U mnie siedzenia składam do przodu ( jak do wsiadania na tylne miejsca ) . w ten sposób nie tracę miejsca na bagaże pod leżanką .lbl78 pisze:no tak przeca się we wszystkich krótkich autach robi
Spanie w trzech drzwiach
Moderator: Marcin-Kraków
Re: Spanie w trzech drzwiach
Monty 3.1 td - historia....
Plecak wyprawowy
coś na dwóch kólkach też ....
Plecak wyprawowy
Monterey longmisman pisze:Misiek Cypr pisze:W każdej dwójce taki bajer, pod warunkiem że miała 3 rząd siedzeń. O przepraszam, te z desantami w bagażniku nie niały takiego bajeru.
Ale ta dwójka z trzecim rzędem siedzeń, to już pięciodrzwiowy longA pajero I krótkie, to ciasne ku.wiszcze, z siedzeniami zespawanymi na sztywno, podskakujące na każdej złotówce porzuconej na drodze
![]()
Ale skoro już przy takich autach (do spania) jesteśmy, to co kolego polecajo, właśnie żeby bez przebudówek mieć wygodną kanapę z tyłu ? Pajero II Long to wiem, że ma, i nawet wygodne. Czy w III longu też jest ? A parchole ? Bo nie miałem styczności.
Kwestia jest taka, czy da się w czymś uzyskać 2m przestrzeni do leżenia, i to najlepiej bez składania przednich foteli ? I żeby było wyżej zawieszone, niż Grand Voyager ?
Plecak wyprawowy
Plecak wyprawowy
Kiedyś wpadłem na pomysł, żeby sobie hamak w środku rozwieszać 

Przed erą internetu, każdy wiejski głupek pozostawał w swojej wiosce.
Mam ten sam problem bo też mam 3 drzwiowe auto. Mam zamiar zrobić z tyłu zabudowę, która po przesunięciu foteli do przodu rozkłada się i robi 2m. Dacie się raze spakować w 3 drzwiowe auto na miesiąc? Jak to robicie?
Napisz coś więcej o sobie i swoim aucie.Finger69 pisze:Mam ten sam problem bo też mam 3 drzwiowe auto. Mam zamiar zrobić z tyłu zabudowę, która po przesunięciu foteli do przodu rozkłada się i robi 2m. Dacie się raze spakować w 3 drzwiowe auto na miesiąc? Jak to robicie?
Jako dżentelmen upijam się po 18-stej.
Na miesiąc nie, ale na 3 tygodnie się spakowałem ( z tym zestawem mógłbym i pół roku podróżować) z 3 letnim dzieckiem (nosidło turystyczne, zabawki, itp). Ale spaliśmy w małym namiocie, siedzieliśmy na małych zydelkach, za stół robiła skrzynka z żarciem. Każdy biwak wymagał wysypania WSZYSTKIEGO z auta. Pół kanapy z tyłu złożone a całość misternie po spakowaniu związana pasami ładunkowymi dla bezpieczeństwa załogi. Mało to było komfortowe finalnie, ale da się...Finger69 pisze:Mam ten sam problem bo też mam 3 drzwiowe auto. Mam zamiar zrobić z tyłu zabudowę, która po przesunięciu foteli do przodu rozkłada się i robi 2m. Dacie się raze spakować w 3 drzwiowe auto na miesiąc? Jak to robicie?
Your body is not a temple, it's an amusement park. Enjoy the ride.
tel. 504126172
tel. 504126172
Land cruiser hzj73 z plastikowym hardtopem. Minus taki, że ciężkiego bagażu na dach nie wrzucę, jakieś ciuchy, żarcie + brudny szpej offroadowy. W Środku planuje zostawic tylko przednie fotele a z tyłu zabudowa.Pak na długość jakieś 150-160cm. Auto jest dość wysokie w środku więc można podjechać zabudową do góry. Chciałbym uzyskać możliwość spakowania się na miesiąc, przy czym tak na prawdę jadąc we dwoje dużo bagaży nie potrzebuję. Jedzenie i tak się uzupełnia na miejscu.
W sumie mogłem kupić jakąś długą furkę z klimatyzacja ale parchy za dużo palą i padaka z silnikiem jest. A moim osiołkiem zawsze się pomału dotoczę do celu.
W sumie mogłem kupić jakąś długą furkę z klimatyzacja ale parchy za dużo palą i padaka z silnikiem jest. A moim osiołkiem zawsze się pomału dotoczę do celu.
Wiesz co, ja myślę, że masz zajebiste auto ze sporą ładownią. Dwie osoby spokojnie się zmieszczą, myślę, że nawet jakieś w miarę ludzkie spanie mógłbyś sobie zrobić.
Niby tak, ale jest na tyle małe, że może być w dwóch konfiguracjach - do jazdy i do spania, służąc właściwie jako namiot. Niestety brak klimy determinuje okres w którym mogę gdzieś pojechać, a w razie deszczu nie da się w tym aucie "żyć" i jest padaka bo nie wiadomo co z sobą zrobić. To jest minus.
Ja bym zabrał namiot i materac dmuchany tak, aby mieć odmianę. Zastanowił bym się też nad markizą/roletą. Masz bały dach?
Trochę sszarzał, ale kiedyś był biały 
namiot odpada, spanie w aucie to najlepsza opcja. Przerabialem w poprzedniej terenówce.

