Oj zapinkala ten czas zapinkala. A lodówka działa jak ta lala, tylko aku większy na te upały południowe będzie trzeba założyć

I ciągle gadają dzieci mi o tym czy pamiętam jak w 2008 mi Tibi piwo zajumał

Moderator: Marcin-Kraków
Chyba jak się skrapla woda na obudowie to nie jest to dobry znak- słaba izolacja termicznakis2001 pisze:I ja skusiłem się na chinola kupiłem to:
http://www.avde.pl/nvox/nvox-k18f-12-24 ... 41623.html
Hula pięknie chłodzi max do -18st. Pobór prądu- dodatkowy aku 45ah i działa bez problemu od 16 do 10 rano i tak przez tygodniowy wypad. Nie wiem ile czasu pociągła by na maxa bez ładowania aku. bo nie było okazji sprawdzić. Głównie wykorzystywałem ją jako zamrażalnik. Rozmiarowo nie za duża, skrapla się woda na obudowie, obudowa jest z tworzywa szkoda że malowanego. Ale za tą cenę to warto, co kompresor to kompresor.
Witamanimaldziobak pisze:wiec zanabyłem
http://www.avde.pl/nvox/nvox-k35p12-24- ... 40336.html
testy pierwsze na kotlarni udane.
nastaw na -5, akumulator wsparty solarem 100Ah swiecił od 17 w piatek do 9 rano w sobotę na zielono.
Stanąłem ciulato bo dopiero po 9 słońce mi na panel oświeciło.
z parametrów jeszcze to cicha jak fiks, tylko jak sie kompresor wyłącza to robi brrrrr.
chłodzi do temperatury -2 od zadanej, potem jak spadnie do 2 ponad zadaną.
Zobaczymy jak długo pociągnie.
Jest wielka landara z niej i pojemna
Dziękianimaldziobak pisze:Tymbark 2 L jabłko-mięta wchodzi bez problemów pionie sztu 4 albo wody gazowane 1,5 litra 6 sztu czyli zgrzewka.
Obok półeczka na resztę.
a wiśniowy?animaldziobak pisze:Tymbark 2 L jabłko-mięta wchodzi bez problemów ...
eeeerafalkaka pisze:kup kolego sprzęt ze spręrzarką lub agregatem zwał jak zwał firmy Waeco 12v i będzie super NIE KUPUJ SPRZĘTU Z SYSTEMEM ABSORBSYJNYM czyli tzw. amoniak i na gaz chłodzą bardzo słabo a energii w uuuj jeśli Masz przetwornice kup na 230V normalną najtańsza . Jakby co pisz na priv zajmuje się lodówkami zawodowo
też się zdziwiłem, ale kolega piszący o takim rozwiązaniu powołuje się na swoje doświadczenie zawodowe.miastek pisze:Wątpię żeby na przetwornicy aku wytrzymał do rana.
nie karmię przyjaciół padlina mieloną z gównemiskra69 pisze:...to nie prościej suche żarcie psu dać
To może kup taką z wyższej półki , a nie z biedronki/lidla .... wyjdzie taniej niż mięso na dłuższą metę , o zbilansowaniu diety dla psa nie wspomnębert pisze:nie karmię przyjaciół padlina mieloną z gównemiskra69 pisze:...to nie prościej suche żarcie psu dać
Każda gotowa karma to syf. Jedna mniejszy druga większy i nic tu nie pomoże marketingowy pierdoling o "zrównoważeniu" i "górnych pólkach". Żadna z tych karm nie jest produkowana z czystego surowca. To odpady, dobrze jeśli z zdrowych zwierząt, a bywa tak, że produkcja idzie z utylizacyjnych.blublu1 pisze:To może kup taką z wyższej półki , a nie z biedronki/lidla .... wyjdzie taniej niż mięso na dłuższą metę , o zbilansowaniu diety dla psa nie wspomnębert pisze:nie karmię przyjaciół padlina mieloną z gównemiskra69 pisze:...to nie prościej suche żarcie psu dać
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość