jakie niby "uprawnienia"kal-gary pisze:Skoro działa, to znaczy, że dostał uprawnienia

Moderator: Misiek Bielsko
jakie niby "uprawnienia"kal-gary pisze:Skoro działa, to znaczy, że dostał uprawnienia
Ale listonosz czy "gmina klucze bounty hunter" nadal musi sie stosowac do zakazow dokladnie tak jak kazdy inny. Nie jest istotne kim jest ten czlowiek - nawet jak jest policjantem to musi sie stosowac do zakazu - chyba ze jest na sluzbie, ale wtedy za zakaz nie wolno mu wjechac nieoznakowanym pojazdem bez sygnalow swietlnych.kal-gary pisze:Skoro działa, to znaczy, że dostał uprawnienia.
Wy chcecie przechytrzyć zakazy a inni te zakazy chcą egzekwować. Gadaliście, że jeździ prywatnym autem, a nie że jest osobą prywatną. A ja zapytam kto to osoba prywarna.
Listonasz dowozi przesyłki prywatnym samochodem albo mopedem i nikt go nie pyta dlaczego. Ale ja odpowiem - każdy może dostać zlecenie i delegacją na prywatne auto a wykonywać sprawy służbowe. Czyż nie?
masz rzadko spotykane inklinacje ...kal-gary pisze:...............
I pewnie nie jesteś trunkowykal-gary pisze:....................
Eee tam, ja tylko jestem zwolennikiem upraszczanie a nie komplikowania sobie życia.
Jak napisane "nie wchodzić" to nie wchodzę, a nie kombinuję jak przeskoczyć przez parkan.
Oczywiście. Szczególnie prowokując. Pojazd uprzywilejowany (a tylko taki może niestosować się do przepisów ruchu) ma być oznakowany - sygnałem świetlnym i dźwiękowym. Brak jednego albo drugiego już jest naruszeniem prawa.kal-gary pisze:Idąc tym tokiem, to policja która sciga nieoznakowanym (jest w moim powiecie taki) a do tego wręcz prowokuje ściganego, też łamie przepisy.
Kabal pisze:Oczywiście. Szczególnie prowokując. Pojazd uprzywilejowany (a tylko taki może niestosować się do przepisów ruchu) ma być oznakowany - sygnałem świetlnym i dźwiękowym. Brak jednego albo drugiego już jest naruszeniem prawa.kal-gary pisze:Idąc tym tokiem, to policja która sciga nieoznakowanym (jest w moim powiecie taki) a do tego wręcz prowokuje ściganego, też łamie przepisy.
no przytocz proszę, kiedy to ostatnio cywilowi/turyście przytrafiło się coś na pustyni ze strony niewypałów/niewybuchów...kal-gary pisze: Tylko potem, gdy dupę bomba urwie na pustyni błędowskiej, nie narzekajcie ze kraj ciulowy.
No chyba, że jest niepełnosprawny i ma oznakowany samochód albo ma stosowne upoważnienie na wjazd do lasu itp.bsh pisze:Nie jest istotne kim jest ten czlowiek - nawet jak jest policjantem to musi sie stosowac do zakazu - chyba ze jest na sluzbie, ale wtedy za zakaz nie wolno mu wjechac nieoznakowanym pojazdem bez sygnalow swietlnych.
idziesz jak po sznurku ..kal-gary pisze:
Nie wiem co to ma wspólnego z tematem.
Dla opojów - nie jestem. Szkoda czasu na leczenie kaca. Są ciekawsze rzeczy do roboty.
Już pisałem wcześniej. www.gmina-klucze.plgrzes pisze:To jak on jest umocowany prawnie ?
Tylko konkretnie prosze.
Jaka spelnia funkcje ? na podstawie jakich przepisow, kto go mianowal/powolal etc. ?
Kto mu placi ? i jakie ma mozliwosci ?
Pozdrawiam
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość