Odzież

Czyli wszystko to co każdy jeżdzący w terenie posiadac powinien...

Moderator: Marcin-Kraków

Awatar użytkownika
Krees

Re: Odzież

Post autor: Krees » ndz paź 03, 2021 11:54 am

Pomijając już nawet cytat "chodzili po zamkniętych szlakach", co samo w sobie kwalifikuje, macie tam niedźwiedzie?
A destiny - it's the rising sun

Zawodowo patrzę na ptaki :)21

Awatar użytkownika
Kabal

Post autor: Kabal » ndz paź 03, 2021 12:06 pm

Krees pisze:
ndz paź 03, 2021 11:54 am
Pomijając już nawet cytat "chodzili po zamkniętych szlakach", co samo w sobie kwalifikuje, macie tam niedźwiedzie?
Nie macie. Czysto hipotetycznie parę wilków.
Your body is not a temple, it's an amusement park. Enjoy the ride.
tel. 504126172

Awatar użytkownika
goralski

Kontaktowanie:

Post autor: goralski » ndz paź 03, 2021 6:51 pm

Z drapieżników tylko parkowi :roll:
Ja rozumiem jakieś tam okresy legowe itp ale tam do cholery jest sporo śniegu, wysokość powyżej 1200mnpm, strome zbocza...

Zresztą latając nad parkiem nawet nie wolno było (nie mówię o startowaniu), bo niby cień paralotni straszył zwierzaki. I to może miałoby sens, gdyby nie to, że 5km dalej (też w KPN) w Czechach można już wszystko praktycznie, łącznie z rozbudową infrastruktury itp.
"To, że mam to w dupie nie oznacza, że tego nie rozumiem" H.S

Awatar użytkownika
Krees

Post autor: Krees » pn paź 04, 2021 6:52 am

Obstawiam, że nagonka była bo chwilę wcześniej ktoś narobił bydła, a szlak zamknięty więc są podstawy ścigać.
U nas w wąwozach było podobnie, jak offrłdowcy z jakiegoś gościnnego spędu przegięli to każdy wjazd w wąwóz kosztował 500.

Argument, że w Czechach można a w PL nie trąci biciem u was murzynów. Przyroda, zwłaszcza w takich miejscach doskonale sobie radzi bez ludzi. Trza udźwignąć fakt, że czasami jednak nie wolno robić tego, co jest zakazane :)21

Awatar użytkownika
goralski

Kontaktowanie:

Post autor: goralski » pn paź 04, 2021 7:37 am

ale kwiatku czy zwierzęciu te 5km to łan kij, przelezie tak czy siak czy tam urośnie.
I nie jestem za niszczeniem przyrody i jej bezgranicznym eksplorowaniem, ale akurat w tych przypadkach trudno znaleźć mi logiczne podstawy poza "nie i uj". Zresztą nasz park już nie raz odwalał ciekawe akcje :roll:

Awatar użytkownika
Krees

Post autor: Krees » pn paź 04, 2021 7:44 am

Brniesz...

Awatar użytkownika
goralski

Kontaktowanie:

Post autor: goralski » pn paź 04, 2021 12:45 pm

Niech Ci będzie

Awatar użytkownika
Krees

Post autor: Krees » pn paź 04, 2021 2:39 pm

W regulaminie udostępniania Parku jest zapis, że dostęp jest powszechny przez cały rok, z wyjątkiem szlaków zamykanych okresowo. Zamykanie wynika z rozporządzenia czy tam decyzji dyrektora parku, więc wszystko jest dostępne.
Marudzisz, że goście jeździli po zamkniętym szlaku i dostali mandat od straży parku - prawidłowo, to jedna z funkcji owej straży i tu nie ma co ich bronić.

Jeśli chodzi o przyczyny zamykania konkretnych szlaków i odcinków, za mało znam przyrodę tego terenu i sam park, żeby Ci odpowiedzieć. Musiałbyś wysłać maila z pytaniem do parku (najlepiej do adiunkta albo konserwatora), podejrzewam, że w mniej lub bardziej precyzyjny sposób Ci wyjaśnią. Mniej precyzyjne wyjaśnienia dotyczą szczególnie cennych gatunków czy miejsc, mówi się o nich jak najmniej, żeby nie dawać pożywki "fotografom przyrody", którzy będą potem leźli i niszczyli w imię ujęcia.
goralski pisze:
pn paź 04, 2021 7:37 am
ale kwiatku czy zwierzęciu te 5km to łan kij, przelezie tak czy siak czy tam urośnie.
No właśnie niezupełnie :)21

ODPOWIEDZ

Wróć do „Wyposażenie”