Panele ledowe ???

Czyli wszystko to co każdy jeżdzący w terenie posiadac powinien...

Moderator: Marcin-Kraków

Awatar użytkownika
Kostuch

Re: Panele ledowe ???

Post autor: Kostuch » pt mar 01, 2013 2:09 pm

ernil pisze:Kłamstwa straszliwe. Wszyscy tylko kłamią ostatnio na mój temat. Coście się uwzięli? :)21
ernil - 5 liter
chiny - 5 liter
lampy - 5 liter
hiena - 5 liter

Od razu widać, o co kaman :)21
:wink:
Przed erą internetu, każdy wiejski głupek pozostawał w swojej wiosce.

Awatar użytkownika
sbst

Post autor: sbst » pt mar 01, 2013 2:13 pm

:)21 :)21 :)21 :)21 :)21 :)21 :)21 :)21
czerwona fala komunistow z malymi rączkami nas zalewa
PATROLnięty ;)

~----oo----/ LAWETA (przyczepa) - 2x4,5m, 1800/2500kg -moge sie podzielic :)21

Awatar użytkownika
RAFAL212
Kontaktowanie:

Post autor: RAFAL212 » pt mar 01, 2013 2:47 pm

Pisałem, że przerwa w kasztanieniu...
Fundacja Trzeba Marzyć
Spełniamy marzenia ciężko chorych dzieci.
www.trzebamarzyc.org

Awatar użytkownika
Wojtek_W

Post autor: Wojtek_W » pt mar 01, 2013 2:50 pm

Tez Ci odpisalem konkretnie a reszta juz kasztani :)21
y61 long `99 +2`TrailMaster +SuperWinch +ARB przod + inne swiatelka,przelaczniki,bagazniki...

Awatar użytkownika
piotrck

Post autor: piotrck » pt mar 01, 2013 2:51 pm

RAFAL212 pisze:Pisałem, że przerwa w kasztanieniu...
ja się wystraszyłem :)21

Awatar użytkownika
RAFAL212
Kontaktowanie:

Post autor: RAFAL212 » pt mar 01, 2013 2:55 pm

Wojtek_W pisze:
RAFAL212 pisze:Panowie, przerwa mała w kasztanieniu.

Mam w wyprawowym zderzaku światła przeciwmgielne Hella soczewkowe (a raczej miałem, bo ze względu na niskie umieszczenie, ponabierały wody i działa jedno, a drugie już dogorywa.
Średnica otworu jest podobna do tego od hi-liftu. Chciałbym zachować to źródło światła, ale wymienić je na jakieś sensowne ledy. Nie dlatego, że modne, ale głównie dlatego, że nie potrzebują odpowietrzenia, więc zalewanie wodą (a tego na tej wysokości nijak się nie wyeliminuje), nie będzie im szkodzić. Dalekosiężne HIDy już mam, a to ma być wspomaganie światłem rozproszonym. Otwory i tak zostaną, więc chciałbym je wykorzystać. Szukam czegoś, co:

- będzie w okrągłej obudowie, by pasowało do otworów
- średnicy kilku centymetrów (5-7 cm)
- w pełni szczelne
- sensownie świeci, światłem rozproszonym
- dobrze byłoby, gdyby miały jakieś mocniejsze szkła, bo będą narażone na gałęzie, itp.
- mieliście z tym do czynienia i możecie polecić względem powyżej opisanych cech

Dzięki za pomoc. Mam świadomość, że gdzieś już mogło o tym być, ale doszedłem do czterech stron w stecz i niewiele dowiedziałem się o ledach, choć to temat wątku, więc proszę Was o podzielenie się swoimi doświadczeniami.

Romka nie sluchaj. Piatek jest, wiec pewnie pijany juz :)21

A tak powaznie jak maja byc okragle to z tych "mocnych" 10W za duzo nie ma.
Moga byc te:

http://4xledshop.home.pl/pl/p/SUPERMINI-1200-1500lm/124

ewentualnie w wersji budzet (i chinskiej :)21 )

Obrazek

Do dostania za ~$30
Wpasujesz spokojnie w miejsce halogenow.
Dzięki. Swego czasu przeglądałem tą stronę, choć 7 paczek za lamki w zderzak to jest parę groszy. Jeśli nie będzie alternatywy, to pewnie pozostanie mi zapodać coś takiego.
Fundacja Trzeba Marzyć
www.trzebamarzyc.org

Awatar użytkownika
Wojtek_W

Post autor: Wojtek_W » pt mar 01, 2013 2:59 pm

700 to drogo?!?! 11 onen1! :)21

Polski przedsiebiorca przeciez! Nie znasz sie!
Lepiej u chinoli kupowac, tak?

