Malownicza trasa Częstochowa-Warszawa :D

Wycieczki, te dalekie i te bliskie... Turystyczne wyjazdy za granice itp.

Moderator: Misiek Bielsko

Awatar użytkownika
gizmo

Kontaktowanie:

Malownicza trasa Częstochowa-Warszawa :D

Post autor: gizmo » pn wrz 18, 2006 7:24 pm

W piątek prawdopodobnie odbieramy swoje pierwsze 4x4 więc potrzebna mi trasa bez wielkiego ciśnienia :D ale nie chce mi się pomykać Gierkówką :/ Może macie pomysł na jakąś lajtową dróżkę do Wawy. Szukam też noclegu w okolicy, byle nie w stolicy :D No i na dodatek wymyśliłem sobie pokazać żonie jakieś malownicze miejsca :roll:

Awatar użytkownika
Kostuch

Post autor: Kostuch » wt wrz 19, 2006 10:17 am

Jak ostatnio jechałem Warszawa-Zawiercie, to musiałem pojechać objazdem i przypadkiem okazała się bardzo przyjemna trasa przez Sokole Góry, ruiny w Olsztynie, etc.
Generalnie wystarczy że będziesz trzymać się na mapie jak najgorszych dróg i będzie OK :)2
Przed erą internetu, każdy wiejski głupek pozostawał w swojej wiosce.

Awatar użytkownika
zu-tec

Post autor: zu-tec » wt wrz 19, 2006 10:40 am

Z Wawy na poludnie po czarnym, ale spokojną i ładną krajobrazowo trasą przez Górę Kalwarię (z fotostopem na zamku w Czersku), dalej przez Kozienice Zwoleń, Lipsko, Ożarów. W Ożarowie na Opatów, a dalej już wg mapy setki po czarnych, szutrowych lub polnych drogach na zachód przez południową część G. Świętokrzyskich aż do Włoszczowej, skąd już rzut beretem do Czestochowy .Po drodze szczególnie polecam Pasmo Cisowskie, a z ciekawostek krajoznawczych ruiny zamku Ujazd i prawdziwe polskie Carcassone, czyli Szydłów. Na więcej czasu nie starczy. :wink:
pzdr. :)
JimnyJeans + 2" - jeździmy bez śladów :)

Awatar użytkownika
Francek

Post autor: Francek » wt wrz 19, 2006 8:35 pm

Tak Szydłów i Opatów są naprawdę bardzo malownicze.
Piękne tereny i bardzo przyjazne dla off roadu.
MOżna jechać też leśnymi szutrówkami w okolicach Opatowa-fajna przygoda
Higway to hell

Awatar użytkownika
gizmo

Kontaktowanie:

Post autor: gizmo » czw wrz 21, 2006 2:38 pm

Sprawa się rypła :cry: autko najszybciej odbiorę we wtorek :/ Ale dziękuję wszystkim za pomoc, napewno przyda się następnym razem :D

ODPOWIEDZ

Wróć do „Wycieczki”