Problem z Hi-liftem
Moderator: Marcin-Kraków
- Markon
- jestem tu nowy...
Problem z Hi-liftem
Witam zakupiłem kilka dni temu podnośnik chińczyk i jest problem podnosi ale nie opuszcza tylko spada w dół górny bolec wcale nie reaguje
Re: Problem z Hi-liftem
złóż reklamację
ludzie brną w wojny prowadzeni metodami wypróbowanymi przy sprzedaży podpasek i proszku do prania
- Markon
- jestem tu nowy...
kupiłem na allegro zbywają mnie jak mogą kupiłem czerwony przysłali niebieski odeśle na swój koszt cena 25zł a raczej pewne ze już by do mnie nie wrócił http://allegro.pl/podnosnik-kolejowy-at ... 83463.html
zdrap farbę z bolca, polej "oliwką", rozruszaj ręcznie bolec...
to proste urządzenie
to proste urządzenie
ludzie brną w wojny prowadzeni metodami wypróbowanymi przy sprzedaży podpasek i proszku do prania
Urzyj troche pilnika i tak jak kolega pisze
farbe zdrap. No tylko 3 ta oliwa potrzebna
to nie wiem ja bym odradzał.
farbe zdrap. No tylko 3 ta oliwa potrzebna

LJ 70
jakieś uzasadnienie ?RADZILLA pisze:No tylko 3 ta oliwa potrzebna
a spada pod obciążeniem czy bez obciązenia? bo jeśli bez to tak ma być.
tel. 509700949
https://www.escape4x4.pl/
- Markon
- jestem tu nowy...
z obciążeniem moje drzwi sa teraz znaczne, dolny bolec wskakuje jak powinno być a górny tylko przy podnoszeniu
Wyjmij bolce i zeskrob farbę nie tyle z bolca bo pewno na nim akurat farby nie ma. Farba pewno jest w gnieździe bolca. Oglądnij dokładnei cały odlew w którym pracują bolce i te poprzeczne zawleczki. Coś tam może haczy. Te chińskie odlewy wyglądają jakby formę do nich ktoś paluchami z gliny ulepił...
Bolce posmaruj smarem miedziowym np.
Jak dalej będzie spadać pod obciążeniem przy opuszczaniu to oddaj to sprzedawcy albo na złom bo strach tego używać.
Poza tym wiadomo, że nie będzie działać bo jest niebieski...

Bolce posmaruj smarem miedziowym np.
Jak dalej będzie spadać pod obciążeniem przy opuszczaniu to oddaj to sprzedawcy albo na złom bo strach tego używać.
Poza tym wiadomo, że nie będzie działać bo jest niebieski...

grzechu
LR Discovery II TeDePińć
LR Discovery II TeDePińć
niczym nie woilno smarować, hi-lift ma działać na sucho. Jak bedzie posmarowany to zaraz chwyci brud i błoto.
tel. 509700949
Zibi proszę Cię...Zibi pisze:niczym nie woilno smarować, hi-lift ma działać na sucho. Jak bedzie posmarowany to zaraz chwyci brud i błoto.
na sucho to bolce zgniją w 3 dni i nie będzie pracował wcale.
grzechu
LR Discovery II TeDePińć
LR Discovery II TeDePińć
są preparaty które nie łapią brudu, ale może masz rację... a ja od jakiś 25 lat jak ciul mam lifty przesmarowane lekkoZibi pisze:niczym nie woilno smarować, hi-lift ma działać na sucho. Jak bedzie posmarowany to zaraz chwyci brud i błoto.
i działają... ale... one nie są Chińskie, to może dla tego

bolce się nie ślizgają więc smar na nich nic nie daje. Otwór na bolec jest większy o 1-2 mm. Ślizgają się elementy blokujące spręzynkę ale one też mają być suche a jedynie powierzchnia po której się poruszają ma być gładka. Lift specjalnie jest wykonany z dużym luzem aby działać w błocie i piasku ale zasadą jest, że nie mozna go smarować aby błoto i piasek się nie przyklejały do smaru.
A co do chińskich - fabryk jest wiele, niektóre działają, niektóre nie. Jak nie działą to reklamuj lub pomyśl. Czasami wystarczy lekko pilnikiem podpiłować i wszystko działa jak należy.
A co do chińskich - fabryk jest wiele, niektóre działają, niektóre nie. Jak nie działą to reklamuj lub pomyśl. Czasami wystarczy lekko pilnikiem podpiłować i wszystko działa jak należy.
tel. 509700949
dziury na bolce większe o 1-2mm niż same bolce??
Nigdy czegoś podobnego nie widziałem w żadnym HL.
Nigdy czegoś podobnego nie widziałem w żadnym HL.

