Panele ledowe ???

Czyli wszystko to co każdy jeżdzący w terenie posiadac powinien...

Moderator: Marcin-Kraków

Awatar użytkownika
sbst

Re: Panele ledowe ???

Post autor: sbst » śr lut 27, 2013 10:49 pm

Liroz pisze:Tutaj są 2 Supermini na enduro. Są znacznie jaśniejsze niż te podróby Visiona solistice które sprzedaje powyżej Wojtek_W , 2x lżejsze i wcale nie kosztują dużo. Ale mi na złość i z miłości do sierpa i młota, bierz te chińczyki :)
no cóż Panowie, ale musze przyznać racje...
nie oszukujmy sie, ale parch bedzie zdecydowanie lepiej robił ważąc 2310,15kg niż 2310,18kg....
nie czarujmy sie, te 20-30dkg wiecej to jednak juz bedzie porazka...
tego argumentu nie jestem w stanie obronić..... tu nas ma chłopak

chyba fora pomyliłeś - tu nie gadają kolarze czy modelarze....

przestań siać tą papkę tylko POKAZ porównanie do tej tandety.

i wciaz nie dociera do Ciebie, ze przez Twoje teksty ludzie nie chcą CIEBIE czytac, a nie o Twoich produktach.
PATROLnięty ;)

~----oo----/ LAWETA (przyczepa) - 2x4,5m, 1800/2500kg -moge sie podzielic :)21

abrams

Post autor: abrams » śr lut 27, 2013 11:13 pm

Temat już się mocno rozbiegł, więc i ja swoje trzy grosze wetknę.
Sam kupiłem do motocykla supermini i byłem /jestem bardzo zadowolony. Poczytałem trochę pozytywnych opinii o nich ale przemówiło do mnie najbardziej że made in Poland bo mam już dosyć rozpadającej się w rękach chińszczyzny.
Z przykrością muszę przyznać że faktycznie Piar robisz sobie straszny i daleko tak nie zajedziesz.
Wydaje mi się że bardziej do ludzi przemówią testy, pokaz i dobry opis, niż nic nie wnosząca przepychanka słowna.
Przy zakupie kolejnych lamp i tak wezmę Nasze Polskie, tylko już jakoś mniej przyjemnie będzie mi się pudełko ze świecidełkami otwierało.

Awatar użytkownika
superkto

Kontaktowanie:

Post autor: superkto » czw lut 28, 2013 7:59 am

no cóż Panowie, ale musze przyznać racje...
nie oszukujmy sie, ale parch bedzie zdecydowanie lepiej robił ważąc 2310,15kg niż 2310,18kg....
nie czarujmy sie, te 20-30dkg wiecej to jednak juz bedzie porazka...
tego argumentu nie jestem w stanie obronić..... tu nas ma chłopak
puści się bąka przed upalanką i będzie OK
wciaz nie dociera do Ciebie, ze przez Twoje teksty ludzie nie chcą CIEBIE czytac,
eeeeeeeeeeeeeee mi się zaczęło to podobać :lol:

Liroz dawaj porównanie z Twoimi cudami. Z chęcią zobaczę różnice. Podesłał bym Ci moje do testów, ale ...................
sudetyoffroad.pl
http://www.coconmobile.pl

Awatar użytkownika
superkto

Kontaktowanie:

Post autor: superkto » czw lut 28, 2013 8:03 am

abrams pisze:... mam już dosyć rozpadającej się w rękach chińszczyzny.
Też tak myślałem. Ale moje zdanie się zmieniło jak zobaczyłem te lampy osobiście. To na bank nie jest rozpadająca się chińszczyzna.
sudetyoffroad.pl

Awatar użytkownika
piotrck

Post autor: piotrck » czw lut 28, 2013 8:25 am

Liroz dasz linka do tych Supermini ? nie mogę znależć twojej stronki , ktoś pomorze ?

