Pogórze Ciężkowickie
Moderator: Misiek Bielsko
Pogórze Ciężkowickie
Hej wszystkim,
miały być fajne zdjęcia i relacja a został tylko obiektyw. Aparat padł i zdjęć nie będzie ... tym oto optymistycznym początkiem chciałbym zacząć mój pomysł ... ale od początku.
W ten długi weekend spędziliśmy z żoną i dzieciakami 4 dni w rejonie Paleśnicy-Jamnej niedaleko Ciężkowic.
Duża ilość legalnych leśnych duktów dobrze utwardzonych oraz super pokrycie drogami okolicznych górek i wzgórz zachęca do turystycznego szwędania się po drogach.
http://designers-group.eu/batalion/pami ... amnej.html
rejon ten byłby super na jakiś małe zorganizowane cuś. szukam chętnych aby coś takiego w tym rejonie zorganizować. można by połączyć przyjemne z pożytecznym i pierwszą trasę zrobić szlakiem bojowym Batalionu AK Barbara. Trasa nie będzie specjalnie trudna, nawet po deszczu.
Przenocować można w schronisku na Jamnej. Ceny przystępne - 18-24zł za nocleg/os. Jest parking na samochody, jest miejsce na grilla i ognisko. po drodze przez dwa dni można zwiedzić jedno z bardziej pomijanych pogórz a widokowo rewelacyjnych.
Z miejscowości Olszowa widać po lewej Beskid Niski cały, potem Tatry i w prawo aż po Babią Górę.
Co wy na to. Wybieram się na rekonesans przez kolejne dwa weekendy tam. Może jest ktoś chętny?
miały być fajne zdjęcia i relacja a został tylko obiektyw. Aparat padł i zdjęć nie będzie ... tym oto optymistycznym początkiem chciałbym zacząć mój pomysł ... ale od początku.
W ten długi weekend spędziliśmy z żoną i dzieciakami 4 dni w rejonie Paleśnicy-Jamnej niedaleko Ciężkowic.
Duża ilość legalnych leśnych duktów dobrze utwardzonych oraz super pokrycie drogami okolicznych górek i wzgórz zachęca do turystycznego szwędania się po drogach.
http://designers-group.eu/batalion/pami ... amnej.html
rejon ten byłby super na jakiś małe zorganizowane cuś. szukam chętnych aby coś takiego w tym rejonie zorganizować. można by połączyć przyjemne z pożytecznym i pierwszą trasę zrobić szlakiem bojowym Batalionu AK Barbara. Trasa nie będzie specjalnie trudna, nawet po deszczu.
Przenocować można w schronisku na Jamnej. Ceny przystępne - 18-24zł za nocleg/os. Jest parking na samochody, jest miejsce na grilla i ognisko. po drodze przez dwa dni można zwiedzić jedno z bardziej pomijanych pogórz a widokowo rewelacyjnych.
Z miejscowości Olszowa widać po lewej Beskid Niski cały, potem Tatry i w prawo aż po Babią Górę.
Co wy na to. Wybieram się na rekonesans przez kolejne dwa weekendy tam. Może jest ktoś chętny?
Nie chodzi o to żeby zginąć za Ojczyznę ...
... ale żeby wróg zginął za swoją!
-
- jestem tu nowy...
Re: Pogórze Ciężkowickie
świetny pomysł z tym szlakiem, trzymam kciuki za realizację 
fajnie, że wypad z rodzinką się udal, tylko szkoda, że fotek nie będzie

fajnie, że wypad z rodzinką się udal, tylko szkoda, że fotek nie będzie

Cześć? jak badanie terenu?
bo ja się chętnie załapię na taki wyjazd
bo ja się chętnie załapię na taki wyjazd
teraz w piątek-niedziela jedziemy z żoną i dzieciakami na dalsze zwiedzanie tras.
dwie-trzy już są fajne.
jedna wymaga zgody nadleśnictwa ale to jest do przejścia.
zostało jeszcze trochę wariantów.
jak ktoś chętny to zapraszam na weekend. mapa jest. można się podzielić robotą
dwie-trzy już są fajne.
jedna wymaga zgody nadleśnictwa ale to jest do przejścia.
zostało jeszcze trochę wariantów.
jak ktoś chętny to zapraszam na weekend. mapa jest. można się podzielić robotą
Witam , jestem z okolic Wojnicza , chetnie wybiore sie z rodzina na taka traske blisko domu.jak mozesz to zapodaj jakos mapki z planem trasy.
Pozdrawiam
Pozdrawiam
Nissan Patrol 2,8 TDSY61 long 33"
a to dobre jest .....
a to dobre jest .....
dzisiaj coś wrzucę. mam już taką fajną trasę na 2,5h z dziećmi postojami na zwiedzanie wszystko w rejonie Olszowej-Paleśnicy-Jamnej-Bukowca
tylko muszę spisać.
tylko muszę spisać.
Dawaj dawaj
Jak odwiedzimy z żonka i dzieciakami swoją rodzinkę w Starym Wiśniczu to z chęcią byśmy sobie gdzieś pohasali 

mam Trooperka 2,6i i 3.0 DTi (problemy "nowego" się skończyły zobaczymy na jak długo
)

fajnie , wlasnie taka niedluga traska z zona i malymi dziecmi odpowiada. Jestem chetny to na ktoras niedziele sie umowimy.
pozdrawiam.
pozdrawiam.
a to dobre jest .....
a to dobre jest .....
- cordoba_2004
-
Może i jam się wybiorę. Nahen to blisko mnie zapraszam na kawkę 

Jest GV i jimny - Głodówka zbawia duszę i leczy ciało
coś zamarło? rysuje sie bardzo ciekawie 

- cordoba_2004
-
żarło i żarło i zdechło
Jest GV i jimny - Głodówka zbawia duszę i leczy ciało
mi padł komp, obiecuję w weekend wrzucić roadmap wg mapy (dostępnej w necie i papierowej) i z głowy.
czuwam i czekam , chetnie sie zbierzemy i pojezdzimy ...
a to dobre jest .....
a to dobre jest .....