OPTourist 9.I.2011
Moderator: Misiek Bielsko
OPTourist 9.I.2011
Nowy rok za pasem....więc i nowe OPT dla właścicieli terenówek jeżdżących bez ciśnienia czas ogłosić........
W planie ......przejazd przez wiele pięknych i ciekawych miejsc korzystając ze starych zapomnianych dróg , duktów oraz terenów iście terenowych. W okolicach półmetka ognisko i chwila odpoczynku połączona z pieczeniem kiełbasek ....... jodełko w knajpce na mecie.... losowanie nagrody dla wszystkich załóg od sponsora http://www.dsp-tuning4x4.pl oraz dyplomy dla wszystkich uczestników Operacji Pomorze Tourist......
więcej szczegółów za kilka dni na http://www.mekka4x4.pl
Fotki z poprzednich OPT na stronie patrona medialnego imprezy
http://www.expedycja.pl/?section=101&show=3
termin........9.I.2011 r. Choczewo/Gniewino i okolice.......
Wpisowe jak zwykle ........ 200zł od zalogi.....dzieci do 7 lat free...osoby powyżej tego wieku... plus 30 zł.......
Nr. konta 48 1020 1811 0000 0602 0129 1939
Rafał Różalski
80-325 Gdańsk ul. Kwietna 28/2
limit załóg do 20 autek....jazda oczywiście po roadbooku...
jakieś sugestie........ zapraszam.....do pisania.....jestem otwarty na propozycje....
Zapisy na maila, w którym proszę podać...imię i nazwisko kierownika załogi oraz markę samochodu...oraz nazwę imprezy
sklep@mekka4x4.pl
Lista załóg......
1.. Wojciech Sierant Patrol 260
2.. Piotr Plewiński, Nissan Patrol GR
3.. NUREK MAV z ferajną Y61
4..
5..Mariusz Kruglinski Ford F150
6.. Dariusz Suchorz Jeep
7..Iwona Maćkowiak Jeep
8.. Marcin Pokorny Jeep
9..Janusz i Dorota Ingielewicz -Y60
10..
11.. Maciej Pawelski Y60
12.. Tomasz Slawinski NISSAN Frontier 4.0
13.. Tomcher Team Jeep Cherokee.
14.. Remik Zblewski Jeep Cherokee
15.. Piotr Zych, Jeep WK
16.. Robert skrzyniarz
17.. Arkadiusz Niebijewski
18.. Jarosław Filipiak
19... Michal Brudnicki (Misiek Cypr) Jeep ZJ
20.. Adam Gugala Jeep YJ
21..Patryk Sylka - suzuki samurai
22.. Ryszard Goluch Opel frontera
W planie ......przejazd przez wiele pięknych i ciekawych miejsc korzystając ze starych zapomnianych dróg , duktów oraz terenów iście terenowych. W okolicach półmetka ognisko i chwila odpoczynku połączona z pieczeniem kiełbasek ....... jodełko w knajpce na mecie.... losowanie nagrody dla wszystkich załóg od sponsora http://www.dsp-tuning4x4.pl oraz dyplomy dla wszystkich uczestników Operacji Pomorze Tourist......
więcej szczegółów za kilka dni na http://www.mekka4x4.pl
Fotki z poprzednich OPT na stronie patrona medialnego imprezy
http://www.expedycja.pl/?section=101&show=3
termin........9.I.2011 r. Choczewo/Gniewino i okolice.......
Wpisowe jak zwykle ........ 200zł od zalogi.....dzieci do 7 lat free...osoby powyżej tego wieku... plus 30 zł.......
Nr. konta 48 1020 1811 0000 0602 0129 1939
Rafał Różalski
80-325 Gdańsk ul. Kwietna 28/2
limit załóg do 20 autek....jazda oczywiście po roadbooku...
jakieś sugestie........ zapraszam.....do pisania.....jestem otwarty na propozycje....
Zapisy na maila, w którym proszę podać...imię i nazwisko kierownika załogi oraz markę samochodu...oraz nazwę imprezy
sklep@mekka4x4.pl
Lista załóg......
1.. Wojciech Sierant Patrol 260
2.. Piotr Plewiński, Nissan Patrol GR
3.. NUREK MAV z ferajną Y61
4..
5..Mariusz Kruglinski Ford F150
6.. Dariusz Suchorz Jeep
7..Iwona Maćkowiak Jeep
8.. Marcin Pokorny Jeep
9..Janusz i Dorota Ingielewicz -Y60
10..
11.. Maciej Pawelski Y60
12.. Tomasz Slawinski NISSAN Frontier 4.0
13.. Tomcher Team Jeep Cherokee.
14.. Remik Zblewski Jeep Cherokee
15.. Piotr Zych, Jeep WK
16.. Robert skrzyniarz
17.. Arkadiusz Niebijewski
18.. Jarosław Filipiak
19... Michal Brudnicki (Misiek Cypr) Jeep ZJ
20.. Adam Gugala Jeep YJ
21..Patryk Sylka - suzuki samurai
22.. Ryszard Goluch Opel frontera
Ostatnio zmieniony pt sty 07, 2011 1:04 pm przez jezus, łącznie zmieniany 15 razy.
bądz twardy ........ i odpuść sobie!!!!!
Re: OPTourist 9.I.2011
Baza czyli start i meta ...tak jak w listopadzie restauracja Eden.......więc znowu w okolicy znikną wszystkie kaczki
........ale to podam dopiero jutro....... moze jakieś inne miejsce... może Salino...jest o wieeeeeele większa gospoda i przy niej duza baza noclegowa....... ale klimat juz inny
....... Czekam na propozycje.......i sugestie.