Kup te tansze prostokatne w wersji flood. Z przesylka za 2 sztuki powinienes sie w 300 zetach zamknaci bedziesz zadowolony.
Mimo,ze kwadratowe to spokojnie znajdziesz sposob,zeby je w okraglym otworze zalozyc.
y61 long `99 +2`TrailMaster +SuperWinch +ARB przod + inne swiatelka,przelaczniki,bagazniki...

Awatar użytkownika
RAFAL212
Kontaktowanie:

Post autor: RAFAL212 » pt mar 01, 2013 3:13 pm

Drogo jak na coś co mam umieścić w zderzaku i narażać za każdym wjazdem w teren na rozbicie. Myślałem też nad płaskimi z tej firmy na dach i wtedy cena bardziej mi się uśmiecha. No, ale do nich muszę jeszcze dokupić kurnik, by się prezentowały...
Fundacja Trzeba Marzyć
www.trzebamarzyc.org

Awatar użytkownika
Wojtek_W

Post autor: Wojtek_W » pt mar 01, 2013 3:18 pm

No zgrywam sie przeciez. :)21

Czy to tych za 700 czy tych za $30 nie rozwalisz ot tak sobie. Zywotne jest dziadostwo mocno.
Do lightbarow nie musisz kurnika miec. Nawet poprzeczka jest niepotrzebna. Teraz u kolegi robilismy i zrobilismy tylko plaskownik z jednej strony na drugai do niego montowane. Proste, praktyczne i prawie wogole nie odstaje :)2

Awatar użytkownika
RAFAL212
Kontaktowanie:

Post autor: RAFAL212 » pt mar 01, 2013 3:25 pm

Też się z tym kurnikiem zgrywam. Będziesz te kwadraty może zamawiał? Masz może gdzieś zdjęcia tych zamontowanych na dachu?
Fundacja Trzeba Marzyć
www.trzebamarzyc.org

Awatar użytkownika
piotrck

Post autor: piotrck » pt mar 01, 2013 3:26 pm

Wojtek_W pisze:No zgrywam sie przeciez. :)21

Czy to tych za 700 czy tych za $30 nie rozwalisz ot tak sobie. Zywotne jest dziadostwo mocno.
Do lightbarow nie musisz kurnika miec. Nawet poprzeczka jest niepotrzebna. Teraz u kolegi robilismy i zrobilismy tylko plaskownik z jednej strony na drugai do niego montowane. Proste, praktyczne i prawie wogole nie odstaje :)2

jakaś fotka ?

Awatar użytkownika
Wojtek_W

Post autor: Wojtek_W » pt mar 01, 2013 3:29 pm

Nie ma. Nawet nie wpadlem na to,zeby zrobic.
Poprostu do rynienek zamocowany plaskownik i do tego 2x 60w.
Pacjent chcial w dachy wiercic, ale bezsensu. A tak dwie sruby i mozna zdjac, bo swiatla na szybkozlaczke.

Awatar użytkownika
Wojtek_W

Post autor: Wojtek_W » pt mar 01, 2013 3:31 pm

RAFAL212 pisze:Też się z tym kurnikiem zgrywam. Będziesz te kwadraty może zamawiał? Masz może gdzieś zdjęcia tych zamontowanych na dachu?
Mam swoje 2 sztuki co w moto bede montowal. Spot i flood. Jak chcesz to moge Ci podeslac do testow (za darmo! :)21 ) sztuke, bo w ten weekend zaczynamy robic mocowania i jedna jest mi potrzebna jak wzorzec.

Awatar użytkownika
bigos

Post autor: bigos » pt mar 01, 2013 3:42 pm

RAFAL212 pisze:Drogo jak na coś co mam umieścić w zderzaku i narażać za każdym wjazdem w teren na rozbicie. Myślałem też nad płaskimi z tej firmy na dach i wtedy cena bardziej mi się uśmiecha. No, ale do nich muszę jeszcze dokupić kurnik, by się prezentowały...
te od liroza tak łatwo nie rozwalisz :)21 Są gdzieś zdjęcia jak Flor na swoim aucie miał zgnieciony zderzak/orurowanie przez linę od mechanika na którym były lampy od liroza- ledom się nic nie stało :)21 sprzęt niezajebliwy. Wojtek(może Ernil) też z biegiem czasu może poświęcą zderzak na test wytrzymałości chińskich ledów :)21
Jimny :)21

Awatar użytkownika
RAFAL212
Kontaktowanie:

Post autor: RAFAL212 » pt mar 01, 2013 3:45 pm

Chętnie skorzystam, ale nie chciałbym Cię fatygować, jeśli nie będę mógł ich kupić, bo 10 sztuk na alibabie zamawiać nie będę. Będzie można je przez Ciebie kupić?
Fundacja Trzeba Marzyć
www.trzebamarzyc.org

Awatar użytkownika
Wojtek_W

Post autor: Wojtek_W » pt mar 01, 2013 3:49 pm

Mozna je kupic spokojnie. Na poczatku watku masz gdzies kontakt mailowy , w razie czego pw.
Pojedyncze sztuki na aliexpress mozesz spokojnie kupic.
Jak chcesz do testu to pisz na pw adres, bo koncze drukowac faktury i jade na poczte. W poniedzialek wtedy dostaniesz

Awatar użytkownika
mari

Post autor: mari » pt mar 01, 2013 3:57 pm

bigos pisze:
RAFAL212 pisze:Drogo jak na coś co mam umieścić w zderzaku i narażać za każdym wjazdem w teren na rozbicie. Myślałem też nad płaskimi z tej firmy na dach i wtedy cena bardziej mi się uśmiecha. No, ale do nich muszę jeszcze dokupić kurnik, by się prezentowały...
te od liroza tak łatwo nie rozwalisz :)21 Są gdzieś zdjęcia jak Flor na swoim aucie miał zgnieciony zderzak/orurowanie przez linę od mechanika na którym były lampy od liroza- ledom się nic nie stało :)21 sprzęt niezajebliwy. Wojtek(może Ernil) też z biegiem czasu może poświęcą zderzak na test wytrzymałości chińskich ledów :)21
Wojtkowi ciężko będzie zrobić testy bo z tego co wiem to nie handluje nimi - zapodał temat tańszego rozwiązania i tyle.
Podał na ręce dwie pigułki niebieska i czerwona i od czytelnika zależy jaka wybierze.
Parę osób nie jest wstanie tego zrozumie ale to inna sprawa.
A ze Wojtek za free pomaga w ściągnięciu kilku friendom to inna sprawa i chwała mu za to :)21
I nic tu do rzeczy nie ma ze mi chamsko coś w paczkę wsadził jak sam napisał :)21 :)21
Ze nie wspomnę iz Seniore Wojtek jest dumnym mieszkańcem S WLKP - mieszka 30 km od stolicy S WLKP i wie po prostu jak zaoszczędzić :)21
U 93 - Prawie oryginał :) Joanna Brodzik Edition :)

Awatar użytkownika
bigos

Post autor: bigos » pt mar 01, 2013 4:18 pm

wiem że Wojtek nie hienuje :)21 wiem też skąd jest :wink: nawet coś tam kiedyś wypiliśmy :)21
właśnie Wojtek kiedy będziesz w Biesach ??

Awatar użytkownika
Wojtek_W

Post autor: Wojtek_W » pt mar 01, 2013 4:20 pm

No jak kiedy? :)21
W czerwcu u Kosy.Mocna ekipa jedzemy w tym roku. Tez sie wybiera?

Awatar użytkownika
mercg280ge
Kontaktowanie:

Post autor: mercg280ge » pt mar 01, 2013 5:57 pm

Paszczak pisze:uwaga w zakładowym sklepiku wybrałem sobie ok 60 paru sztuk lamp ledowych jaka cena wyszła

U
W
A
G
A

:)21

1071375.00 zł :o :o :o :o

ładnie kilkadziesiąt lampek za ponad 1mln zł :)24 :)20

na pewno nowa technologia kosztuje, dobre rozwiązania itp. nie pier... mi tu proszę :)21
zakonczcie juz temat lampek , bo wlasciciela wkurw ogarnie i forum zamknie , albo co gorsza , jakas żyłka mu pęknie :wink: :)21
770k

Awatar użytkownika
bigos

Post autor: bigos » pt mar 01, 2013 6:27 pm

Wojtek_W pisze:No jak kiedy? :)21
W czerwcu u Kosy.Mocna ekipa jedzemy w tym roku. Tez sie wybiera?
w czerwcu mam obronę pracy licencjackiej więc niejadę :-? ale jeśli znajdę dzień/ dwa wolnego to przyjadę na parę godzin :wink:

Awatar użytkownika
Liroz

Post autor: Liroz » pt mar 01, 2013 9:46 pm

Kostuch pisze:...
Kostuch, podejrzewam że sam jesteś z jakiejś Koziej Wólki bo coś mocno zwalczasz kompleksy (widać nawet w podpisie).

Znasz takie hasło "Wypowiadam się jak mam coś do powiedzenia"? Mógłbyś się lepiej tak podpisać jako memento małe. Otóż na temat najnowszych diod LED najwyraźniej nie masz pojęcia, diody XML2 i XPG2 to pewnie wiele Ci nie mówi. Ale w zabieraniu donośnego acz pozbawionego sensownej treści głosu na ten temat Ci to bynajmniej nie przeszkadza :)21

Wojtek W, dosyć zapamiętale uprawiałeś promocję chińskich lamp jak na podobno niezaangażowanego. A ja na Chiny mam wy... alergię a szczególnie jak widzę te wielkie frachtowce z Chin i to wszechobecne ubóstwo w naszym dołku. Co jest dosyć mocno ze sobą powiązane. Po drugie te wyroby są porównawczo kiepskie. Jeśli tak Ci zależy na najniższej cenie i uwielbiasz tanie produkty z dolnej półki, to dlaczego nie zachwalasz polskiego Wesema?

Wojtek_W pisze:700 to drogo?!?! 11 onen1! :)21

Polski przedsiebiorca przeciez! Nie znasz sie!
Lepiej u chinoli kupowac, tak?

Kup te tansze prostokatne w wersji flood. Z przesylka za 2 sztuki powinienes sie w 300 zetach zamknaci bedziesz zadowolony.
Mimo,ze kwadratowe to spokojnie znajdziesz sposob,zeby je w okraglym otworze zalozyc.
Bzdury na resorach, Wojtek. Reflektory MOTO3 to nie jest jakiś tam chiński "flood", totalnie inna klasa jasności i zasięgu.
Nie mówiąc o tym że lampy "FLOOD" to lampy robocze i na przód się nie nadają.
L E D for off-road

Technika idzie do przodu...

Awatar użytkownika
ernil

Post autor: ernil » pt mar 01, 2013 9:55 pm

Liroz pisze:(...)dlaczego nie zachwalasz polskiego Wesema?
Bo tu kompletnie nie ma czego porównywać :)21
XTZ 750
Outback EJ25 MT

Awatar użytkownika
ernil

Post autor: ernil » pt mar 01, 2013 9:59 pm

Liroz pisze:(...)Nie mówiąc o tym że lampy "FLOOD" to lampy robocze i na przód się nie nadają.
Tak? A dlaczego? Jak potrzebuję doświetlić "blisko" to nie mogę?
Na przykład mam kosiarkę, którą podróżuję max 15km/h. Po uj mi dalekosiężne skoro ja potrzebuję widzieć to, co przed nosem? To samo w motórze. Tam potrzebuję i takie i takie. Bo czasem jadę pomału i chcę widzieć każdą dziurę celem ominięcia a czasem jadę szybciej i chcę widzieć dzika, by zahamować na czas.
XTZ 750
Outback EJ25 MT

Awatar użytkownika
Wojtek_W

Post autor: Wojtek_W » pt mar 01, 2013 11:13 pm

Liroz pisze: Wojtek W, dosyć zapamiętale uprawiałeś promocję chińskich lamp jak na podobno niezaangażowanego. A ja na Chiny mam wy... alergię a szczególnie jak widzę te wielkie frachtowce z Chin i to wszechobecne ubóstwo w naszym dołku. Co jest dosyć mocno ze sobą powiązane. Po drugie te wyroby są porównawczo kiepskie. Jeśli tak Ci zależy na najniższej cenie i uwielbiasz tanie produkty z dolnej półki, to dlaczego nie zachwalasz polskiego Wesema?
po pierwsze...

Obrazanie Kostucha jest bez sensu. Jasno i rzeczowo (!) wyszczegolnil dziury w Twoich wypowiedziach. Nie potrafiles jakos rzeczowo sie do tego ustosunkowac, to Go obrazasz. Slabe to...

A w temacie:
Ja nie uprawiam zadnej spacjalnej promocji. To,ze Ty masz alergie na Chiny nie znaczy,ze ja musze miec. A Wesema nie polecam, bo mialem kilka ich lamp i kazda jedna byla gorsza od drugiej. Chinskich mam kilka i sie okazuje,ze z dupy diodka za $25 swieci lepiej niz hella za 1000 zlotych. To czemu mam nie polecac? Moje zdanie wciaz jest takie,ze te "chinskie produkty z dolnej polki" nie ustepuja znaczaco w zaden sposob Twoim produktom. Poza cena. A mialem w rekach jedne i drugie :)21
Liroz pisze: Bzdury na resorach, Wojtek. Reflektory MOTO3 to nie jest jakiś tam chiński "flood", totalnie inna klasa jasności i zasięgu.
Nie mówiąc o tym że lampy "FLOOD" to lampy robocze i na przód się nie nadają.
Jakbys przeczytalem ze zrozumieniem (wiem, wiem, ze to trudne :)21 ) to bys widzial,ze nie polecalem koledze zadnych moto3. Tylko mini, a kolega sam uznal,ze 700 za lampy w zderzak to dosc drogo. Wedlug mnie (ale jestem biedny i glupi :)21 ) lampy robocze na przod jednak sie nadaja. Wszystko zalezy od tego w jaki sposob bedziemy je wykorzystywac.

EDIT: O! Widze, ze Ernil podniosl ten sam argument. 8)

ODPOWIEDZ

Wróć do „Wyposażenie”