OSTRZEŻENIE - UWAGA NA NAMIOTY ESCAPE4X4.PL!!!

Czyli wszystko to co każdy jeżdzący w terenie posiadac powinien...

Moderator: Marcin-Kraków

onpo40ce
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Re: OSTRZEŻENIE - UWAGA NA NAMIOTY ESCAPE4X4.PL!!!

Post autor: onpo40ce » pn kwie 20, 2015 11:27 pm

suziXL pisze: Jak tenpo jest taki zamożny i wszystkomogący to dlaczego przykutwił i kupił chińszczyznę. Mógł dorzucić te dwa tysiaki i mieć uznanej marki produkt. Kupujesz taniej, to liczysz się, że nie wszystko będzie zajebiste.
Nie przykutwiłem, nie orientowałem się w rynku i dlatego chyba płacę frycowe. Wiedziałem, że namioty escape to chińszczyzna ale że brak do nich części zamiennych to już nie. Wstukując w google "namiot dachowy escape" wyskakują same superlatywy w opisach i ani słowa o prawdziwym producencie. Co zresztą nie zwalnia mnie z obowiązku, żeby innych ostrzec przed płaceniem frycowego.

A moje rozeznanie rynku?
1. Na landklinice http://landklinika.pl/index.php?option= ... Itemid=181 importer zachwalał swoje cudo i sugerował, że namioty innych (renomowanych producentów) są robione w tej samej fabryce. Zresztą prosze zwrócić uwagę na cytat usera o nazwie escape iż " A producent zapewnia nie tylko akcesoria ale także i wszelkie części zamienne ( zamki, zawiasy itd)." teraz wiem, że importer zaniedbał pewien element jakim jest obsługa posprzedazna i nie oferuje tego, co oferuje producent.
2. Na forum tlc jeden z tutejszych userów (grzes) sam napisał, iż namiot escape nie różni się od Ironmanów czy ARB.
Więc jak nie wierzyć???

Awatar użytkownika
Jerry

Post autor: Jerry » pn kwie 20, 2015 11:30 pm

Jak już panpo40 publicznie zarzuca innym znanym skądinąd osobom oszustwa, to niech pokaże że ma jaja i powie kto i zacz.
Sugeruję ażeby się zidentyfikował jednoznacznie, tak ażeby inni mogli go omijać z daleka.
Disco 300 ES

onpo40ce
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: onpo40ce » pn kwie 20, 2015 11:39 pm

vandall1 pisze:Nie dziwota...arystokracja w pierwszym pokoleniu :wink:
Właśnie straciłeś klienta na wymianę silnika w moim Patrolu czyli lekko licząc prawie czterdzieści tysięcy złotówek przerobu. Wiesz dlaczego? Bo na stronie ktorą masz w podpisie jeden z bannerów to właśnie firma escape więc Twoje obrażanie mnie jest obroną kolesiostwa. Milcz na przyszłość i ucz się, że papu nie da Ci konkurencja tylko klient :)21 :)21 :)21

Awatar użytkownika
Jerry

Post autor: Jerry » pn kwie 20, 2015 11:41 pm

No i foch na całego...
Disco 300 ES

onpo40ce
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: onpo40ce » pn kwie 20, 2015 11:48 pm

Jerry pisze: Sugeruję ażeby się zidentyfikował jednoznacznie, tak ażeby inni mogli go omijać z daleka.
Jerry przeproś się z mózgiem bo wpisujesz się w film Barei (chyba) w którym opisywał sklep i gablotę pod tytułem "tych klientów nie obsługujemy" :)21 :)21 Dalej zyjesz w głębokim socjaliźmie?
To nie foch, tylko normalna reakcja klienta na obrażanie go przez potencjanego zleceniobiorcę. Rozumiem, że ja mogę Cię zwyzywać przy wszystkich od choooojów a Ty i tak z uśmiechem na ustach dasz mi zlecenie na kilkadziesiąt tysięcy złotych? Przypominam Ci, że komuna się skończyła 25 lat temu i teraz mamy zasady rynkowe czyli że popytem żądzi klient a nie producent/importer/usługodawca. Jak obrazisz swojego pracodawcę lub klienta to skończysz na bezrobociu albo splajtujesz...