Knajpa zabukowana.... Eden....... http://www.restauracjaeden.tp1.pl/
Dla nietutejszych na terenie jest pensjonat z pokoikami ...ceny przyjazne dla kieszeni....
Tym razem jedzonko będzie o wiele sprawniej rozprowadzane... na tzw. paterach .. obiecane że w kilka minut każdy kto tam juz wtargnie.. otrzyma swoje mniam mniam....
PS...tylko by wszystkie kaczki nie wyszły zanim biedny org
przysiądzie sie w konciku i złozy zamówienie... 
Dla nietutejszych na terenie jest pensjonat z pokoikami ...ceny przyjazne dla kieszeni....

Tym razem jedzonko będzie o wiele sprawniej rozprowadzane... na tzw. paterach .. obiecane że w kilka minut każdy kto tam juz wtargnie.. otrzyma swoje mniam mniam....

PS...tylko by wszystkie kaczki nie wyszły zanim biedny org

-
- jestem tu nowy...
Mam juz Mt opony do mojego Y60 i z checią sie zapisuje
MPV - Przyjeżdźacie z noclegiem czy spotykamy sie rano...
Pytanie też do reszty ferajny..

Pytanie też do reszty ferajny..

Najpierw do bólu,a później nie ma,że boli - NIEPRZEMAKALNI
Fotki
Fotki
- kermitkav8
-
jeżeli uda nam się ogarnąć i się zdecydujemy to my raczej z noclegiemNUREK MAV pisze:Przyjeżdźacie z noclegiem czy spotykamy sie rano...

to tu, to tam 

No przecież już ustaliliśmy przed 5 XII że ze mnie "mnietka faja" ostatnimi czasy i nie dam rady dojazd, trasa i powrót jednego dnia więc na pewno z noclegiem.
Na pocieszenie przynajmniej sobie kulig z dzieciakami zrobiłem.
Tylko jeszcze nie wiem czy damy radę dotrzeć w sobotę o ludzkiej porze czy na noc. Bo ponieważ 3 stycznia jakoś tak ściągam z zagramanicy.Z tego powodu jak będę stał z robotą to nie wiedzą nawet najstarsi Indianie
Skład wycieczki też lekko zmodyfikowany będzie

Na pocieszenie przynajmniej sobie kulig z dzieciakami zrobiłem.

Tylko jeszcze nie wiem czy damy radę dotrzeć w sobotę o ludzkiej porze czy na noc. Bo ponieważ 3 stycznia jakoś tak ściągam z zagramanicy.Z tego powodu jak będę stał z robotą to nie wiedzą nawet najstarsi Indianie

Skład wycieczki też lekko zmodyfikowany będzie

4x4=16
Żaba: zielony parch y60 long

OKI to my noclegi mamy zamówione więc integracje możemy rozpoczynać o wyznaczonej /uzgodnionej godzinie
P.S Robimy w sobotę jakąs trasę...?

P.S Robimy w sobotę jakąs trasę...?
Fotki
Fotki
Bardzo chętnie bym w sobotę sobie pojeździł, ale zadeklaruję się 4-5 bo dopiero wtedy będę miał rozeznanie co i jak. Nie lubię sobie robić z gęby szmaty wiec sami rozumiecie.
Na integracje powinienem dać radę dotrzeć o ludzkiej porze niezależnie od sytuacji więc...
Na integracje powinienem dać radę dotrzeć o ludzkiej porze niezależnie od sytuacji więc...