Awatar użytkownika
sbst

Post autor: sbst » czw lut 28, 2013 8:38 am

jak nie jestes w stanie sam znaleźć to nie jesteś godnym klientem !!
PATROLnięty ;)

~----oo----/ LAWETA (przyczepa) - 2x4,5m, 1800/2500kg -moge sie podzielic :)21

Awatar użytkownika
Takayuki

Kontaktowanie:

Post autor: Takayuki » czw lut 28, 2013 8:53 am

Liroz pisze:No żałośnie jest ale na pewno nie z mojej strony. W obliczu gołych faktów bezradność u fanów Chin ludowych, jak tu mu dokopać? :)21 czekam na dalsze inwektywy :)21
Liroz, napisałem Ci ze 2 strony temu jak możesz gołymi faktami udowodnić bezapelacyjnie wyższość Twoich produktów. Cisza. Na razie wiemy, że Chiny są do dupy bo tak, bez konkretów :)

Awatar użytkownika
Liroz

Post autor: Liroz » czw lut 28, 2013 9:35 am

Ja traktuję to forum jako platformę do luźnego gadania a nie promowania swoich produktów (tak jak niektórzy w tym wątku jawnie handlują). Powstrzymuję się od podawania linków itp. uprawiania reklamy, co na pewno byłoby nie po myśli admina tego forum.
Zalew chińszczyzny mnie po prostu mierzi, czy produkuję jakieś reflektory czy nie, i guzik prawda że "teraz wszystko robi się w Chinach". Raczej odwrotnie, musi ta chińszczyzna zostać powstrzymana i myślę że będzie. Raz przez samych Chińczyków którzy mają coraz bardziej dosyć wyzysku a dwa przez resztę świata która ma coraz bardziej dosyć złodziejstwa i podminowywania swoich przemysłów. Nie mówiąc o tym że ten cały region to beczka prochu, Chiny mają konflikty terytorialne ze wszystkimi sąsiadami, które się zaostrzają.

Piotrck jak wpiszesz w google "lampy supermini" to wszystkie linki wyskoczą.
L E D for off-road

Technika idzie do przodu...

Awatar użytkownika
Wojtek_W

Post autor: Wojtek_W » czw lut 28, 2013 10:15 am

Well... mialem sie nie odzywac, bo dyskusja z Lirozem to jak kopanie sie z koniem. :)21
Odniose sie tylko do jednej rzeczy:

Liroz pisze:No żałośnie jest ale na pewno nie z mojej strony. W obliczu gołych faktów bezradność u fanów Chin ludowych, jak tu mu dokopać? :)21 czekam na dalsze inwektywy :)21
A Wojtek W to tylko rozdaje chińskie lampy. Całkiem bezinteresownie. On tak ma po prostu :)21
Niechce mi sie wierzyc, ze myslacy (?) przedsiebiorca i dorosly czlowiek nie zrozumial co pislaem.
Napisze prosto i powoli,zebys zrozumial. Teraz uwazaj i skup sie: :)21
Nikomu nic nie rozdawalem. Lampy, ktore zamowilem sam dla siebie poslalem kilku osobom do testow. Te osoby poslaly je dalej do innych i do innych. I wiesz co? Wszystkie sztuki wrocily.Co do jednej. Nikomu nic za darmo nie dalem. :)21
Pisalo do mnie w sumie chyba ze 20 osob. Kto chcial i byl w stanie zamowil sobie samemu. A jak ktos nie dal rady to przeslal mi kase, zaplacilem swoja karta i tyle. Za kilku ancymnow nawet wylozylem ze swoich. I wiesz co? Oddali. :)21
Ba! Jeden z kolegow zrobil calkiem spore zamowienie, wiec mozesz sie liczyc z tym,ze wyplyna niedlugo na allegro. :)21
I tez nic z tego nie beda mial pozatym,ze w ramach rewaznu ewnetualnie zajme sie komercyjnie marketingiem internetowym (moja branza) i bede mogl kupic kilka sztuk dla siebie czy bliskich kolegow w cenie hurtowej. Pozatym jak przejrzysz z uwaga watek ( wiem,ze to trudna, ale da sie! :)21 ) to zobaczysz, ze na ktorejs z pierwszych stron wkleilem cenniki hurtowe i bezposredni namiar na producenta. Dostepny dla kazdego i za darmo. Nie sadzisz,ze gdybym tym handlowal to byloby to delikatnie mowiac nie w moim interesie? Chociaz oczywiscie moge sie mylic, bom glupi i biedny. :)21

Wiem,ze dla Ciebie to pewnie niezrozumiale, ale mi pare osob z tego forum pomoglo w sposob o jaki nawet nie smialem prosic. Calkiem bezinteresownie i nic mimo moich prostesow za ta pomoc nie chcieli. Nie widze powodu,zeby nie pomoc komus kto o taka pomoc prosi. Tym bardziej,ze mi bez roznicy czy zamiast 80 maili dziennie wysle 82 czy 85. Czy zrobie ta jedna platnosc karta wiecej czy nie.

