ernil - 5 literernil pisze:Kłamstwa straszliwe. Wszyscy tylko kłamią ostatnio na mój temat. Coście się uwzięli?
chiny - 5 liter
lampy - 5 liter
hiena - 5 liter
Od razu widać, o co kaman

Moderator: Marcin-Kraków
ernil - 5 literernil pisze:Kłamstwa straszliwe. Wszyscy tylko kłamią ostatnio na mój temat. Coście się uwzięli?
ja się wystraszyłemRAFAL212 pisze:Pisałem, że przerwa w kasztanieniu...
Dzięki. Swego czasu przeglądałem tą stronę, choć 7 paczek za lamki w zderzak to jest parę groszy. Jeśli nie będzie alternatywy, to pewnie pozostanie mi zapodać coś takiego.Wojtek_W pisze:RAFAL212 pisze:Panowie, przerwa mała w kasztanieniu.
Mam w wyprawowym zderzaku światła przeciwmgielne Hella soczewkowe (a raczej miałem, bo ze względu na niskie umieszczenie, ponabierały wody i działa jedno, a drugie już dogorywa.
Średnica otworu jest podobna do tego od hi-liftu. Chciałbym zachować to źródło światła, ale wymienić je na jakieś sensowne ledy. Nie dlatego, że modne, ale głównie dlatego, że nie potrzebują odpowietrzenia, więc zalewanie wodą (a tego na tej wysokości nijak się nie wyeliminuje), nie będzie im szkodzić. Dalekosiężne HIDy już mam, a to ma być wspomaganie światłem rozproszonym. Otwory i tak zostaną, więc chciałbym je wykorzystać. Szukam czegoś, co:
- będzie w okrągłej obudowie, by pasowało do otworów
- średnicy kilku centymetrów (5-7 cm)
- w pełni szczelne
- sensownie świeci, światłem rozproszonym
- dobrze byłoby, gdyby miały jakieś mocniejsze szkła, bo będą narażone na gałęzie, itp.
- mieliście z tym do czynienia i możecie polecić względem powyżej opisanych cech
Dzięki za pomoc. Mam świadomość, że gdzieś już mogło o tym być, ale doszedłem do czterech stron w stecz i niewiele dowiedziałem się o ledach, choć to temat wątku, więc proszę Was o podzielenie się swoimi doświadczeniami.
Romka nie sluchaj. Piatek jest, wiec pewnie pijany juz![]()
A tak powaznie jak maja byc okragle to z tych "mocnych" 10W za duzo nie ma.
Moga byc te:
http://4xledshop.home.pl/pl/p/SUPERMINI-1200-1500lm/124
ewentualnie w wersji budzet (i chinskiej)
Do dostania za ~$30
Wpasujesz spokojnie w miejsce halogenow.
Wojtek_W pisze:No zgrywam sie przeciez.![]()
Czy to tych za 700 czy tych za $30 nie rozwalisz ot tak sobie. Zywotne jest dziadostwo mocno.
Do lightbarow nie musisz kurnika miec. Nawet poprzeczka jest niepotrzebna. Teraz u kolegi robilismy i zrobilismy tylko plaskownik z jednej strony na drugai do niego montowane. Proste, praktyczne i prawie wogole nie odstaje
Mam swoje 2 sztuki co w moto bede montowal. Spot i flood. Jak chcesz to moge Ci podeslac do testow (za darmo!RAFAL212 pisze:Też się z tym kurnikiem zgrywam. Będziesz te kwadraty może zamawiał? Masz może gdzieś zdjęcia tych zamontowanych na dachu?
te od liroza tak łatwo nie rozwaliszRAFAL212 pisze:Drogo jak na coś co mam umieścić w zderzaku i narażać za każdym wjazdem w teren na rozbicie. Myślałem też nad płaskimi z tej firmy na dach i wtedy cena bardziej mi się uśmiecha. No, ale do nich muszę jeszcze dokupić kurnik, by się prezentowały...