4x4=16

I znowu korytarz będzie zdemolowany...... 

jezus pisze:I znowu korytarz będzie zdemolowany......
eee wypraszam sobie

Fotki
Fotki
Wypraszam to sobie to są podłe i bezpodstawne insynuacje.
Artystyczny nieład to się nazywa
A z tym obalaniem rycerskiej to sami rozumiecie że dzień przed jazdą to tylko tak symbolicznie można
Jak będzie kiedyś imprezka sobotnia to na zakończenie możemy "powalczyć" bo w niedzielę wtedy można wydalać procenty bezstresowo, na spokojnie i do skutku

Artystyczny nieład to się nazywa

A z tym obalaniem rycerskiej to sami rozumiecie że dzień przed jazdą to tylko tak symbolicznie można

Jak będzie kiedyś imprezka sobotnia to na zakończenie możemy "powalczyć" bo w niedzielę wtedy można wydalać procenty bezstresowo, na spokojnie i do skutku

4x4=16

- kermitkav8
-
no ładnie, a ja nic takiego nie widziałam....NUREK MAV pisze: poza pobitymi lustrami,polamanymi krzesłami i powyrywana ozdobami ze ścian nic takiego sie nie zdarzyło co by można nazwać J/W![]()

poza tym jaka demolka, jaki korytarz, to było spotkanie kulturalno - dyskusyjno - rozrywkowe

to tu, to tam 

no ładnie.. największy zadymiarz.. pisze ze nic nie widziała... i pewnie nie pamięta........

Nie nie mów kermitka ,że nie pamiętasz jak sprzataliśmy szkło...kermitkav8 pisze:no ładnie, a ja nic takiego nie widziałam....NUREK MAV pisze: poza pobitymi lustrami,polamanymi krzesłami i powyrywana ozdobami ze ścian nic takiego sie nie zdarzyło co by można nazwać J/W![]()
chyba, że sprzątneliście zanim z wyrka wylazłam
![]()
poza tym jaka demolka, jaki korytarz, to było spotkanie kulturalno - dyskusyjno - rozrywkowe

a co do spotkania k-d-r to się zgadzam/y

Fotki
Fotki
- kermitkav8
-
jezus pisze:no ładnie.. największy zadymiarz.. pisze ze nic nie widziała... i pewnie nie pamięta........![]()
![]()
ja tylko chciałam pewne rzeczy zostawić w tajemnicy, co by nowi się przyłączali z ciekawości spotkań k-d-r, a Wyście od razu wszystko wypaplaliNUREK MAV pisze: Nie nie mów kermitka ,że nie pamiętasz jak sprzataliśmy szkło...?
![]()

na parkingu przy łopacieNUREK MAV pisze:a co do spotkania k-d-r to się zgadzam/ybyło zaje fajnie
![]()

to tu, to tam 

Lista zaczyna sie zapełmiać, a nawet juz prawie sie zapełniła...
Po ostatniej wizycie ne terenach imprezy znalazłem razem z osobami pomagajacymi przy spotkaniu...kilka nowych ciekawych miejsc które warto będzie zwiedzic....o ile sniegu nie przybedzie do stycznia na tyle by tylko ratraki mogły latać....ale ze to turystyk to mysle ze damy rade....lece na dniach do lasów by tam jeszcze załatwić kawałek trasy... taki z premią...
PS... zapraszam kilka osób z listy do dokonania przelewu wpisowego.......

Po ostatniej wizycie ne terenach imprezy znalazłem razem z osobami pomagajacymi przy spotkaniu...kilka nowych ciekawych miejsc które warto będzie zwiedzic....o ile sniegu nie przybedzie do stycznia na tyle by tylko ratraki mogły latać....ale ze to turystyk to mysle ze damy rade....lece na dniach do lasów by tam jeszcze załatwić kawałek trasy... taki z premią...