Awatar użytkownika
suziXL

Post autor: suziXL » pn kwie 20, 2015 11:49 pm

Łooojezusicku jaka zakompleksiona glista. Na złość wszystkim juz nic sobie chłop w życiu nie kupi. :)21
Wyobraźcie sobie być pracownikiem takiego frustrata :)9 :)21
Nie przejmuj sie. Ksiezniczki z ch...ja nie zrobisz (Emila).

onpo40ce
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: onpo40ce » pn kwie 20, 2015 11:54 pm

suziXL pisze:Łooojezusicku jaka zakompleksiona glista. Na złość wszystkim juz nic sobie chłop w życiu nie kupi. :)21
W escape już nie - masz tą pewność. Pracownika który tak jak Ty uważa, że to on a nie klient jest górą też nie chciałbym mieć. Po prostu źle by to wpływało na moje finanse i znów musiałbym się przeprosić z chińszczyzną....

Awatar użytkownika
Jerry

Post autor: Jerry » pn kwie 20, 2015 11:56 pm

Na to czekałam :)21
Parafrazując
Jak obrazisz swojego moderatora to skończysz na wakacjach ...
Disco 300 ES

Awatar użytkownika
suziXL

Post autor: suziXL » wt kwie 21, 2015 12:03 am

onpo40ce pisze:
suziXL pisze:Łooojezusicku jaka zakompleksiona glista. Na złość wszystkim juz nic sobie chłop w życiu nie kupi. :)21
W escape już nie - masz tą pewność. Pracownika który tak jak Ty uważa, że to on a nie klient jest górą też nie chciałbym mieć. Po prostu źle by to wpływało na moje finanse i znów musiałbym się przeprosić z chińszczyzną....
Zupełnie mi bez różnicy gdzie kupujesz. Tak sobie myślę, że Zibi też za Tobą płakał nie będzie. Mnie tam obojętne.
Cieszę się jednak niezmiernie, że nie muszę być pracownikiem tak znerwicowanej osoby.
Tak czy inaczej pozdrawiam. :)21
Nie przejmuj sie. Ksiezniczki z ch...ja nie zrobisz (Emila).

Awatar użytkownika
ernil

Post autor: ernil » wt kwie 21, 2015 12:07 am

Niestety mamy dzisiaj do czynienia z rynkiem, który pełen jest produktów "prestiżowych". Bo każdy chciał mieć Mercedesa itp. Więc Mercedes się dostosował i jest jaki jest. Ceny niewiele spadły, jakoś poleciała dramatycznie, ale za to opakowali piknie w plastiki i celofan i klient zadowolony, bo ma gwiazdę i somsiad się ślini.
Taki Po40stce się wnerwia, bo chciałby prawdziwego złota, wydaje sporą kasę na Mercedesa, a dostaje w zasadzie to samo, co Iksiński kupując paska w kredycie 0%. Różnica tylko taka, że Po40stce ma szersze horyzonty i wymaga więcej. Ale przekonuje się, że kupił inaczej opakowaną wersję Passerati.
Niestety. Kiedyś były dobra tanie, średnie i luksusowe. I to mniej więcej w udziale po 1/3. Dzisiaj mamy dobra dla biedoty, później "prestiżowe", które niewiele się między sobą różnią, i te stanowią 90%, po czym 1% dóbr naprawdę luksusowych, które muszą kosztować absurdalnie dużo, żeby nikt z klasy średniej nie próbował nawet do niej aspirować.
A to jest wszystko efekt tego, że ludzie przestali znać swoje miejsce w szeregu i skusili się na pierdoling o tym, że "WAM SIĘ TEŻ NALEŻY! Jesteście przecież tacy sami, jak elity! Macie takie same prawa!" itp itd...

A najlepsze jest to, że to nie jest moja wina, nie jest to wina mojego pokolenia. To Pańska wina, Paniepo40stce. Bo to Wy obalaliście poprzedni system i tworzyliście nowy. I zrobiliście to tak, jak zrobiliście. A teraz gęby drzecie, że jest źle :)21
XTZ 750
Outback EJ25 MT