Wojtkowi ciężko będzie zrobić testy bo z tego co wiem to nie handluje nimi - zapodał temat tańszego rozwiązania i tyle.bigos pisze:te od liroza tak łatwo nie rozwaliszRAFAL212 pisze:Drogo jak na coś co mam umieścić w zderzaku i narażać za każdym wjazdem w teren na rozbicie. Myślałem też nad płaskimi z tej firmy na dach i wtedy cena bardziej mi się uśmiecha. No, ale do nich muszę jeszcze dokupić kurnik, by się prezentowały...Są gdzieś zdjęcia jak Flor na swoim aucie miał zgnieciony zderzak/orurowanie przez linę od mechanika na którym były lampy od liroza- ledom się nic nie stało
sprzęt niezajebliwy. Wojtek(może Ernil) też z biegiem czasu może poświęcą zderzak na test wytrzymałości chińskich ledów
zakonczcie juz temat lampek , bo wlasciciela wkurw ogarnie i forum zamknie , albo co gorsza , jakas żyłka mu pękniePaszczak pisze:uwaga w zakładowym sklepiku wybrałem sobie ok 60 paru sztuk lamp ledowych jaka cena wyszła
U
W
A
G
A
![]()
1071375.00 zł![]()
![]()
![]()
![]()
ładnie kilkadziesiąt lampek za ponad 1mln zł![]()
![]()
na pewno nowa technologia kosztuje, dobre rozwiązania itp. nie pier... mi tu proszę
w czerwcu mam obronę pracy licencjackiej więc niejadęWojtek_W pisze:No jak kiedy?![]()
W czerwcu u Kosy.Mocna ekipa jedzemy w tym roku. Tez sie wybiera?
Kostuch, podejrzewam że sam jesteś z jakiejś Koziej Wólki bo coś mocno zwalczasz kompleksy (widać nawet w podpisie).Kostuch pisze:...
Bzdury na resorach, Wojtek. Reflektory MOTO3 to nie jest jakiś tam chiński "flood", totalnie inna klasa jasności i zasięgu.Wojtek_W pisze:700 to drogo?!?! 11 onen1!![]()
Polski przedsiebiorca przeciez! Nie znasz sie!
Lepiej u chinoli kupowac, tak?
Kup te tansze prostokatne w wersji flood. Z przesylka za 2 sztuki powinienes sie w 300 zetach zamknaci bedziesz zadowolony.
Mimo,ze kwadratowe to spokojnie znajdziesz sposob,zeby je w okraglym otworze zalozyc.
Bo tu kompletnie nie ma czego porównywaćLiroz pisze:(...)dlaczego nie zachwalasz polskiego Wesema?
Tak? A dlaczego? Jak potrzebuję doświetlić "blisko" to nie mogę?Liroz pisze:(...)Nie mówiąc o tym że lampy "FLOOD" to lampy robocze i na przód się nie nadają.
po pierwsze...Liroz pisze: Wojtek W, dosyć zapamiętale uprawiałeś promocję chińskich lamp jak na podobno niezaangażowanego. A ja na Chiny mam wy... alergię a szczególnie jak widzę te wielkie frachtowce z Chin i to wszechobecne ubóstwo w naszym dołku. Co jest dosyć mocno ze sobą powiązane. Po drugie te wyroby są porównawczo kiepskie. Jeśli tak Ci zależy na najniższej cenie i uwielbiasz tanie produkty z dolnej półki, to dlaczego nie zachwalasz polskiego Wesema?
Jakbys przeczytalem ze zrozumieniem (wiem, wiem, ze to trudneLiroz pisze: Bzdury na resorach, Wojtek. Reflektory MOTO3 to nie jest jakiś tam chiński "flood", totalnie inna klasa jasności i zasięgu.
Nie mówiąc o tym że lampy "FLOOD" to lampy robocze i na przód się nie nadają.
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 3 gości