Chorwacja - miejsce do polecenia
Moderator: Misiek Bielsko
Chorwacja - miejsce do polecenia
Witam,
Jeśli ktoś ma namiary na ciekawe* miejsce w Chorwacji to bardzo proszę.
* - krótki urlop, do południa szwędanie się po plaży, po południu szwędanie się po starym mieście i lokalnych knajpkach. Raczej nie wyspa, żeby być niezależnym od promów. Chętnie kamping, choć jestem samowystarczalny i poza kampingiem też dam radę.
Podziękował.
Jeśli ktoś ma namiary na ciekawe* miejsce w Chorwacji to bardzo proszę.
* - krótki urlop, do południa szwędanie się po plaży, po południu szwędanie się po starym mieście i lokalnych knajpkach. Raczej nie wyspa, żeby być niezależnym od promów. Chętnie kamping, choć jestem samowystarczalny i poza kampingiem też dam radę.
Podziękował.
LR2 - jej
LR3 - jego
LR3 - jego
Re: Chorwacja - miejsce do polecenia
ja lubię camp belvedere w seget koło trogiru, san marino w lopar na rabie, funtana na istrii.. Fajne kampingi w fajnym otoczeniu masz na cres, losnij.. Dużo tam tego
ogólnie rejon Trogiru jest gites.
tel. 509700949
https://www.escape4x4.pl/
https://www.escape4x4.pl/
Seget polecam świetna promenad na wieczorne spacery, mało ludzi rzut beretem do trogiru. Ale tego kempingu nie pamietam. Czy to takie maleństwo przy promenadzie?Mroczny pisze:ja lubię camp belvedere w seget koło trogiru...
Byłem tylko na camp rożac ale to cemping pod niemiaszków i włochów nas olewają.
nie, to duzy camp na północ od hotelu medena. Duże campy, czyste, sanitariaty super. A do tego namiot/przyczepa pod figowcem 5 metrów od morza
Jak się chce mieć spokój i fajną plażę to Dugi Otok. Mały camping na końcu wyspy przy brzegu morza. Parę kilometrów obok jest plaża Sakarun... biały piasek, długo płytko dla dzieciaków i cieplutka woda
Już mam zarezerwowaną zacienioną parcelę przy samym brzegu na pierwszy tydzień lipca

Już mam zarezerwowaną zacienioną parcelę przy samym brzegu na pierwszy tydzień lipca

PAG - fajne plaże - w większości drobny kamyk z łagodnym zejściem do wody , kilka fajnych klimatycznych miejscowości. No i jest darmowy most na wyspę . AAA jeszcze jedno - split w miarę blisko do zwiedzania. Tam masz fotki ze strony o wyspie ( plaże itp. ) http://www.pag.hr/otok-pag.html
Monty 3.1 td - historia....
Plecak wyprawowy
coś na dwóch kólkach też ....
Plecak wyprawowy
coś na dwóch kólkach też ....
Camp -nazwa chyba Dole- w Zivogoszcze Blato. To jest jakieś 30-40 km za Makarska na południe. Re we la cja camp. Piękna plaża, blisko przy campie malutkie miasteczko ze wszystkim (nawet knajpka prowadzona przez ludzi z Cro-forum). Świetne warunki, sklepiki i rybki na campie, czysto i obsługa lubi Polaków. Szczerze polecam. Niedaleko można wjechać na Sveti Jure do parku a i na Hvar i do Dubrownika bliżej.
Patrol Y61_long / Nikon Fx i żeby więcej czasu...
Wszystkim bardzo dziękuję za podpowiedzi.
Pozdrawiam.
Pozdrawiam.
LR2 - jej
LR3 - jego
LR3 - jego
Byłem, polecam! No i fisz party urządzają przy plaży. Były 2 kempingi obok siebie, zróżnicowane cenowo ale na miejscu prawie nie rozgraniczone i plaza wspólna.44misiaki pisze:Camp -nazwa chyba Dole- w Zivogoszcze Blato. To jest jakieś 30-40 km za Makarska na południe. Re we la cja camp. Piękna plaża, blisko przy campie malutkie miasteczko ze wszystkim (nawet knajpka prowadzona przez ludzi z Cro-forum). Świetne warunki, sklepiki i rybki na campie, czysto i obsługa lubi Polaków. Szczerze polecam. Niedaleko można wjechać na Sveti Jure do parku a i na Hvar i do Dubrownika bliżej.
Wyspa Murter w okolicy Szibenika ale nie w ścisłym sezonie bo wtedy tłumy.
No a u nas się pozmieniało i chyba jednak nie będzie kemping tylko kwatera
Celuję w Privlakę lub Rażanac bo podobno mają piaszczyste plaże.
Był tam kto?

