objazdowka (zamosc i bieszczady)

Wycieczki, te dalekie i te bliskie... Turystyczne wyjazdy za granice itp.

Moderator: Misiek Bielsko

Awatar użytkownika
poreb

Kontaktowanie:

objazdowka (zamosc i bieszczady)

Post autor: poreb » pt sie 15, 2008 2:30 pm

Nosze sie z zamiarem wyjazdu typowo turystycznego z moja kobita okolo 19 sierpnia.
Plan jest prosty
wsiadamy w auto (pajero) i jedziemy do Zamoscia. Co ciekawego mozna zobaczyc na trasie Katowice - Zamosc? Nie zdecydowalem jeszcze ktoredy jade wiec wszelkie propozycje chetnie przyjme :)2
Pod Zamosciem chcemy spedzic okolo 3-4 dni i pojechac do Lwowa (autobusem). Potem mamy zamiar kierowac sie na poludnie w strone bieszczad. I tu moje pytanie co warto po drodze zobaczyc, gdzie przystanac, jakis ciekawy skrocik szutrowa droga. Wszystko co warto zobaczyc mam zamiar zobaczyc 8) Czasu mam do konca sierpnia wiec jeszcze bedzie chwila na poszwedanie sie po gorach oraz powrot przez pieniny.

Jezeli ktos moze polecic jakies sensowne noclegi lub miejsca biwakowe zdala od cywilizacji to tez chetnie skorzystam :)2 spanie raczej w aucie z racji chlodnych juz o tej porze roku nocy.

Oczywiscie jezeli ktos robi podobna trase w podobnym terminie to chetnie sie przylacze 8)
biedny inżynier :)21
"[cenzura] no nie, no po prostu [cenzura] no nie!"

Gizd
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: Gizd » pn sie 18, 2008 9:46 am

Na południe od Zamościa masz 2 parki krajobrazowe - Krasnobrodzki i Puszczy Solskiej, oraz Roztoczański Park Narodowy, napewno są ciekawe. Ja przejeżdzałem przez Puszcze Solską, jest tam kilka dróg, również leśnych, z tym że w większości z zakazami. Dalej na południe za Lubaczowem kierując ku miejscowości Wielkie Oczy, Budzyń można pośmigać drogami polnymi, szutrowymi. Za Przemyślem warto zjechać z dróg głównych, ładna krajobrazowo (wąska asfaltowa) jest trasa z Trójcy do Arłamowa – ostrzegam jednak, że w jednym miejscu jest podmyta i część drogi nie istnieje (jest zakaz). Jak ktoś chce sobie pooglądać polskie „pola naftowe”, to na odcinku Ropienka – Brzegi Dolne, (przed Ustrzykami Dolnymi) nie pamiętam teraz dokładnie miejsca, są kiwony czerpiące rope z głębi ziemi. No a dalej Panie to już ino Bieszczady :)
Powodzenia

Awatar użytkownika
Zbowid

Post autor: Zbowid » pn sie 18, 2008 10:13 am

Od Zamościa albo od strony Krasnobrodu, Suśca możesz się kierować na Bełżec - obóz zagłady i tam na niebieski szlak wzdłuż Linii Mołotowa - fortyfikacje. Fajny szlak i trochę błotka i podjazdów. Bunkry są fajne i trasa do przejechania autkiem bez specjalnych dozbrojeń. Jakby coś to daj znać na pv bo jest kilku chłopaków w okolicy to mogą pomóc i podpowiedzieć.
Zbowid

ODPOWIEDZ

Wróć do „Wycieczki”