A,ze Ty sie obrazasz, ze wkleilem tu dane, ktore i tak sa powszechnie dostepne w internecie. Well... zycie :)21
Gdyby nie Twoja buta i ugodzone ego ten watek moglby sie potoczyc zupelnie inaczej i to podejrzewam z korzyscia dla Ciebie. A tak kopnales sie w twarz z takim wymachem,ze nie sadzilem,ze to nawet mozliwe. Nawet nie czuje potrzeby udowadniania Ci jak niczego, bo w tym momencie to jak kopanie lezacego. Swiadectwo sobie wystawiles przepiekne. :)2
y61 long `99 +2`TrailMaster +SuperWinch +ARB przod + inne swiatelka,przelaczniki,bagazniki...

Awatar użytkownika
Paszczak

Post autor: Paszczak » czw lut 28, 2013 3:39 pm

tutaj jest super porównanie w realu co i jak świeci :)2

http://www.expedycja.pl/sesje/ledhider
http://www.expedycja.pl/sesje/ledhider2

:)
spoko luzik
www.wawa4x4.pl

Awatar użytkownika
mari

Post autor: mari » czw lut 28, 2013 6:27 pm

Paszczak pisze:tutaj jest super porównanie w realu co i jak świeci :)2

http://www.expedycja.pl/sesje/ledhider
http://www.expedycja.pl/sesje/ledhider2

:)
Masz tutaj jeszcze numer 3 do kolekcji :)21

http://expedycja.pl/sesje/ledhider3/
U 93 - Prawie oryginał :) Joanna Brodzik Edition :)

Awatar użytkownika
Liroz

Post autor: Liroz » czw lut 28, 2013 10:14 pm

Wojtek W, ja nie wnikam w zawiłości Twojego nano-dealerstwa na forum4x4, chińskimi ledami z dolnej półki i tyleż wartymi. Więc nie musisz produkować przydługich postów.
Poza tym jak typowy dealer chińszczyzny, rozpoczynasz od razu atak personalny aby odciągnąć czytelników od sedna tematu a skupić ich uwagę na mojej rzekomej niesympatyczności itp. Po imieniu to się nazywa manipulant.

Paszczak, te zdjęcia sugerują że toto świeci na zielono a nieprawda, bo świeci na niebieskawo z racji wstawionych najtańszych diod. A porównania nie ma żadnego bo ciągle to ten sam sos.
L E D for off-road

Awatar użytkownika
ernil

Post autor: ernil » czw lut 28, 2013 10:25 pm

Liroz - to, że te porównania są "podciągnięte" jakoż i cycki modelek w gazetach, to ja, jak i większość tu obecnych, mam świadomość.
Ale jak dotychczas, pomimo wyrażonej tu już przeze mnie aprobaty dla tego, że robisz w Polsce fajne lampki, to...
Z całym szacunkiem, ale dużo ryczysz. A krowa, która dużo ryczy mało mleka daje.
Więc albo dajesz tu ładnie swoje zdjęcia z exifami, żebyśmy mogli się przekonać, albo uznajmy to, co kilka stron wcześniej i niech każdy kupuje co chce.
I potwierdzam fakt, że Wojtek nic mi nie sprzedawał. Wysłał, przetestowałem, odesłałem kolejnemu forumowiczowi, potem ta jedna lampka wróciła do Wojtka. Tyle.
Jeżeli zrobił ten cały topik celowo (w co wątpię), bo wiedział, że niebawem chce zacząć handlować (on sam, lub kolega ze spółki) to jest, w moim mniemaniu absolutnym maestro dilerki, dywersji i działań prowokacyjnych na tyłach wroga, bo upier*dolił Cię jako konkurencję (potencjalną) "na oczach milionów" Twoimi własnymi rękami i na Twoim podwórku. Że o wyrobach sprzedawanych na wiodących portalach za zylion a będących chińczykiem z nalepką mejd in cośtam przez grzeczność nie wspomnę... Gdyby (podkreślam) tak właśnie zrobił, to zagraniem tym ma zapewnioną sporą część rynku w PL.
XTZ 750
Outback EJ25 MT

