Po pierwsze: Dzięki za zainteresowanie
i do rzeczy
[quote='Żona Gruzina"]Jeśli przewodnik robiony był w oparciu na trasach imprez organizowanych przez "babę Jagę"to może byc ciekawy[/quote]
no wygląda na to że jest, raczej specjalnie dla celów stworzenia przewodnika nikt tych gór specjalnie innymi drogami nie objeżdżał, no chyba że objeżdżał

bardziej na północ mieszkam-może u nas jest inaczej
Koyot pisze:masz ubezpieczenie na zycie jedz w ciemno w G. Świetokrzyskie

no aż tak źle to na pewno nie jest-nie przestraszysz mnie
Żona Gruzina pisze:Kojot Ty jak zwykle "siejesz" wrogą propagande
scyzoryk73 pisze:czyli scyzoryk ew. siekirka
Mam oba przyrządy

po 1 sztuce - mam nadzieje ze wystarczy
Karson pisze:Mam pierwszą część tego przewodnika. Trasy ciekawe ale... jest ich mało i są typowo turystyczne. Owszem, niektóre miejsca mogą ( i są) ciekawe offroadowo ale w okresie letnim i obecnie panującej suszy wszystko wyschło. Drogi są przede wszystkim polne i leśne (ale otwarte), sporo ładnych widoczków.
o to już konkret
Karson pisze:Kiedy chcesz przyjechać, jaką brygadą i w jakim celu? Zwiedzanie zabytków czy po prostu objazd dostępnymi ścieżkami naszych pięknych górek?
dwa samochody pewnie, góra trzy. Turystycznie, ale tak żeby nie tylko szutrami jeździć bo tak to moge skoczyć plaskaczem-a nie chce.
pytałem o przewodnik, bo wtedy będę miał pewność że nikomu w okolicy nie narobie bałaganu, jeżdżąc tam gdzie nie powinienem.
generalnie to namiot, biwaki, objazdówka w kilka dni i żadnego zwiedzania tam gdzie można spotkać tłumy. jeden dzień zostwaić samochody i przejść sie po górkach-bo jak byłem ostatnio w Świętokrzyskich to był jeszcze poprzedni ustrój

lajt, ale żeby nie było nudno

chciałbym skoczyć na przełomie siernia i września, a jak się nie zbiorę to poczekam na drugą edycję przewodnika i pojadę za rok