namiot odpada, spanie w aucie to najlepsza opcja. Przerabialem w poprzedniej terenówce.
W srodku sie pewnie zmiescisz ze spaniem. Ja bym pokombinował z jakims bagaznikiem na dach , co by troche gratów tam upchac. Stelaz bagaznika (podpory) dac jakos od dołu, od blachy ...
Plecak wyprawowy
Plecak wyprawowy
Problem jest globalny, bo mam zamiar auto zrobić tak aby nie musieć się przejmować że gdzieś stracę dowód. Dlatego idzie na przód i tył oryginalny zderzak. Trzeba by takie rusztowanie do zderzaka ciągnąć z przodu od progów, czyli wystają rurki poza obrys. Ogólnie sam nie wiem jak to rozwiązać. :/
-
-
da sięjradek pisze:Czy da się i jak to zrobić, aby wykonać spanie w aucie trzy drzwiowym?...

Honker?
W swoim juz sprawdzilem, od biedy sie da.
W swoim juz sprawdzilem, od biedy sie da.
- Gocu
- Kontaktowanie:
Możecie wrzucić jakieś zdjęcie, jak wygląda takie spanie w 3-ch drzwiach?
Jest: Monterey 3,5v6 '00r lift 2" AT 235/85+szumex 33x10,5
Był: Patrol Y60, Trooper i UAZ
Był: Patrol Y60, Trooper i UAZ
Ja?Gocu pisze:Możecie wrzucić jakieś zdjęcie, jak wygląda takie spanie w 3-ch drzwiach?
Było podane , w sumie prawie jak twój .blublu1 pisze:W Montku da sie spokojnie. Przednie siedzenia składane do przodu. Tylne wywalone , w zamian montowana jest zabudowa. Wyrko po rozłozeniu ma - 2 metry długosci z jednej strony , druga strona 1.9 metra ( roznica w odsunięciu fotela ) .https://photos.google.com/share/AF1QipO ... cwQjNmdmNB , https://photos.google.com/share/AF1QipO ... cwQjNmdmNB
Plecak wyprawowy
Plecak wyprawowy
-
- jestem tu nowy...
Oczywiście posiadam ten sam problem co koledzy.
Myślałem o namiocie dachowym.
Ale koszta sa wielkie, i postanowiłem robić zabudowę i spanko w środku.
Wszystko co obmyślam z możliwoscia spania i zabrania gratów.
Na szczęście mam bagażnik dachowy i tam mogę umieścic cześć gratów.
Autko to Gelenda 3 drzwi. ż perespektywy czasu żałuję że nie brałem długiej. teraz same problemy się rodzą.
ale do rozwiązania.
Autko to Gelenda 3 drzwi. ż perespektywy czasu żałuję że nie brałem długiej. teraz same problemy się rodzą.
ale do rozwiązania.
-
-
Taki sobie zmotaj. Namiot ze dwieście, reszta to radosna twórczość. Do lata jeszcze chwila.SynekGD300MB pisze:Oczywiście posiadam ten sam problem co koledzy.
ale do rozwiązania.
-
- jestem tu nowy...
Taki to przesada. Myślałem juz o jakimś roakładanym z markietu + drabinka.
Nadal nie roxumiem idei spania na dachu.
- kpeugeot
-
- Kontaktowanie:
przy rodzinie 2+2 ciężko sie w aucie zmieścić nawet w lj78
TARO 3,0V6 LJ70 LJ78
Forum broni, forum radzi, forum nigdy Cię nie zdradzi!!
Forum broni, forum radzi, forum nigdy Cię nie zdradzi!!
Na szczescie/na nieszczescie moja rodzina zgodnie nienawidzi OR.
Masz lj78?
Jak bede we Wrocku to sie odezwe.
Masz lj78?
Jak bede we Wrocku to sie odezwe.
To pojedź gdzieś...jradek pisze:Nadal nie roxumiem idei spania na dachu.
Wujek Dobra Rada