Awatar użytkownika
Paszczak

Post autor: Paszczak » czw lut 28, 2013 10:38 pm

uwaga w zakładowym sklepiku wybrałem sobie ok 60 paru sztuk lamp ledowych jaka cena wyszła

U

W

A

G

A

:)21

1071375.00 zł :o :o :o :o

ładnie kilkadziesiąt lampek za ponad 1mln zł :)24 :)20

na pewno nowa technologia kosztuje, dobre rozwiązania itp. nie pier... mi tu proszę :)21
spoko luzik
www.wawa4x4.pl

Awatar użytkownika
mari

Post autor: mari » czw lut 28, 2013 10:41 pm

ernil pisze:Więc albo dajesz tu ładnie swoje zdjęcia z exifami, żebyśmy mogli się przekonać, albo uznajmy to, co kilka stron wcześniej i niech każdy kupuje co chce.
Takayuki pisze:Liroz, napisałem Ci ze 2 strony temu jak możesz gołymi faktami udowodnić bezapelacyjnie wyższość Twoich produktów.
superkto pisze:Liroz dawaj porównanie z Twoimi cudami. Z chęcią zobaczę różnice.
Obrazek

Nie mogłem się powstrzymać i pozwoliłem sobie to zapożyczyć z Amerykańskich forumow :)21
U 93 - Prawie oryginał :) Joanna Brodzik Edition :)

Awatar użytkownika
Liroz

Post autor: Liroz » czw lut 28, 2013 11:23 pm

ernil, nie rozumiem w jaki to sposób Wojtek W mnie "upierdolił", może podpuścił do wypowiedzi uznawanych za aroganckie, ale tak naprawdę w najmniejszym stopniu nie podjął dyskusji technicznej i gdy przedstawiałem gołe fakty to gdzieś tam uciekał do swoich frazesów.

Porównanie, a co mam kupować te chińskie lampy i robić testy porównawcze? Raczej grosza na to nie wywalę. Ale chętnie, przyślij mi ktoś do testów, to sumiennie zmierzę, luxometr i inny sprzęt są.
Można zrobić diagramy rozłożenia jasności światła, akurat dzisiaj przyszła z Hameryki dostawa najnowszych diod jakich na pewno nie znajdziecie w chińskich lampach więc o wyniki się nie martwię.
L E D for off-road

Awatar użytkownika
Kostuch

Post autor: Kostuch » pt mar 01, 2013 12:31 am

Liroz pisze:ernil, nie rozumiem w jaki to sposób Wojtek W mnie "upierdolił", może podpuścił do wypowiedzi uznawanych za aroganckie, ale tak naprawdę w najmniejszym stopniu nie podjął dyskusji technicznej i gdy przedstawiałem gołe fakty to gdzieś tam uciekał do swoich frazesów.
...
akurat dzisiaj przyszła z Hameryki dostawa najnowszych diod jakich na pewno nie znajdziecie w chińskich lampach więc o wyniki się nie martwię.
Ty jesteś chyba, jak to mówią w Hameryce, "handicaped" :o
Pamiętasz jak zapytałem parę stron temu:

Kod: Zaznacz cały

Na początek: jak to zrobiłeś, że 12 led po 5W pobiera w sumie 50W? :)21
Odpowiedziałeś na poziomie asystenta marketingowca z Koziej Wólki, że piszecie to co chce przeczytać klient:
TAK, lampa XBAR12 pobiera 50W mocy a dlaczego, a dlaczego? Zapytaj firmy Vision dlaczego marketingowo nazwała te diody "5W". Myśmy je do pewnego momentu nazywali 4W a prawda leży po środku. A klient patrzy, tu skromnie napisane 4W a tu u visiona 5W. I weź tłumacz że to te same diody.
Gołe fakty? :)21
Najnowsze diody z ameryki :lol:
Importowane przez NASA z Marsa. Osobiście testowane przez agenta Mouldera...
Obrazek
Przed erą internetu, każdy wiejski głupek pozostawał w swojej wiosce.