Był tam kto?
W Privlace jest strasznie duzo komarow i ogolnie ruchliwe miejsce ze wzgledu kempingu.
Dosyc dobra pizzeria.
Na Viru uwazaj na pustych plazach, lokalesi mowia, ze duzo poskoków.
Razanac nie znam.
Dosyc dobra pizzeria.
Na Viru uwazaj na pustych plazach, lokalesi mowia, ze duzo poskoków.
Razanac nie znam.
Trogir i Belvedere -
do miasta lodeczka, kamp cacy, plaze jak w CRO, do dupy
mozna polezc w bok na skaly lub pojechac dalej na betonowe tarasy.
PAG -
troche nudno i sucho, i ciasne kempy bez pradu, plaze w miare
Autokamp na Peljesacu kolo Stonu -
za miasto Ston i kemp, plaza dla tlumu na kempie ok, ja chodzilem na skaly nurkowac, mozna pojechac dalej na plaze z piaskiem do zuljany. Blisko do Dubro na wycieczke.

PAG -

Autokamp na Peljesacu kolo Stonu -

Pozdrawiam, Albert
Suzuki SJ 413 1,3 SOLD
Mitsubishi L300 4x4
CRX 1.6 ED9
Suzuki SJ 413 1,3 SOLD
Mitsubishi L300 4x4
CRX 1.6 ED9
Ogólnie w Loviste i okolice jest good. Ceny rozsądne, jest gdzie "poszperać" 

Frontera 2,4 zagazowana, Disco II
Alfa Romeo Sprint.
Alfa Romeo Sprint.
taaaa, Peljesac rządzi
polecam Trstenik, Żuljanę odradzam (zresztą tak gwoli ścisłości - plaża tam to raczej drobno przemielone muszle, a nie piasek)
a to jest bardzo ciekawe miejsce:
http://www.orebic.com.pl/plaze-chorwacj ... travaganza
do ekstrawagancy zajechać koniecznie

polecam Trstenik, Żuljanę odradzam (zresztą tak gwoli ścisłości - plaża tam to raczej drobno przemielone muszle, a nie piasek)
a to jest bardzo ciekawe miejsce:
http://www.orebic.com.pl/plaze-chorwacj ... travaganza
do ekstrawagancy zajechać koniecznie

robok rzępoli w harapuciu
Dżem pisze:No a u nas się pozmieniało i chyba jednak nie będzie kemping tylko kwatera![]()
Był tam kto?
jak chcesz piaszczyste plaże to Rab
http://www.lopar.com/eng/fotogalery/beaches.php
Jest prawie dziesiąta, siedzę na tarasie, jest net i komp, zimne napoje i temperatura 29 C. A wszystko to w Polsce. Plaża jak nic.. poniedziałek 

Zbowid

Kurcze, żebym to ja miał taką plażę w poniedziałek.....
U nas ma być dzisiaj 34 stopnie. Gdyby nie pilna robota papierkowa już bym był w trakcie pilnego wyjazdu w bojawiem góry sowie.
Your body is not a temple, it's an amusement park. Enjoy the ride.
tel. 504126172
tel. 504126172
Trogir.
Z kwaterą/kempingiem na wyspie Ciovo.
Wyspa połączona z brzegiem mostem.
Z kwaterą/kempingiem na wyspie Ciovo.
Wyspa połączona z brzegiem mostem.
Jeżeli udoskonalasz coś dostatecznie długo, na pewno to spier.olisz...
A jak wyglada sytuejszyn z moskitami na dole Chorwacji ? Wieczorami oczywista.
Dwa tygodnie temu pod Serbską granicą jak mnie zobaczyły w krótkich gaciach i podkoszulku to była istna masakra piłą mechaniczną. Był ktoś teraz ?
Dwa tygodnie temu pod Serbską granicą jak mnie zobaczyły w krótkich gaciach i podkoszulku to była istna masakra piłą mechaniczną. Był ktoś teraz ?
Padło ku mojemu niezadowoleniu na CRO
kemp przyjazny dla dzieci ...tak żeby tata i wujek zarazem miał święty spokój
polecicie coś ...fajnie jakby za dzieci niewiele liczyli ( 5szt. jest pod opieką )
zdecydowany jestem na Istrie - http://lagunaporec.com/camping-bijela-uvala-porec
ale ,jakby coś było tańszego i przyjaznego dla dzieci ( basen ,plac zabaw,sklepy blisko)
to proszę polecić
tanie i ciche kempy odpadają - wyjebali by nas z stamtąd szybko
kemp przyjazny dla dzieci ...tak żeby tata i wujek zarazem miał święty spokój
polecicie coś ...fajnie jakby za dzieci niewiele liczyli ( 5szt. jest pod opieką )
zdecydowany jestem na Istrie - http://lagunaporec.com/camping-bijela-uvala-porec
ale ,jakby coś było tańszego i przyjaznego dla dzieci ( basen ,plac zabaw,sklepy blisko)
to proszę polecić
tanie i ciche kempy odpadają - wyjebali by nas z stamtąd szybko
gg4987422
LR D2 -skurwiel
Rakieta - resorak nie-do-zajechania
LR D2 -skurwiel
Rakieta - resorak nie-do-zajechania
bardzo dobre miejsce
jest gdzie się pokręcić... jeszcze obczaj sobie miejscówkę funtana
jest gdzie się pokręcić... jeszcze obczaj sobie miejscówkę funtana