Podłącz się do nas bo widzę że termin masz taki jak my, zjeździłem co nieco Rumunię w zeszłym roku, więc co nieco widziałem, w drodze powrotnej z Bułgarii planujemy bardziej się przyjrzeć Rumunii ale raczej nie od strony off-road, zamki, zabytki, itp.Kojak pisze: Dopiero się uczę tamtych okolic. Możecie dokładniej opisać gdzie zaczyna się Transalpina a gdzie Transfogarska ? I wogóle jak macie jakieś inne ciekawe miejsca po drodze warte zobaczenia to też please. A macie jakieś sprawdzone noclegi na tych trasach w Rumunii ?
Bułgaria z dzieckiem
Moderator: Misiek Bielsko
Re: Bułgaria z dzieckiem
Paweł (STAWROS) Disco 200
Kalisz i okolice
Kalisz i okolice
Kemping Cosmos koło Durankulak na który się wybieramy opisano w wątku http://www.camperteam.pl/forum/viewtopic.php?t=2708selim pisze:Spanie- na polu namiotowym
w Bułgarii bym sobie już darował
- to co widziałem - wystarczy mi na wiele lat
więc myślę że jak kamperowcy się zachwycają kempingiem to musi być niezły. Bynajmniej nie chodzi nam o wygody, bardziej zależy nam na plaży bez tłumów, co by można nasze pociechy wypuścić na plaże i by nie zgineły nam z oczu po 30 sek.
Kalisz i okolice
Kalisz i okolice
i inne niz np w rumunii
Selim, juz po wyjezdzie ?
edit
---------------------
to bylo nawiązanie do Selimowego posta o górach

Selim, juz po wyjezdzie ?
edit
---------------------
to bylo nawiązanie do Selimowego posta o górach

robok rzępoli w harapuciu
wtrącę 3 grosze
wróciliśmy 3 tygodnie temu, z kempingów nie korzystałem ale co do higieny mogę się wypowiadać
nie jest z tym najlepiej - toalety niezbyt czyste a do tego większość - poza stacjami - w wersji na narciarza
a najbardziej sponiewierał mnie prysznic publiczny na plaży miejskiej w Konstancy - potworny grzyb i smród - a prysznic - dostaliśmy od pani kurek do kranu i wolna zabawa
jeśli akceptuje się takie ograniczenia - uroczy kraj
wróciliśmy 3 tygodnie temu, z kempingów nie korzystałem ale co do higieny mogę się wypowiadać
nie jest z tym najlepiej - toalety niezbyt czyste a do tego większość - poza stacjami - w wersji na narciarza

a najbardziej sponiewierał mnie prysznic publiczny na plaży miejskiej w Konstancy - potworny grzyb i smród - a prysznic - dostaliśmy od pani kurek do kranu i wolna zabawa

jeśli akceptuje się takie ograniczenia - uroczy kraj

stambul bym sobie podarowal, jezeli masz tylko 2 tygodnie brutto na caly wyjazd (chyba, ze wiecej) - zabiera duzo czasu i jest to wbrew pozorom kawalek drogi z bulgarii... wiem co mowie, bo sam stambul z dzieciakiem zaliczylismy - teraz bym sobie odpuscil i skoncentrowal sie na wybrzezu bułgarskim i rumuńskim (tak, tak)LANDEK pisze:Ja planuję wyjazd 7 sierpnia. Trasa Słowacja Węgry Rumunia Bułgaria. 2 dzieciaków na pokładzie 5 i 10 lat.
W Bułgarii wzdłuż całego wybrzeża, no i może na 2 dni do Stambułu.
zacznij od polnocy w rumunii i wal na dol, albo lepiej odwrotnie - tranzytem jak najszybciej na pd bulgarii (w okolice Rezova - tylko tam stroznie z ofroadem bo to border area