Awatar użytkownika
Wojtek_W

Post autor: Wojtek_W » pt mar 01, 2013 8:55 am

I jak tu z Lirozem dyskustowac? :o :lol:
Chyba sam siebie nawet nie czyta. Tym bardziej,ze ja tak naprawde gosciowi kibicowalem do momentu jak nie zaczal z rozmowcow idiotow robic. A wtedy to sie wewnetrzna przekora u mnei wlacza.
A co jest moim zdaniem najsmieszniejsze? To,ze Liroz nie jest wynalazca tego pomyslu. Moglbym zrozumiec swiete oburzenie gdyby siedzial sobie wieczorem w warsztacie, nagle go olsnilo i eureka! 30 dni pozniej wychodzi caly spocony z garazu i trzyma w rece prototyp rewolucyjnej lampy led. :)21 Ale tak naprawde to tworzy kopie rozwiazania wymyslonego przez amerykanow zdaje sie (nie interesowalem sie nigdy pochodzeniem) a sam psioczy na tych niedorbych chinczykow co podrabiaja wszystko jak leci. :)21
Ale ludzie, ktorzy uwazaja sie za lepszych od innych tak juz chyba maja.

Mnie tam lumeny nie interesuja specjalnie, watty tez nie. Biore do reki i jak wyglada porzadnie, dobrze swieci i niewiele kosztuje to jest produkt jakiego szukam. Nie widze powodu,zeby nie wkleic tych publicznie dostepnych informacji na publiczne forum. A Liroz zamiast ustawic sie w kolejce, pokazac bez oceniania konkrety i dac zdecydowac potencjalnym klientom nazywa ich gloupkami, biedakami i probuje karmic jakimis bzdurami. Modelowy przyklad dzialania biznesowego.

Whatever. Bo mam wazniejsze sprawy i musze sie zajac moim nano-biznesem. :)21
Aha. Bede mial jakiegos wiekszego jako w przyszlym tygodniu pewnie jakby ktos chcial za darmo przetestowac :)21
Po chamsku dolozylem za zgoda kolegi do Jego paczki. :)21
y61 long `99 +2`TrailMaster +SuperWinch +ARB przod + inne swiatelka,przelaczniki,bagazniki...

Awatar użytkownika
RAFAL212
Kontaktowanie:

Post autor: RAFAL212 » pt mar 01, 2013 1:13 pm

Panowie, przerwa mała w kasztanieniu.

Mam w wyprawowym zderzaku światła przeciwmgielne Hella soczewkowe (a raczej miałem, bo ze względu na niskie umieszczenie, ponabierały wody i działa jedno, a drugie już dogorywa.
Średnica otworu jest podobna do tego od hi-liftu. Chciałbym zachować to źródło światła, ale wymienić je na jakieś sensowne ledy. Nie dlatego, że modne, ale głównie dlatego, że nie potrzebują odpowietrzenia, więc zalewanie wodą (a tego na tej wysokości nijak się nie wyeliminuje), nie będzie im szkodzić. Dalekosiężne HIDy już mam, a to ma być wspomaganie światłem rozproszonym. Otwory i tak zostaną, więc chciałbym je wykorzystać. Szukam czegoś, co:

- będzie w okrągłej obudowie, by pasowało do otworów
- średnicy kilku centymetrów (5-7 cm)
- w pełni szczelne
- sensownie świeci, światłem rozproszonym
- dobrze byłoby, gdyby miały jakieś mocniejsze szkła, bo będą narażone na gałęzie, itp.
- mieliście z tym do czynienia i możecie polecić względem powyżej opisanych cech

Dzięki za pomoc. Mam świadomość, że gdzieś już mogło o tym być, ale doszedłem do czterech stron w stecz i niewiele dowiedziałem się o ledach, choć to temat wątku, więc proszę Was o podzielenie się swoimi doświadczeniami.
Fundacja Trzeba Marzyć
Spełniamy marzenia ciężko chorych dzieci.
www.trzebamarzyc.org

Awatar użytkownika
PiRoman

Kontaktowanie:

Post autor: PiRoman » pt mar 01, 2013 1:16 pm

RAFAL212 pisze:...Chciałbym zachować to źródło światła, ale wymienić je na jakieś sensowne ledy...
To się kłóci...
Nie trzymam Kobiet w domu...

erpe_roman
Za tęczowym mostem: Ranger, Fiorino, Hąda, Pajero, Frontera, Sintra

Awatar użytkownika
RAFAL212
Kontaktowanie:

Post autor: RAFAL212 » pt mar 01, 2013 1:25 pm

PiRoman pisze:
RAFAL212 pisze:...Chciałbym zachować to źródło światła, ale wymienić je na jakieś sensowne ledy...
To się kłóci...
OK, doprecyzuję - zachować umiejscowienie tego źródła, a zmienić soczewki H3 na ledy.
Fundacja Trzeba Marzyć
Spełniamy marzenia ciężko chorych dzieci.
www.trzebamarzyc.org

Awatar użytkownika
PiRoman

Kontaktowanie:

Post autor: PiRoman » pt mar 01, 2013 1:30 pm

No, troszkę lepiej... :)21
Nie trzymam Kobiet w domu...

erpe_roman
Za tęczowym mostem: Ranger, Fiorino, Hąda, Pajero, Frontera, Sintra

Awatar użytkownika
Wojtek_W

Post autor: Wojtek_W » pt mar 01, 2013 1:31 pm

RAFAL212 pisze:Panowie, przerwa mała w kasztanieniu.

Mam w wyprawowym zderzaku światła przeciwmgielne Hella soczewkowe (a raczej miałem, bo ze względu na niskie umieszczenie, ponabierały wody i działa jedno, a drugie już dogorywa.
Średnica otworu jest podobna do tego od hi-liftu. Chciałbym zachować to źródło światła, ale wymienić je na jakieś sensowne ledy. Nie dlatego, że modne, ale głównie dlatego, że nie potrzebują odpowietrzenia, więc zalewanie wodą (a tego na tej wysokości nijak się nie wyeliminuje), nie będzie im szkodzić. Dalekosiężne HIDy już mam, a to ma być wspomaganie światłem rozproszonym. Otwory i tak zostaną, więc chciałbym je wykorzystać. Szukam czegoś, co:

- będzie w okrągłej obudowie, by pasowało do otworów
- średnicy kilku centymetrów (5-7 cm)
- w pełni szczelne
- sensownie świeci, światłem rozproszonym
- dobrze byłoby, gdyby miały jakieś mocniejsze szkła, bo będą narażone na gałęzie, itp.
- mieliście z tym do czynienia i możecie polecić względem powyżej opisanych cech

Dzięki za pomoc. Mam świadomość, że gdzieś już mogło o tym być, ale doszedłem do czterech stron w stecz i niewiele dowiedziałem się o ledach, choć to temat wątku, więc proszę Was o podzielenie się swoimi doświadczeniami.

Romka nie sluchaj. Piatek jest, wiec pewnie pijany juz :)21

A tak powaznie jak maja byc okragle to z tych "mocnych" 10W za duzo nie ma.
Moga byc te:

http://4xledshop.home.pl/pl/p/SUPERMINI-1200-1500lm/124

ewentualnie w wersji budzet (i chinskiej :)21 )

Obrazek

Do dostania za ~$30
Wpasujesz spokojnie w miejsce halogenow.

Awatar użytkownika
superkto

Kontaktowanie:

Post autor: superkto » pt mar 01, 2013 1:41 pm

Napisz do Wojtka_w. On ma taką i może uda mu się wysłać ją do Ciebie to sprawdzisz organoleptycznie.

Ja może też będę zamówienie robił ale to jeszcze nic pewnego.

Pozdrawiam
Ostatnio zmieniony pt mar 01, 2013 7:20 pm przez superkto, łącznie zmieniany 1 raz.
sudetyoffroad.pl

Awatar użytkownika
ernil

Post autor: ernil » pt mar 01, 2013 1:48 pm

Kłamstwa straszliwe. Wszyscy tylko kłamią ostatnio na mój temat. Coście się uwzięli? :)21
XTZ 750
Outback EJ25 MT

ODPOWIEDZ

Wróć do „Wyposażenie”