niedziela 31 sierpnia Pilica vol 6
Moderator: Misiek Bielsko
niedziela 31 sierpnia Pilica vol 6
Witam
Szukam chętnych na wycieczkę nad Pilicę. Zabawa cały dzień, trochę brodów, trochę błota. Minimum to AT i kalosze. Zgłoszenia w tym wątku.
pozdrawiam
Szukam chętnych na wycieczkę nad Pilicę. Zabawa cały dzień, trochę brodów, trochę błota. Minimum to AT i kalosze. Zgłoszenia w tym wątku.
pozdrawiam
Jako dżentelmen upijam się po 18-stej.
Re: niedziela 31 sierpnia Pilica vol 6
Dla spóźnialskich i niezdecydowanych. Startujemy z Prychem z Orlenu przy DK7 w Tarczynie o 9-tej. Jedziemy nad Pilcę w okolice Białobrzegów. Na węźle Białobrzegi Północ będziemy ok 10-tej. Z Radomia jest podobny dystans. Kończymy prawdopodobnie ogniskiem. Bez ciśnienia, ale z błotem i brodami. Jak coś to dzwonić 602-292-184.
ps
Jak jeszcze raz pojadę z Prychem tylko w dwa auta to już będzie prawie konkubinat
ps
Jak jeszcze raz pojadę z Prychem tylko w dwa auta to już będzie prawie konkubinat

było
ZA-JE-BI-ŚCIE
najpierw trochę mocniejszego ofrołdu, 4 wklejki
potem ognisko
potem prom
potem piękne lasy i prychu nie mógł się oderwać od zbierania grzybów
następnie zwiedzanie
i na koniec powrót do domu bocznymi drogami.
210 km 10 godzin
ZA-JE-BI-ŚCIE
najpierw trochę mocniejszego ofrołdu, 4 wklejki
potem ognisko
potem prom
potem piękne lasy i prychu nie mógł się oderwać od zbierania grzybów
następnie zwiedzanie
i na koniec powrót do domu bocznymi drogami.
210 km 10 godzin
-
-

Fotostory kiedy

Będzie, będzie.
Niestety mam tak słabe połączenie z netem, że ciężko mi coś opublikować. Jak spadną liście to będzie lepiej i wrzucę nawet film. Na razie musicie uwierzyć na słowo.
Niestety mam tak słabe połączenie z netem, że ciężko mi coś opublikować. Jak spadną liście to będzie lepiej i wrzucę nawet film. Na razie musicie uwierzyć na słowo.
No dobra, udało się wcześniej.
https://www.youtube.com/watch?v=zK4iOmq ... e=youtu.be
Na filmie nie widać ogniska, zwiedzania i zbierania grzybów w pięknych lasach.
https://www.youtube.com/watch?v=zK4iOmq ... e=youtu.be
Na filmie nie widać ogniska, zwiedzania i zbierania grzybów w pięknych lasach.
-
-
Gitarka
, tylko jedno, nie macie CB w samochodach
.
Z tego co widzę to po deszczach tyle wody czy tereny takie podmokłe
.

Z tego co widzę to po deszczach tyle wody czy tereny takie podmokłe

Starorzecze Pilicy. Tereny położone 0,5-1,5 nad poziomem rzeki (tak szacuję). A CB nie mamy, kiedyś miałem ale się spsuło. Myślimy o walkie-talkie, etż miałem i też się spsuło. Jak pykamy we dwóch to nie jest problem. Podoba się? Na żywo jest znacznie lepiej.
-
-
Brak CB to jeszcze jedna wada na wyjeździe - nie można podpuścić bez wyłażenia z autajradek pisze:Starorzecze Pilicy. Tereny położone 0,5-1,5 nad poziomem rzeki (tak szacuję). A CB nie mamy, kiedyś miałem ale się spsuło. Myślimy o walkie-talkie, etż miałem i też się spsuło. Jak pykamy we dwóch to nie jest problem. Podoba się? Na żywo jest znacznie lepiej.

Pewnie że się podoba, i chyba że kiedyś nawiedzę "Twoje" rejony pisać nie muszę

A może skoczymy z Prychem do Ciebie na gościnne występy?
-
-
A co macie ochotę przelecieć trasę BFG nr.9, dodam że do objechania osobówkąjradek pisze:A może skoczymy z Prychem do Ciebie na gościnne występy?