sercecznie polecam dla dzieci i żon (tak na polepszenie humoru) plaze w poblizu Sinemorec (Silistar ale poludniową, nie polnocną), o tu:
http://maps.google.pl/maps?source=s_q&h ... 9&t=h&z=15
slicznie, stosunkow malo ludzi, spokojnie - płytko dla dzieci i wogole baaardzo przyjemnie... na plazy bar - i to z zajebistym naprawde żarciem, lepszej cacy i taratora w całej bułgarii nie jadłem (a probowałem w wielu miejscach)
z kierunku gastronomicznego koniecznie odwiedziny portu w Carewie - jest tam knajpa, gdzie w spokoju zjecie doskonałe ryby (polecam skumrię oczywiście i czarnomorskiego śledzia, ale jest jeszcze kupę innych rzeczy), niedrogo, mało ludzi i naprawde

generalnie poludnie bulgarii (w poblizu granicy z turcją) najbardziej mi odpowiadalo - cisza, spokoj, malo ludzi, dziko (juz niedlugo, bo budują na potęgę)... nie jest trudno znalezc klimatyczną miejscowkę bez sąsiadów, gdzie pomiedzy skalami klifu buszują kraby

Ostatnio zmieniony wt lip 27, 2010 8:47 am przez seburaj, łącznie zmieniany 1 raz.
kempingi programowo olewac
ogólnie fajans i do tego drogo
(np. na kampingu w okolicach Sozopola zakrzyczeli od nas 66 lewa za auto i nas trojke - w tym dzieciak)
ogólnie fajans i do tego drogo
(np. na kampingu w okolicach Sozopola zakrzyczeli od nas 66 lewa za auto i nas trojke - w tym dzieciak)
Nas- ten ładnie na zdjęciach wyglądający syf
kosztował: 90zł doba
http://www.lagunavillageresort.com/index.html
jeden kibel.... zamykany na klucz
na cały kemping
....słownie jeden (połączenie kibla z prysznicem )
ohyda ....
kosztował: 90zł doba
http://www.lagunavillageresort.com/index.html
jeden kibel.... zamykany na klucz
na cały kemping

ohyda ....
gg4987422
LR D2 -skurwiel
Rakieta - resorak nie-do-zajechania
LR D2 -skurwiel
- Damian
-
- Kontaktowanie:
a jak mówiłem, żeby zapomnieć o jakichkolwiek kempingach w Bułgarii, to wywracali oczami 
w tym kraju zasada jest jedna - jak ma być ładnie i przyjemnie to trzeba się trzymać z daleka od wszelkich kurortów, kempingów, zorganizowanych plaż
syf i malaria (choć podobno ludzie płacą pieniądze za pobyt np. w słonecznym brzegu), za to tam gdzie turystyka masowa nie dotarła - przepiękny kraj

w tym kraju zasada jest jedna - jak ma być ładnie i przyjemnie to trzeba się trzymać z daleka od wszelkich kurortów, kempingów, zorganizowanych plaż
syf i malaria (choć podobno ludzie płacą pieniądze za pobyt np. w słonecznym brzegu), za to tam gdzie turystyka masowa nie dotarła - przepiękny kraj
the lifestyle you've ordered is currently out of stock.
LR
LR
.
Ostatnio zmieniony pn wrz 09, 2013 9:33 pm przez mazeno, łącznie zmieniany 1 raz.
do fajnych miejscówek , to Ty nie masz nawet czym dojechać 
więc skończ się onanizować ....panie wszystkowiedzący

więc skończ się onanizować ....panie wszystkowiedzący
gg4987422
LR D2 -skurwiel
LR D2 -skurwiel
- Damian
-
- Kontaktowanie:
nie drapać się dziewczynki 

LR
LR
.
Ostatnio zmieniony pn wrz 09, 2013 9:34 pm przez mazeno, łącznie zmieniany 1 raz.
najlepiej- to mi się podobała
Twoja "miejscowka" zrobiona z czyjegoś pola
będąc w tym roku w Bieszczadach
i ponownym (legalnym) przejechaniu
tejże polanki - stwierdzam , że nie ma co głupa rżnąć
że.... się nie wiedziało .....
Twoja "miejscowka" zrobiona z czyjegoś pola

będąc w tym roku w Bieszczadach
i ponownym (legalnym) przejechaniu
tejże polanki - stwierdzam , że nie ma co głupa rżnąć
że.... się nie wiedziało .....