PS... zapraszam kilka osób z listy do dokonania przelewu wpisowego.......

własnie załatwiłem że polatamy po leśnych drogach...pikne lasy Lęborskie...zaraz po nowym roku przecieram szlaki ....w lesie powinno byc mniej sniegu a i jest do czego sie podczepić w razie W......... chciałem wczoraj przecierać ...ale pogoda tak zmienna jest że jak nigdy poczekam do samego końca.... a wszystko dla dobra ogółu.... ... Baza Eden... jak ostatnio na OPT w tym rejonie.....
PS....blokada naprawiona.... przerwany kabelek w czujniku blokady spowodował ciągły dopływ pradu do niej...i się zjarał silniczek......na szczęście miałem drugą blokade w zapasie...stara sie przewija....
PS....blokada naprawiona.... przerwany kabelek w czujniku blokady spowodował ciągły dopływ pradu do niej...i się zjarał silniczek......na szczęście miałem drugą blokade w zapasie...stara sie przewija....
Siemka Czy ktos z uczestników nocuje w Edenie z S/N
Fotki
Fotki
grubo się zastanawiamy... bo 8.I.11r. córa ma urodziny.....na 95% jestem za noclegiem z soboty na niedziele..... 

-
- jestem tu nowy...
Witam!
Jako nowy 4x4 z chęcią się przyłączę na nocleg z S/N
W sobotę będę chciał połazić w okolicach Sasina (plaża, latarnia, wydmy i jeszcze raz wydmy...), potem na nocleg. Chętnych zapraszam
W sobotę będę chciał połazić w okolicach Sasina (plaża, latarnia, wydmy i jeszcze raz wydmy...), potem na nocleg. Chętnych zapraszam
Pan stworzył ludzi, a Samuel Colt uczynił ich równymi
W takim przypadku zaraz bukuje nocleg w Edenie.......
.. jak zwykle na OPTourist nas będzie 2+2.... 

jezus pisze:W takim przypadku zaraz bukuje nocleg w Edenie......... jak zwykle na OPTourist nas będzie 2+2....
My już zabukowalismy jak tylko termin sie pokazał.

Fotki
Fotki
AAA możesz sprecyzować swój plan...?! Zastanawialiśmy sie nad spędzeniem dnia gdzieś i ten plan mi/nam odpowiada... wydmy zima moga być odjazdowe ...Piterson pisze:Witam!

P.s Niedaleko Wicka ( Poraj ) jest fajny pałacyk i jedzonko.
Fotki
Fotki
-
- jestem tu nowy...
Cześć!
Co by w sobotę nie umierać w czterech ścianach ale do tego w miarę się wyspać z założenia myślałem o 3-4 godzinnej przechadzce, mniej więcej od popołudnia aż do zmroku. Wbić się na pierwszą wydmę (na zachód od Stilo przy czerwonym szlaku), następnie pójść na przełaj około 1,5 km na drugą wydmę, która jet już mniej odwiedzana przez turystów. Stamtąd dojść do plaży i brzegiem morza do latarni kończąc w ten sposób małe kilku kilometrowe kółeczko. Trzeba mieć na uwadze, że śnieg jest pokryty warstwą lodu, a ten znowu świeżym śniegiem i dosyć ciężko się maszeruje chodząc na przełaj.
Generalnie jestem otwarty na propozycje. Jak ma być nas więcej to może lepiej pojechać do Łeby na wydmy, a z powrotem na integracje(o której jest tak głośno) przez Poraj na żarełko. Tak czy inaczej rozumiem, że jedziem w plener połazić w zimowej aurze po wydmach. Szczegóły do ustalenia.
Co by w sobotę nie umierać w czterech ścianach ale do tego w miarę się wyspać z założenia myślałem o 3-4 godzinnej przechadzce, mniej więcej od popołudnia aż do zmroku. Wbić się na pierwszą wydmę (na zachód od Stilo przy czerwonym szlaku), następnie pójść na przełaj około 1,5 km na drugą wydmę, która jet już mniej odwiedzana przez turystów. Stamtąd dojść do plaży i brzegiem morza do latarni kończąc w ten sposób małe kilku kilometrowe kółeczko. Trzeba mieć na uwadze, że śnieg jest pokryty warstwą lodu, a ten znowu świeżym śniegiem i dosyć ciężko się maszeruje chodząc na przełaj.
Generalnie jestem otwarty na propozycje. Jak ma być nas więcej to może lepiej pojechać do Łeby na wydmy, a z powrotem na integracje(o której jest tak głośno) przez Poraj na żarełko. Tak czy inaczej rozumiem, że jedziem w plener połazić w zimowej aurze po wydmach. Szczegóły do ustalenia.
Pan stworzył ludzi, a Samuel Colt uczynił ich równymi