No nie za bardzo. W tą niedzielę zaliczyłem trzy wklejki, a Prychu jedną. Taka ilość bardzo mi odpowiada, w dodatku prawie nic nie popsuliśmy w autach. Pewnie w okolicach Garwolina (dobrze pamiętam?) znalazło by się coś ciekawego do pojeżdżenia.
-
-
Ja o Garwolinie nic nie wiem, za to wiem że nadwiślańskie piachy i błota mocno wciągająjradek pisze:No nie za bardzo. W tą niedzielę zaliczyłem trzy wklejki, a Prychu jedną. Taka ilość bardzo mi odpowiada, w dodatku prawie nic nie popsuliśmy w autach. Pewnie w okolicach Garwolina (dobrze pamiętam?) znalazło by się coś ciekawego do pojeżdżenia.

Sorki, pomyliłem z Pułtuskiem. No tak na oko trójkąt Pułtusk Serock Wyszków wygląda tak, że dało by się jakąś trasę tam opracować. Pomyśl, popracuj z mapą i robimy. Macie też tam w okolicy jakąś sporą żwirownię.
-
-
Pewnie że wszystko do opanowania i mi osobiście z tego co poznałem to podobał się Bug, okolice Wyszkowa, być może że to nie moje oblatane okolice.
Jeśli chodzi o tereny nadnarwiańskie to jestem wędkarzem, zawziętym i bywam na rybach kiedy mogę i zjeździłem knieje od miejsca gdzie Bug łączy się z Narwią (Cupel) do okolic Różana. Lewy brzeg rzeki idzie objechać od wspomnianego połączenia rzek w górę aż..... , bardzo daleko. Prawy jest totalną kiszką bo zadziałkowany niemal cały i nie do przejechania nad rzeką poza asfaltem. Dopiero powyżej Pułtuska od Chmielewa, poprzez Gnojno (stara żwirownia, nudzi się po 10min), Magnuszew, Rzewnie (kolejna żwirownia - płaska) idzie dojechać do Różana ale to raczej średnio trudne i aby się zakopać przy tej pogodzie trzeba wjechać w rzekę.
Wracając do lewego brzegu to też nigdzie nie ma żadnego cięższego miejsca, a jechałem wzdłuż wału od Cupla do Lubieli i promem na drugą stronę Narwi i z powrotem to nigdzie nie włączyłem napędu - ba nawet wiedząc gdzie będę jechał nie przekręciłem sprzęgów przedniego napędu i trasa do oblecenia wspomnianą 106. Trochę to się wszytko zmieni jeśli kilka/naście dni popada.
Jeśli chodzi o okolice Wyszkowa to, pojechałem tam z kumplem na ryby, okolice Kamieńczyka i tak mnie podkusiło że ledwo wróciliśmy - mimo letniej przysuchy było sporo błota.
Jeśli chodzi o tereny nadnarwiańskie to jestem wędkarzem, zawziętym i bywam na rybach kiedy mogę i zjeździłem knieje od miejsca gdzie Bug łączy się z Narwią (Cupel) do okolic Różana. Lewy brzeg rzeki idzie objechać od wspomnianego połączenia rzek w górę aż..... , bardzo daleko. Prawy jest totalną kiszką bo zadziałkowany niemal cały i nie do przejechania nad rzeką poza asfaltem. Dopiero powyżej Pułtuska od Chmielewa, poprzez Gnojno (stara żwirownia, nudzi się po 10min), Magnuszew, Rzewnie (kolejna żwirownia - płaska) idzie dojechać do Różana ale to raczej średnio trudne i aby się zakopać przy tej pogodzie trzeba wjechać w rzekę.
Wracając do lewego brzegu to też nigdzie nie ma żadnego cięższego miejsca, a jechałem wzdłuż wału od Cupla do Lubieli i promem na drugą stronę Narwi i z powrotem to nigdzie nie włączyłem napędu - ba nawet wiedząc gdzie będę jechał nie przekręciłem sprzęgów przedniego napędu i trasa do oblecenia wspomnianą 106. Trochę to się wszytko zmieni jeśli kilka/naście dni popada.
Jeśli chodzi o okolice Wyszkowa to, pojechałem tam z kumplem na ryby, okolice Kamieńczyka i tak mnie podkusiło że ledwo wróciliśmy - mimo letniej przysuchy było sporo błota.
siemka
już planujemy kolejną trasę moja propozycja to trasa od Białobrzeg do Warki. Po drodze tak myślę że warto by było dojechać do ujścia Pilicy do Wisły, zwiedzić trochę Warkę (most kolejowy z 1932, kirkut cadyka), odwiedzić Studzianki Pancerne (bitwa pancerna), Mniszew (skansen wojenny). Może ktoś wie co jeszcze warto tam zobaczyć ?