Awatar użytkownika
vandall1

Post autor: vandall1 » wt kwie 21, 2015 12:43 am

onpo40ce pisze:
vandall1 pisze:Nie dziwota...arystokracja w pierwszym pokoleniu :wink:
Właśnie straciłeś klienta na wymianę silnika w moim Patrolu czyli lekko licząc prawie czterdzieści tysięcy złotówek przerobu. Wiesz dlaczego? Bo na stronie ktorą masz w podpisie jeden z bannerów to właśnie firma escape więc Twoje obrażanie mnie jest obroną kolesiostwa. Milcz na przyszłość i ucz się, że papu nie da Ci konkurencja tylko klient :)21 :)21 :)21
-Walą mnie Twoje pierepałki z Zibim....Jego baner jest u nas bo jestesmy zadowoleni ze współpracy która nie polega tylko na rzucaniu sie rurkami.To raz.
-Ogólne wrażenie:nie straciłem czterdziestu tysiecy...zaręczam,ze chwila rozmowy z Tobą wystarczyłaby,abym powiedział:nie
Spokój jest cenniejszy niż Twoje łaskawe "piniądze" i gonię "toksycznych",bo pracy mamy wiecej niz dość.
Klient i my to rodzaj partnerstwa na bazie:nasze umiejetności-wymagania i mozliwosci finansowe klienta.
Jedna i druga rzecz ma swoje ograniczenia.Jeżeli ktoś usiłuje ustawić się w roli "łaskawcy"-to wypierdala bardzo szybko.To dwa
-Nazwałem Cię "arystokracja w pierwszym pokoleniu",bo z powodu swoich jakichś tam pieniedzy próbujesz sie wywyższać wobec ludzi o których nic nie wiesz.To trzy
-uczyć to Ty sie powinieneś dobrych manier /może kup sobie odpowiednie kursy/.Ja rozumiem że koło 40-tki człeka dopada kryzys/mam to dawno za sobą/,ale spuść ciśnienie,bo długo tu nie poegzystujesz :wink: .
KASZTANIARZ- SENIOR
BUDUJEMY PROTOTYPY
tel 798215618 /GG2385761/
blaszczyk4x4.pl

Awatar użytkownika
Misiek Cypr

Post autor: Misiek Cypr » wt kwie 21, 2015 5:15 am

Kupując statek za 70 mln USD, nie spodziewam się, ze kupię nową śrubę napedową, lub wał śrubowy. Nikt ich na zapas nie robi. To duży koszt, a prawdopodobieństwo że ktoś to rozwali niewielkie. Z tą rurką pewnie tak samo.

Nie da się przewidzieć wszystkiego.

Zostaje kwestia co tak naprawde powiedział pracownik Escape4x4? Może w istocie pokpił sprawe/klijenta, albo klijent nadepnął na odcisk, no niewytrzymał chłop.
Obecnie park maszyn nie zawiera 4x4
513549044

Awatar użytkownika
Mroczny

Post autor: Mroczny » wt kwie 21, 2015 5:16 am

vandall1 pisze:
suziXL pisze:...........
Jak tenpo jest taki zamożny i wszystkomogący to dlaczego przykutwił i kupił chińszczyznę. Mógł dorzucić te dwa tysiaki i mieć uznanej marki produkt. .....
Nie dziwota...arystokracja w pierwszym pokoleniu :wink:

ehe

czyli jeszcze ze trzy pokolenia przed nim

Awatar użytkownika
Mroczny

Post autor: Mroczny » wt kwie 21, 2015 5:18 am

Misiek Cypr pisze:Kupując statek za 70 mln USD, nie spodziewam się, ze kupię nową śrubę napedową, lub wał śrubowy. Nikt ich na zapas nie robi. To duży koszt, a prawdopodobieństwo że ktoś to rozwali niewielkie. Z tą rurką pewnie tak samo.
zgaduję, ze jak wydajesz te 70 bań na statek to nie spamujesz po forach żelazek o swej zasobności..

klasę się ma albo nie, nie?

Awatar użytkownika
Misiek Cypr

Post autor: Misiek Cypr » wt kwie 21, 2015 5:35 am

A poza tym, to mi się wydaje, że po tej 40 tce, to go kobita wnerwila, w ramach wqrwu, połamał rurke, obiecał jej że jutro rurke kupi, stąd takie ciśnienie.
513549044

Awatar użytkownika
Misiek Cypr

Post autor: Misiek Cypr » wt kwie 21, 2015 5:40 am

Mroczny pisze:
Misiek Cypr pisze:Kupując statek za 70 mln USD, nie spodziewam się, ze kupię nową śrubę napedową, lub wał śrubowy. Nikt ich na zapas nie robi. To duży koszt, a prawdopodobieństwo że ktoś to rozwali niewielkie. Z tą rurką pewnie tak samo.
zgaduję, ze jak wydajesz te 70 bań na statek to nie spamujesz po forach żelazek o swej zasobności..

klasę się ma albo nie, nie?
Nie kupuje za swoje, bo nie mam takiej kasy, jeszcze nie znam też inwestora, który by wylożył.

