przyjechać, jaką brygadą i w jakim celu? Zwiedzanie zabytków czy po prostu objazd dostępnymi ścieżkami naszych pięknych górek?
dwa samochody pewnie, góra trzy. Turystycznie, ale tak żeby nie tylko szutrami jeździć bo tak to moge skoczyć plaskaczem-a nie chce.
pytałem o przewodnik, bo wtedy będę miał pewność że nikomu w okolicy nie narobie bałaganu, jeżdżąc tam gdzie nie powinienem.
generalnie to namiot, biwaki, objazdówka w kilka dni i żadnego zwiedzania tam gdzie można spotkać tłumy. jeden dzień zostwaić samochody i przejść sie po górkach-bo jak byłem ostatnio w Świętokrzyskich to był jeszcze poprzedni ustrój :)21
lajt, ale żeby nie było nudno :roll:
chciałbym skoczyć na przełomie siernia i września, a jak się nie zbiorę to poczekam na drugą edycję przewodnika i pojadę za rok :)21 :)20

Awatar użytkownika
Karson

Kontaktowanie:

Post autor: Karson » czw lip 13, 2006 8:48 pm

czaykowski pisze:..chciałbym skoczyć na przełomie siernia i września, a jak się nie zbiorę to poczekam na drugą edycję przewodnika i pojadę za rok :)21 :)20
Nie pamiętam dokładnie kiedy ma być uzupełnienie przewodnika (czyt. druga część), jakoś mi to umknęło poczas rozmowy z Wojtkiem. :wink: Może do czasu Waszego wyjazdu pokaże się ono i byłoby Wam łatwiej się poruszać. :)2 Jeśli masz GPS-a to wybieraj drogi najniższej kategorii, wiele z nich prowadzi przez lasy i pola, czyli plaskacz nie dałby rady. :lol:
Koyota nie słuchaj, tak jak Sylwia napisała, sieje wrogą propagandę. Ludzie są mili i przyjaźnie nastawieni. Zresztą wbrew powszechnemu mniemaniu, nasza zaściankowość nie idzie w parze z rozwojem cywilizacji. :)20 Dróg utwardzonych jest sporo, nawet przez lasy prowadzą "kocie łby". Ale są i perełki pochowane gdzieś na uboczu, warto ich szukać. :)2
W którą część gór chcesz jechać i jakiej pomocy oczekujesz?
Bo my... pomożemy! :)2 :)21
SCARAB TEAM

Awatar użytkownika
scyzoryk73

Post autor: scyzoryk73 » czw lip 13, 2006 9:12 pm

Karson pisze:
czaykowski pisze:..chciałbym skoczyć na przełomie siernia i września, a jak się nie zbiorę to poczekam na drugą edycję przewodnika i pojadę za rok :)21 :)20
Nie pamiętam dokładnie kiedy ma być uzupełnienie przewodnika (czyt. druga część), jakoś mi to umknęło poczas rozmowy z Wojtkiem. :wink: Może do czasu Waszego wyjazdu pokaże się ono i byłoby Wam łatwiej się poruszać. :)2 Jeśli masz GPS-a to wybieraj drogi najniższej kategorii, wiele z nich prowadzi przez lasy i pola, czyli plaskacz nie dałby rady. :lol:
Koyota nie słuchaj, tak jak Sylwia napisała, sieje wrogą propagandę. Ludzie są mili i przyjaźnie nastawieni. Zresztą wbrew powszechnemu mniemaniu, nasza zaściankowość nie idzie w parze z rozwojem cywilizacji. :)20 Dróg utwardzonych jest sporo, nawet przez lasy prowadzą "kocie łby". Ale są i perełki pochowane gdzieś na uboczu, warto ich szukać. :)2
W którą część gór chcesz jechać i jakiej pomocy oczekujesz?
pomożemy :)2 tym bardziej że ma scyzoryk i siekierę :)21
zawsze trzeba widzieć plusy w minusach
za pasem nóż a w ręku kij, krawieckie szydło w kapeluszu

Awatar użytkownika
czaya
Kontaktowanie:

Post autor: czaya » pt lip 14, 2006 9:33 am

Karson pisze: W którą część gór chcesz jechać i jakiej pomocy oczekujesz?
sam nie wiem gdzie chce jechać :)21
w góry świętokrzyskie :)2 :)21
poszukam i poczytam a potem Ci powiem 8)

a całość przewodnika będzie w sprzedaży od (pewnie około) 16 stycznia 2007

jarzyna
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: jarzyna » pt lip 14, 2006 10:53 am

Tego YJ z okladki mozna kupic widzialem ogloszenie pare dni temu http://www.gratka.pl/moto/tresc.phtml?i ... e11369f4ab
WRANGLER

Awatar użytkownika
czaya
Kontaktowanie:

Post autor: czaya » pt lip 14, 2006 11:07 am

jarzyna pisze:Tego YJ z okladki mozna kupic widzialem ogloszenie pare dni temu http://www.gratka.pl/moto/tresc.phtml?i ... e11369f4ab
nie wiem czy to dobrze czy źle... :roll: :)21

Awatar użytkownika
Karson

Kontaktowanie:

Post autor: Karson » pt lip 14, 2006 11:24 am

czaykowski pisze:..sam nie wiem gdzie chce jechać :)21
w góry świętokrzyskie :)2 :)21
poszukam i poczytam a potem Ci powiem 8)
OK. :)2 Daj znać jakby coś. :wink:
SCARAB TEAM

sinkler

Post autor: sinkler » ndz lip 16, 2006 7:42 pm

Ja byłem kilka razy u Was i muszę podtrzymać dobrą opinię o terenach G Świętokrzyskich .
Karson Daj znać jak będziecie robić jakiś jakiś dłuższy przelot z noclegiem .Ja jestem z Łodzi jeżdżę zieloną gelendą byłem parę razy na imprezach u wojtka, może przypominasz mnie sobie.
Piotrek
stary dyfer

Awatar użytkownika
Karson

Kontaktowanie:

Post autor: Karson » ndz lip 16, 2006 10:38 pm

sinkler pisze:...Karson Daj znać jak będziecie robić jakiś jakiś dłuższy przelot z noclegiem .Ja jestem z Łodzi jeżdżę zieloną gelendą byłem parę razy na imprezach u wojtka, może przypominasz mnie sobie.
Piotrek
Nie brałem udziału w lokalnych imprezach, raz z krótkiego stażu offroadowego, dwa - po co płacić za jazdy "u siebie". Ale nie mówię że kiedyś to się nie stanie. :wink:
SCARAB TEAM

Awatar użytkownika
Wojteeek

Post autor: Wojteeek » ndz lip 16, 2006 10:51 pm

sinkler pisze: .Ja jestem z Łodzi jeżdżę zieloną gelendą byłem parę razy na imprezach u wojtka, może przypominasz mnie sobie.
Piotrek
Chyba mijaliśmy sie wiosną w Chęcinach, wytyczaliśmy trasę na dzieciaki offroadziaki -byłem białą toyotą lc73.
Pozdrawiam!

ODPOWIEDZ

Wróć do „Turystyczne zorganizowane”