Suzuki Vitara 1,6
https://plus.google.com/photos/10233665 ... banner=pwa
Może i ja bym się wybrał w któryś weekend w Wami.
Może pozostawcie ten wątek i nie zakładajcie nowego w razie kolejnego wyjazdu.
Marcingalloper często bywasz w Kamieńczyku na tych rybach?
Może pozostawcie ten wątek i nie zakładajcie nowego w razie kolejnego wyjazdu.
Marcingalloper często bywasz w Kamieńczyku na tych rybach?
Dzika Koza
-
-
Ostatnio w połowie sierpnia byłem w samym Kamieńczyku. Kilka dni temu byłem w ....., na rzeczce Liwiec ale nie w samym Kamieńczyku i chyba odpuszczę do czasu kiedy woda nie pójdzie w górę czyli gdzieś początek października.Michał4x4 pisze: Marcingalloper często bywasz w Kamieńczyku na tych rybach?
Widzę że też wędkujesz, bywasz w tamtych okolicach?.
Może to nie jest wątek na temat i nie powinniśmy zaśmiecać, ale nie byłem jeszcze w tamtych okolicach choć właśnie planuję. Najdalej na razie zapuściłem się w okolice Ślężan, choć wczoraj byłem na Narwi w Sikorach.Marcingalloper pisze:Ostatnio w połowie sierpnia byłem w samym Kamieńczyku. Kilka dni temu byłem w ....., na rzeczce Liwiec ale nie w samym Kamieńczyku i chyba odpuszczę do czasu kiedy woda nie pójdzie w górę czyli gdzieś początek października.Michał4x4 pisze: Marcingalloper często bywasz w Kamieńczyku na tych rybach?
Widzę że też wędkujesz, bywasz w tamtych okolicach?.
Dzika Koza
-
-
@jradek nie pogniewa się za zdeptanie tematu, mam taką nadzieję. Plus taki bo temat podbity i może ktoś jeszcze przeczyta więc każda kolejna wiadomość to większa szansa że ktoś tu jeszcze trafi.
Pomiędzy Popowem a Ślężanami bywałem wiosną w poszukiwaniu klenio jazi, nawet wędek nie rozwijałem
. Ogólnie okolice ładne choć z tego co wiem niezbyt przyjazne i bezpieczne dla wędkarzy. Słyszałem o okradaniu i niszczeniu samochodów pozostawianych na czas wędkowania, nawet jedną osobę której opony przecięto znam osobiście. Znam też przypadek w Popowie gdzie pobito i okradziono wędkarza.
Jeśli chodzi o Sikory to tam nie byłem, byłem trochę poniżej - okolice Nowego Dworu Mazowieckiego. Było to w zeszłym roku podczas niżówki i trochę polatałem po łachach bo były ślady innych samochodów
.
Nie wiem czy latasz tylko "okolicoznawczo" czy też z myślą o rybach bo od Ślężan masz niedaleko nad Wkrę. Warte odwiedzenia z wędką są okolice Krajęczyna (stary młyn, fajne miejsce szczególnie jesienią), zresztą nad Wkrą pełno ładnych miejsc powyżej Pomiechówka.
Pomiędzy Popowem a Ślężanami bywałem wiosną w poszukiwaniu klenio jazi, nawet wędek nie rozwijałem

Jeśli chodzi o Sikory to tam nie byłem, byłem trochę poniżej - okolice Nowego Dworu Mazowieckiego. Było to w zeszłym roku podczas niżówki i trochę polatałem po łachach bo były ślady innych samochodów

Nie wiem czy latasz tylko "okolicoznawczo" czy też z myślą o rybach bo od Ślężan masz niedaleko nad Wkrę. Warte odwiedzenia z wędką są okolice Krajęczyna (stary młyn, fajne miejsce szczególnie jesienią), zresztą nad Wkrą pełno ładnych miejsc powyżej Pomiechówka.
Nad Wkrą nigdy nie byłem, to i może się tam wybiorę z wędką na jesieniMarcingalloper pisze:Warte odwiedzenia z wędką są okolice Krajęczyna (stary młyn, fajne miejsce szczególnie jesienią), zresztą nad Wkrą pełno ładnych miejsc powyżej Pomiechówka.
Dzika Koza
Pomysł prycha wygląda nieźle, ja część tej trasy już popełniłem, więc: KIEDY?
Może najbliższy weekend?
Może najbliższy weekend?
co do terminu to ten łikend odpada muszę wyjechać w swoje strony ... Niedziele mam wolne
więc mi pasuje 21,09 i 28,09

Suzuki Vitara 1,6