w długi weekend majowy (27.04 - 04.05.2013) planujemy z rodziną wyjazd, który ma być częścią projektu objazdu Polski dookoła - na raty i bez ciśnienia.
Pierwszy etap który zamierzamy objechać w ten weekend to odcinek Włodawa - Hel. Włodawa dlatego, że mamy bazę wyjazdową u Teściowej

Skład załogi:
Czarek (ja) - kierowca
Basia (żona) - mama / pilot / kierowca
Ala (córka) - 9 miesięczny bobas

Pojazd:
Jeep Cherokee XJ litf 2" kółka 31"
Lekki teren od czasu do czasu wskazany, ale bez szału bo narazie brak wyciągarki.
Mam nadzieję, że pomożecie w opracowaniu trasy i wyborze atrakcji wartych zobaczenia, a przedewszystkim taniej bazy noclegowej, bo ze względu na najmłodszą uczestniczkę wyprawy planujemy noclegi pod dachem ale wymagamy specjalnych luksusów, dobrze jak by była ciepła woda, a jak nie będzie to przynajmniej możliwość podgrzania. Planujemy nie zostawać nigdzie dłużej niż 1 noc, ale jak nas jakieś miejsce szczególnie zauroczy może zabawimy tam chwilkę dłużej

Najbardziej interesują nas ciekawostki przyrodnicze, stare domy, urokliwe wioseczki, ciekawe kościoły i inne obiekty sakralne, wiatraki, młyny wodne, obserwatoria astronomiczne, zamki, ruiny

Myślę, że obowiązkowym punktem musi być Białowieża i Malbork, a na reszta może urodzi się dzięki Wam w tzw. międzyczasie.