grzechu
LR Discovery II TeDePińć
LR Discovery II TeDePińć
Wyjac bolce o przeszlifowac by nic nie wadzilo i bedzie dzialac. nic nie smaorwac na stale, jedynie przed samym podniszeniem, trysnac WD40 (powinni dodawac w komplecie). Ostatnio mialem okazje korzystac zarowno z oryginalnych, jak i chinskich. Z kazdym za pierwszym razem byl problem... WD40 rozwiazuje problem i nie powoduje przyklejania piasku na stale jak by sie to dzialo przy smarze.
Fundacja Trzeba Marzyć
Spełniamy marzenia ciężko chorych dzieci.
www.trzebamarzyc.org
www.trzebamarzyc.org
- Markon
- jestem tu nowy...
jutro wyciągnę bolec
Podnosić jak podnosić, ale w moim HL (oryginał) przy opuszczaniu bez WD40 nie podchodźRAFAL212 pisze:Wyjac bolce o przeszlifowac by nic nie wadzilo i bedzie dzialac. nic nie smaorwac na stale, jedynie przed samym podniszeniem, trysnac WD40 (powinni dodawac w komplecie). Ostatnio mialem okazje korzystac zarowno z oryginalnych, jak i chinskich. Z kazdym za pierwszym razem byl problem... WD40 rozwiazuje problem i nie powoduje przyklejania piasku na stale jak by sie to dzialo przy smarze.
y61 2.8 seria + wd21 3.0 v6 3 Link Sas, 33" + e38 4.0 v8
No fakt, ale w sumie to rzadko kiedy zaczynasz od opuszczania... a skoro tryśniesz na podnoszeniu, to...pio999 pisze:Podnosić jak podnosić, ale w moim HL (oryginał) przy opuszczaniu bez WD40 nie podchodźRAFAL212 pisze:Wyjac bolce o przeszlifowac by nic nie wadzilo i bedzie dzialac. nic nie smaorwac na stale, jedynie przed samym podniszeniem, trysnac WD40 (powinni dodawac w komplecie). Ostatnio mialem okazje korzystac zarowno z oryginalnych, jak i chinskich. Z kazdym za pierwszym razem byl problem... WD40 rozwiazuje problem i nie powoduje przyklejania piasku na stale jak by sie to dzialo przy smarze.
Fundacja Trzeba Marzyć
www.trzebamarzyc.org
www.trzebamarzyc.org
nafta się sprawdza
- Markon
- jestem tu nowy...
dziś pojechałem z HL do dystrybutora i HL już działa polecam firmę GEKO jak coś mają dobry serwis i są już na rynku 15lat i mają HL na All
napisz jeszcze co poprawili i wątek będzie kompletny a my pełni wiedzyMarkon pisze:dziś pojechałem z HL do dystrybutora i HL już działa polecam firmę GEKO jak coś mają dobry serwis i są już na rynku 15lat i mają HL na All

Samurai 89 1.3 nie motany Sahara 205/70/15
- Markon
- jestem tu nowy...
cała prowadnica pionowa była pomalowana za grubą warstwą lakieru, wyciągnęli bolce dopasowali do dziur zeszlifowali a w końcu wymienili cały mechanizm z dźwignia a zostawili prowadnice i stopkę starą czyli można powiedzieć mam w 70% nowego HLokino pisze:napisz jeszcze co poprawili i wątek będzie kompletny a my pełni wiedzyMarkon pisze:dziś pojechałem z HL do dystrybutora i HL już działa polecam firmę GEKO jak coś mają dobry serwis i są już na rynku 15lat i mają HL na All

nie no, super - nowy sprzęt wymaga grubszej naprawy i wymiany 70% podzespołów bazowych, żeby zaczął działać - nic, tylko polecić... 

- Markon
- jestem tu nowy...
nie no mogli mnie zlać
ależ macie problemy