gg4987422
LR D2 -skurwiel
LR D2 -skurwiel
.
Ostatnio zmieniony pn wrz 09, 2013 9:34 pm przez mazeno, łącznie zmieniany 1 raz.
- brodafidela
-
selim - mazeno
widze że sie znacie jak łyse konie

II TD5, LK (10,2): „Tak więc ten, któremu się wydaje, że stoi, niech uważa, aby nie upadł”.
ihahaha!
patataj, patataj, patataj...
- Damian
-
- Kontaktowanie:
brodafidela pisze:selim - mazeno
taaa, grunt to budować wyobrażenie o sobie na podstawie klepania w klawiaturę

LR
LR
- brodafidela
-
No co Damian ?Damian pisze:brodafidela pisze:selim - mazeno
taaa, grunt to budować wyobrażenie o sobie na podstawie klepania w klawiaturę

Kłócą sie jak stare dobre małżeństwo ....
Musieć coś ich łączy....

II TD5, LK (10,2): „Tak więc ten, któremu się wydaje, że stoi, niech uważa, aby nie upadł”.
.
seburaj pisze:
... sercecznie polecam dla dzieci i żon (tak na polepszenie humoru) plaze w poblizu Sinemorec (Silistar ale poludniową, nie polnocną), o tu:
http://maps.google.pl/maps?source=s_q&h ... 9&t=h&z=15
slicznie, stosunkow malo ludzi, spokojnie - płytko dla dzieci i wogole baaardzo przyjemnie... na plazy bar - i to z zajebistym naprawde żarciem, lepszej cacy i taratora w całej bułgarii nie jadłem (a probowałem w wielu miejscach)
z kierunku gastronomicznego koniecznie odwiedziny portu w Carewie - jest tam knajpa, gdzie w spokoju zjecie doskonałe ryby (polecam skumrię oczywiście i czarnomorskiego śledzia, ale jest jeszcze kupę innych rzeczy), niedrogo, mało ludzi i naprawde![]()
generalnie poludnie bulgarii (w poblizu granicy z turcją) najbardziej mi odpowiadalo - cisza, spokoj, malo ludzi, dziko (juz niedlugo, bo budują na potęgę)... nie jest trudno znalezc klimatyczną miejscowkę bez sąsiadów, gdzie pomiedzy skalami klifu buszują kraby
No apetytu żeś narobił, może zmienię ciut marszrutę.
Czy drogę z północy na południe Bułgarii można nazywać tranzytem ? tzn. ile trza czasu by od granicy Vama Veche do np. Sozopola dojechać ?
Kalisz i okolice
Kalisz i okolice
- Damian
-
- Kontaktowanie:
Sinemorec to zdecydowanie najlepsze miejsce na całym bułgarskim wybrzeżu, jeśli ktoś lubi kameralne, małe wsie z kilkoma pensjonatami i ładną, niekomercyjną plażą. Na południe od Sinemorec co prawda ulokował się wielki, betonowy moloch Neckermana z plażą z ponumerowanymi parasolami i ludźmi leżącymi obok siebie jak tuczniki w kolejce do rzeźniSTAWROS pisze:
No apetytu żeś narobił, może zmienię ciut marszrutę.
Czy drogę z północy na południe Bułgarii można nazywać tranzytem ? tzn. ile trza czasu by od granicy Vama Veche do np. Sozopola dojechać ?

Z Vama Veche do Sinemorec to trzeba mieć w zasadzie cały dzień z przystankiem na dobry obiadek w Kaliakra

LR
LR
ale ty tak na serio?mazeno pisze:ihahaha!

serio, serio.
mazeno, daj sobie juz k.wa na wstrzymanie bo strace do Ciebie resztki martyrologicznego szacunku
dajesz sie prowokowac selimowi jak dzieciak w przedszkolu, rozważałeś opcję wyniosłego milczenia
dajesz sie prowokowac selimowi jak dzieciak w przedszkolu, rozważałeś opcję wyniosłego milczenia

nie - bo mam z tego zajebista radoche 
--
martyrologiczny.
to az tak zle ze mna?

--
martyrologiczny.
to az tak zle ze mna?