Na forum żelazek, też gadają jak tanio ogarnąć jakiś nowy przepis, a nie chwalą ile kto ma. Na to nie ma czasu.
513549044

Awatar użytkownika
ssslavo

Post autor: ssslavo » wt kwie 21, 2015 5:59 am

selim pisze: mnie kiedyś wkurwiła drabina (teleskopowa)
która... była za krótka ! musiałem kołki z drewna wozić

kupić się przedłużki nie dało ...
Kolega ma Eeee.... na G no i butelki z woda mineralną podkłada/koniecznie gazowaną/ :lol:
PATROL
SAMURAI
GEKON

Awatar użytkownika
Mroczny

Post autor: Mroczny » wt kwie 21, 2015 6:15 am

Misiek - no właśnie. A pan po 40 na pewno by mulił jak dużo pieniążków zarabia a inni mało
:)21

Awatar użytkownika
Misiek Cypr

Post autor: Misiek Cypr » wt kwie 21, 2015 6:21 am

Ale każdy może się poklócić z partnerką :)21

Kiedyś po mym dachowaniu LJ70, stara mi tak truła, że niebezpieczne auto, że dopiero zakup innego dał mi oddech.

A gdybym powtórzył manewr Lambo, to tez bym go w tym miejscu wydachowal. Mało tego, nie wróciłby na koła samoczynnie. :)21

O! Właśnie, w Toyocie nie mieli ani dachu, ani błotnika do LJ70. Chyba strzelę na nich focha, choc mogli rozebrac swoją co to u nich na placu od 10 lat stoi, w ramach lansu. :)21
513549044

Awatar użytkownika
czesław&jarząbek

Kontaktowanie:

Post autor: czesław&jarząbek » wt kwie 21, 2015 7:51 am

ernil pisze:Niestety mamy dzisiaj do czynienia z rynkiem, który pełen jest produktów "prestiżowych". Bo każdy chciał mieć Mercedesa itp. Więc Mercedes się dostosował i jest jaki jest. Ceny niewiele spadły, jakoś poleciała dramatycznie, ale za to opakowali piknie w plastiki i celofan i klient zadowolony, bo ma gwiazdę i somsiad się ślini.
Taki Po40stce się wnerwia, bo chciałby prawdziwego złota, wydaje sporą kasę na Mercedesa, a dostaje w zasadzie to samo, co Iksiński kupując paska w kredycie 0%. Różnica tylko taka, że Po40stce ma szersze horyzonty i wymaga więcej. Ale przekonuje się, że kupił inaczej opakowaną wersję Passerati.
Niestety. Kiedyś były dobra tanie, średnie i luksusowe. I to mniej więcej w udziale po 1/3. Dzisiaj mamy dobra dla biedoty, później "prestiżowe", które niewiele się między sobą różnią, i te stanowią 90%, po czym 1% dóbr naprawdę luksusowych, które muszą kosztować absurdalnie dużo, żeby nikt z klasy średniej nie próbował nawet do niej aspirować.
A to jest wszystko efekt tego, że ludzie przestali znać swoje miejsce w szeregu i skusili się na pierdoling o tym, że "WAM SIĘ TEŻ NALEŻY! Jesteście przecież tacy sami, jak elity! Macie takie same prawa!" itp itd...

A najlepsze jest to, że to nie jest moja wina, nie jest to wina mojego pokolenia. To Pańska wina, Paniepo40stce. Bo to Wy obalaliście poprzedni system i tworzyliście nowy. I zrobiliście to tak, jak zrobiliście. A teraz gęby drzecie, że jest źle :)21
e e e...weź zjeżdżaj...

ci co obalali system są po 60tce lub dalej. w skrajnych przypadkach po 50tce. ci po 40tce to się najwyżej na zmianę programu nauczania dwa tygodnie przed maturą załapali.

co nie zmienia faktu, że generalnie masz rację. i ja typa rozumiem, że zamiast marnować czas na szukanie i gięcie jakiejś gównianej rurki woli ją zwyczajnie kupić nawet przepłacając z powodu kosztów logistycznych.
tak jest szybciej, wygodniej i paradoksalnie...taniej.

jeśli juryś go zbanowałeś to uważam, że przedwcześnie. raz, że dyskusja była ciekawa i bez specjalnego rynsztoka. dwa, że sam sączysz jad od czasu do czasu na dupowatych usługodawców.\
ergo...wylazł z ciebie...hipokryta stojący po stronie zomo :)21
#noichuj

Awatar użytkownika
Zibi

Kontaktowanie:

Post autor: Zibi » wt kwie 21, 2015 7:56 am

Pracownik nie pokpił sprawy, zaraz po telefonie TEGO PANA chłopaki dzwonili do mnie czy mamy taką rurkę. Dobrze bowiem wiedzieli, że mamy rurki na miejscu ale ponieważ nie jest to towar pierwszej potrzeby jest gdzies wcisnięty na magazynie. Podobnie jak inne podzespoły typu zamki, plastiki itd które mamy a o które nikt w ostatnich latach nie pytał. Dlatego też panu powiedzieli że oddzwonią jak sprawdzą. Kazdy wiec logicznie myślący człowiek zrozumie, że pań po 40 mija sie z prawdą, jakoby pracownik powiedział mu, ze nie mamy części zamiennych na miejscu. Zdaje się, że bogactwo nie idzie w parze z ...

Ale popatrz jacy jesteśmy perfidni. Nie tylko w kilka minut rozebraliśmy cały namiot na części zeby panu udowodnić, ze mamy rurki zapasowe na miejscu to jeszcze rurki ( 3 sztuki) spięlismy chińską taśma klejącą tak, żeby wygladało, że przyszły w transporcie i lezą na magazynie. A przeciez wystarczyło jedną wymontować to nie, perfekcyjnie oszukujemy. Jeszcze kurzem posypali dla wiarygodności.

Obrazek

Panie po 40-tce - zyczę długich i owocnych podróży i długich rozmów przy ognisku z przyjaciółmi. O ile takich pan znajdzie.

qmulus

Post autor: qmulus » wt kwie 21, 2015 8:03 am

Zibi nie odpowie ci bo został zawieszony. Z drugiej strony ciekawe czemu bo wulgarny nie był. Czyżby komuś nie pasowały jego wypowiedzi?
Pajero 92 2,5 TD :)

Awatar użytkownika
ernil

Post autor: ernil » wt kwie 21, 2015 8:08 am

czesław&jarząbek pisze: e e e...weź zjeżdżaj...
ci co obalali system są po 60tce lub dalej. w skrajnych przypadkach po 50tce. ci po 40tce to się najwyżej na zmianę programu nauczania dwa tygodnie przed maturą załapali.
(...)
Tak tak, ja wiem, że są starsi, chodziło mi o kierunek osi czasu, że tak powiem.
Taką tendencję obserwuję. Siedzą panowie w drugiej połowie życia w kolejce u lekarza i nakurwiają jacy to ci lekarze źli, prawnicy źli, politycy źli, księża źli.
Tylko że zapomnieli, że własnymi ujami tychże płodzili, a później wychowali tak, a nie inaczej.
To teraz mają.
Jam niewinny temu, co zastaję na tym łez padole. Mogę jedynie próbować zmieniać to na lepsze. Toteż nie idę po kredyt na nowe paseratti i telefonów za piątkę nie kupuję, tak samo jak nie blokuję ulic marszami protestacyjnymi i nie dziwię się, że Zibi nie ma wszystkich rurek na stanie :)21
XTZ 750
Outback EJ25 MT

Awatar użytkownika
Zibi

Kontaktowanie:

Post autor: Zibi » wt kwie 21, 2015 8:10 am

Ja z tym ( zwieszeniem) mnie mam nic wspólnego jesli to sugerujesz. Sytuacja owszem dla mnie nie jest komfortowa ale szczerze nie czuję się winny. Natomiast na pewno rozmowy tego pana przebiegały inaczej niż on sam podaje.

Awatar użytkownika
ernil

Post autor: ernil » wt kwie 21, 2015 8:13 am

Wszystko trzeba dzisiaj nagrywać, nawet rozmowy z klientami :)21
XTZ 750
Outback EJ25 MT

Zablokowany

Wróć do „Wyposażenie”